Waarom de campagne stil ligt

In de Bruine Haat en Lasterbode een artikel over de campagne die stil ligt. Onder andere komt super-campagne-deskundige Kay van der Linde aan het woord. Kay verbaast zich over de domheid van politieke partijen. Dat ze geen campagne voeren. Alle politieke partijen? Nee:

‘Wilders probeert het tenminste wel. Die zat eergisteren bij Merel Westrik en heeft de Kamer al teruggeroepen voor een debat. Maar ja, Wilders hoef je dan ook niet te vertellen hoe je campagne moet voeren.’

Ja hieruit blijkt wel weer wat een geniaal strateeg Wilders is. Bij Merel Westrik gaan zitten. Hoe kom je erop?

Ook leuk:

Jesse Klaver, Tweede Kamerlid voor GroenLinks en campagneleider voor zijn partij: ‘De campagne ligt helemaal niet stil; we zijn volop bezig.

Nee hoor Jesse, de campagne ligt helemaal niet stil. LOL.

Nou en waarom de campagne stil ligt? Vanwege luie politici natuurlijk. Het overgrote merendeel van de partijen heeft belang bij een keiharde campagne, en wel nu. En toch liggen ze liever met hun reet op het strand. De enige partijen die er belang bij hebben dat het zolang mogelijk stil blijft zijn SP en VVD. Die doen dus eigenlijk verschrikkelijk hun best.

Nou en dan krijgen we een week voor de verkiezingen nog een paar keer een wedstrijdje wie het geestigst uit de hoek kan komen en wie het minste stottert, and that’s it.

3 gedachten over “Waarom de campagne stil ligt”

  1. Het Nederlands kiezerspotentieel bestaat uit twee soorten beestjes. De eerste soort heeft hun keuze al lang gemaakt en is daar met geen mogelijkheid van af te krijgen. De tweede soort bepaald in de laatste 48 uur voor de verkiezingen hun uiteindelijke stem. Het heeft dus helemaal geen zin om langdurige geldverslindende verkiezingscampagnes te voeren.

  2. Blijkbaar ligt in de Nederlandse politiek alles van tevoren goed vast en daarom heeft het geen zin om campagne te voeren.

    Mensen in de zuilen stemmen altijd op dezelfde politici en alles gaat zijn gangetje.

    Nix marktwerking.

Reacties zijn gesloten.