Paniek bij Elsevier: “linkse meerderheid na verkiezingen lijkt onvermijdelijk”

Maar we hoeven ons niet rijk te rekenenen want Elsevier rekent CU ook bij links (en die hebben een lijstverbinding met de taliban) en D66 noemen ze ook links, maar dat is D66-demonisatie want iedereen weet dat D66 niet links is. Tenslotte halen ze het ook nog in hun hoofd om GroenLinks links te noemen. Het moet niet gekker worden. Op de momenten dat Elsevier een andere boodschap wil spinnen noemen ze de PVV meestal ook links. Verder zijn er in het reaguurdersbestand van Elsevier nog een hoop mensen die CDA/VVD/Adolf Hitler ook links vinden. En ja dan blijft er inderdaad weinig “rechts” over. Maar verder wel leuk artikeltje wou het jullie niet onthouden.

 

15 gedachten over “Paniek bij Elsevier: “linkse meerderheid na verkiezingen lijkt onvermijdelijk””

 1. Er is reden voor meer paniek, in beide kampen. Er zullen – eenmaal eenzaam in het stemhok met het rode potlood in de hand (henk: god, hoe ging dat ook weer, al die vakjes moet dat nou…)nog veel meer PVV’ers over stappen naar de SP, mark my words…

 2. Het hangt van D66 af of er een regering van PVV+VVD+CDA+D66 komt. In 2010 waren ze nog flink anti-Wilders. Maar voor de ultra-liberalen zal de PVV te verkiezen zijn boven een kabinet met de SP.

 3. #3 PVV+VVD+CDA+D66 gaat niet gebeuren. CDA en PVV zijn geen spelers meer en het CDA zal hooguit als vulling mogen functioneren als ze heel braaf het exacte midden aanhouden.

  De enige manier waarop de PVV nog in een regering kan komen is samen met VVD en SGP en dan moet het zetelaantal van PVV en VVD toch eerst een heel stuk dichter bij elkaar komen te liggen omdat ze anders te veel tweede viool zullen moeten spelen. (En nee, ik zie VVD+PVV+SGP daar absoluut niet het benodigde zetelaantal voor halen.)

 4. D66 heeft niets te winnen bij zo’n kabinet, tenzij ze bij de volgende volgende verkiezingen graag weer terug willen naar 2 of 3 zetels. En met de PVV in het kabinet kunnen die verkiezingen wel weer eens erg snel voor de deur staan.

 5. @6
  Ge moogt het zelfvernietigend vermogen van D66 beslist niet over het hoofd zien…

 6. #8 jvdheuvel Heb jij Amstel wel eens grapjes zien schrijven ((-;

  > Had jij 2 jaar geleden kunnen bedenken dat Mark Rutte op de schoot van Geert Wilders zou gaan zitten aangemoedigd door die jezuïet Maxime Verhagen. Die blijkbaar zoals vele geloofsbroeders iets heeft met vrijende mannen.
  > Had je kunnen vermoeden dat een Bruin gedoogwrak dit land binnen 18 maanden een rutterecessie in zou helpen
  > Heb je jezelf niet in je arm geknepen toen GroenLinks zich aansluit bij VVD CDA D66 en CU om een kunduz-gedrocht in elkaar te flansen?

  Pechtold en Wilders kunnen stevig met elkaar in debat gaan maar zijn wel beide beroepspolitici in de Tweede Kamer (2002 en 1998) en geen carrièrespringers die de politiek even doen vanwege hun CV op Linkedin. Daarnaast hebben beide, ieder op hun eigen manier, goede voelsprieten voor wat de media lust. Pechtold en Wilders zijn beide redelijk standvastig gebleven in hun opvattingen. De heren draaien minder dan windvaan Buma, spreken minder in tongen dan Rutte. Een samenwerking lijkt op het eerste gezicht onmogelijk maar géén van de vier partijen sluit een van de vier uit.

  Mocht de SP de grootste worden is maar de vraag of Roemer een kabinet kan vormen met een meerderheid. Mislukt het, dan is de Nederlandse traditie dat de op één na grootste gepolst wordt door de formateur. En wat moet Mark Rutte wanneer hij absoluut een Rutte2 wil formeren? Gewoon wat hij al voor Rutte1 deed. Op schoot gaan zitten. Alleen nu op die van drie heren.

  Nee, Jeugd Voor Doorploeteren Heuvel een PVV+VVD+CDA+D66 kabinet is gruwelijk maar mogelijk

 7. @11
  En daarom doen ze het niet? D66 stapte ook in de Irakoorlogcoalitie Balkenende II, ook al waren zet “tegen”. (Nu zijn ze Kunduzpartij, net als GroenLinks).
  Pechtold was een tijdje de enige die tekeerging tegen Wilders in de Tweede Kamer. Die tijd hebben we gehad.
  Als die twee partijen niet suïcidaal geweest waren had Nederland geen Balkenende II en geen Bruin I gehad.

 8. Nou ja ik kan het niet bewijzen of zo maar ik acht het echt uitgesloten. Het zou echt te debiel zijn voor alle betrokkenen, afgezien van VVD wellicht.

 9. Ook vanuit het standpunt wat Ratteke Maxime en Minkukel Mark voor ogen hadden met inkapselen van de PVV zou deze constructie beter werken. Wanneer rond de 1.2 miljoen stemmers (19/20 zetels) op de partij stemmen is Wilders wel tegenover zijn electoraat wat verplicht.
  In de oppositie naast VVD CU en SGP en mogelijk 50plus, Piratenpartij, en heel misschien DKP is geen benijdenswaardige positie voor een man die zo graag belangrijk wil zijn.

 10. Het hangt van D66 af of er een regering van PVV+VVD+CDA+D66 komt. In 2010 waren ze nog flink anti-Wilders. Maar voor de ultra-liberalen zal de PVV te verkiezen zijn boven een kabinet met de SP.

  Pechtold kondigt in ieder geval aan dat hij niet met de SP in zee wil, tenminste geen enkele toezegging wil doen richting SP-programma: http://www.nu.nl/politiek/2881732/pechtold-wil-program-sp-niet-helpen-uitvoeren.html.

  Over bezwaren tegen samenwerking met de PVV heb ik nog niets vernomen.

Reacties zijn gesloten.