Aan cannabis is nog nooit in de geschiedenis van de mensheid iemand overleden

Dat is het meest stuitende van de regelgeving met betrekking tot cannabis die we te danken hebben aan de bruine brievenbuspissers. Grappig is trouwens dat de brievenbuspisser waar we de brievenbuspissers naar genoemd hebben zelf een cannabisgebruiker is/was, maar dat hield hem niet tegen om dit nonsensbeleid dat volstrekt onschuldige burgers de criminaliteit met bijbehorende onveiligheid in jaagt, te ondersteunen.

En zo hebben we gezien hoe een coalitie waar wel TWEE partijen aan deelnamen met het woord “vrijheid” in de naam, deze vrijheid op alle fronten hebben gepoogd te verkwanselen. En ze zijn er redelijk succesvol mee geweest, getuige de zogenaamde wietpas, die al tot vele honderden arrestaties van illegale (goh raar hè?) straathandelaars op straat heeft geleid, om over de bendes die elkaar kapot schieten omdat ze in elkaars wijkje dealen in Terneuzen nog maar te zwijgen.

Dit dankzij een jarenlang anti-cannabislobby die de gemiddelde Nederlander, die toch al niet als al te intelligent bekend staat, overtuigd heeft dat hennep tegenwoordig “een harddrug” is. Aangezien ik het nu toch over de gemiddelde Nederlander heb is het ook vermeldenswaardig dat de kans groot is dat deze gemiddelde Nederlander regelmatig gebruiker is van, en dus verslaafd is aan, alcohol. En alcohol, ja dát is een harddrug. Alcohol kost levens, sloopt gezinnen en carrieres. Er liggen ziekenhuizen vol met slachtoffers van alcohol. Kennelijk geen enkel probleem voor onze rechtse vriendjes.

Terwijl je maar één blik op bijvoorbeeld VVD’er Ton Elias hoeft te werpen om te kunnen zien dat die dagelijks minimaal een halve liter VSOP consumeert en daar waarschijnlijk ook op gruwelijke wijze aan kapot zal gaan. Niet dat ik hem wil tegenhouden, wat mij betreft vertrekt hij vanavond nog, want in tegenstelling tot VVD’ers ben ik wél een liberaal.

Lees: Beleg van Woudrichem: cannabis-organisaties klaar voor de strijd.

9 gedachten over “Aan cannabis is nog nooit in de geschiedenis van de mensheid iemand overleden”

 1. Joop Visser:

  Heineken maakt alles stuk
  Het Leidseplein, je huwelijk
  Heineken is een harddrugsdealer
  De ziekenhuizen liggen vol
  Met slachtoffers van alcohol
  Heineken is een harddrugsdealer
  Laat je toch niet belazeren
  Laat je toch niet bedonderen
  Heineken is een harddrugsdealer
  En als het stadion schuimbekkend wordt verbouwd
  Zit Heineken schijnheilig thuis
  En telt z’n centen

  Heineken verkoopt agressie
  In een blikkie of een flessie
  Heineken is een harddrugsdealer
  Heineken verdient z’n geld
  Aan verslaving en geweld
  Heineken is een harddrugsdealer
  Laat je toch niet belazeren
  Laat je toch geen oor aannaaien
  Heineken is een harddrugsdealer
  En als een feestje eindigt
  In een bocht tegen een boom
  Zit Heineken schijnheilig thuis
  En telt z’n centen

  Heineken hoort niet in een villa
  Heineken hoort niet op een jacht
  Heineken is een harddrugsdealer
  Heineken is een moordbedrijf
  Een moordbedrijf met geld en macht
  Heineken is een harddrugsdealer
  Laat je toch niet belazeren
  Laat je toch niet verneuken
  Heineken is een harddrugsdealer
  En zolang de Haagse hufters
  Liever hennep strafbaar stellen
  Zit Heineken schijnheilig thuis
  Zit Heineken schijnheilig thuis
  Zit Heineken schijnheilig thuis
  En telt en telt en telt en telt en telt en telt en telt en telt
  En raakt niet uitgelachen

 2. Klopt hoor. Als je het heel erg letterlijk neemt is die jongen die hier een maand of zes geleden zo stoned als een garnaal met de auto van zijn vader het kanaal inreed niet overleden aan de cannabis maar aan een teveel aan water in zijn longen.

 3. Postelaere jij bent A een draaideurtrol dat is sowieso tegen de regels, daarnaast B zeik jij om te zeiken. Vertrek zelf of je wordt een handje geholpen.

 4. Wat jij zeiken noemt is niet meer dan een kritische blik. Onaanvaardbaar in socialistische kringen klaarblijkelijk. Mijns inziens is censuur altijd een zwaktebod, een gebrek aan argumenten en angst voor die van anderen.

 5. #4 @Bernard de Postelaere

  En huisartsen schrijven medicijnen voor die de rijvaardigheid beinvloeden. Wat is je punt gast.

 6. Postelaere je reageert hier via een anonieme proxy. Dat betekent maar 1 ding, namelijk dat jij hier eerder bent verwijderd wegens wangedrag. Als jij je ergens misdraagt dan moet je opdonderen, dat is overal zo en hier dus ook.

 7. Cannabis wordt verbonden aan “roken”. Aan “shag”. Dit zorgt er voor dat cannabis in de publieke opinie altijd in een slecht daglicht zal staan. De stof afzonderlijk zou meer moeten worden belicht, en niet persé de shag-jointjes. De anti rook lobby wordt in mijn ogen op deze manier in gezet tegen de cannabisten.

Reacties zijn gesloten.