Rutte (VVD) heeft wel een miljardje of 20 over voor de OS in NL

Rutte
“Waarom zou Nederland te klein zijn?” aldus het benevelde brein Mark Rutte. Nou misschien omdat het niet zo intelligent is om ergens tientallen miljarden in te steken terwijl de geschiedenis heeft aangetoond dat je die gegarandeerd kwijt bent. Ik noem maar wat, Mark. Een te klein breintje in een te klein premiertje in een te klein landje dus.

Misschien moet je dit stuk eens lezen. Kun je lezen Markje?

Sportonderzoeker Bob Heere:

De Spelen zijn geen goede inspirator voor sportbeoefening. De sociale cohesie is maar tijdelijk. Een onderzoek dat we onlangs hebben afgesloten, laat zien dat na het WK 2010 de sociale cohesie in Zuid-Afrika eerder is afgenomen dan toegenomen. De economische motieven zijn nog het zwakst. De miljardeninvestering is simpelweg niet terug te verdienen. Maar dat wil men niet horen (VK).

Ik begin die kut-VVD’ers langzamerhand echt kotsbeu te worden. Ik zeg pek met veren voor de eerste de beste bralbal die het nog durft te hebben over OS in NL.

27 gedachten over “Rutte (VVD) heeft wel een miljardje of 20 over voor de OS in NL”

 1. Wijze woorden van Rutte. Dat bekrompen gezeik altijd: ‘Wat kost dat allemaal wel niet van mijn belastinggeld’ – Bah – Geef het volk brood en spelen!

  En het leuke is dat zijn achterban hem hierom afrekent – nog meer stemmen naar Gekke Geert – nog meer kans op een volgend Linkse regering 🙂

 2. Ik hoop dat we na de verkiezingen weer een premier krijgen in plaats van een middelbare scholier die premiertje speelt.

 3. Vergeet de onroerendgoedmaffia niet, die vindt dat wel leuk al die gebouwen timmeren, en is altijd vvd.

 4. Wat een ophef om niets. Reeds in 2004 werden hiervoor de eerste plannen gesmeed en werkgroepen opgericht. Grote aandachtstrekker om de OS naar NL te halen is nog altijd Jet Bussemaker, PvdA…

 5. @4: Monique:

  Ze zullen wel de probleemgezinnen laten verdwijnen die V V D van jou? Scheelt weer een paar miljard ( per jaar!) kan dit landje fijn de Spelen van betalen over 15 jaar, zo, kosten gedekt. Weg met die probleemgezinnen, kassa voor de Onroerendgoedmaffia ! Hup Holland Hup! Stom Volk, blergh.

  https://docs.google.com/document/d/1qe9sWAnKv4rzmzwQZD3TeZHkK9kwctTEfUKzfPDqakc/edit?pli=1

  Lees verder in de Bruine Bode:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3237266/2012/04/07/Een-probleemgezin-kost-overheid-zeker-40-000-euro.dhtml

 6. Jvdheuvel, dit suggestieve stukje zegt me en doet me niets. Wat heeft Rutte precies gezegd en in welke context? En waarom is een PvdA’er er zo hard voor aan het lobbyen?

 7. Ik ben gewoon on topic Jvdheuvel en waar gedraag ik me niet normaal? Ik stel normale vragen om een breder beeld van het geheel te krijgen en niet enkel het suggestieve stukje tekst van je openingsbericht. Pas hierna kan ik mijn mening vormen. Da’s toch de missie van krapuul, een discussie aanmoedigen op inhoud en argumentatie, of zit ik op de verkeerde site?

 8. @#4 – een of ander werkgroepje in 2004 da’s een andere tijd met iets andere verantwoordelijkheden
  dan Rutte in 2012. Verder helder stukje lijkt me, spreekt voor zich.

 9. @11 Het topic is wat Rutte gisteren gezegd heeft. Er staat een link onder het woordje “aldus”. Lees dat even, en lees ook de huisregels.

 10. Jan, dat werkgroepje is heel serieus uitgegroeid en Jet maakt zich er nog steeds hard voor. Ondanks de crisis.

 11. jvdheuvel: link onder ‘aldus’ gelezen. Niets gevonden over 20 miljard of dat Nederland zich definitief kandidaat zal stellen. Enkel onderzoek. Jij wekt echter de suggestie dat NL zich kandidaat heeft gesteld door de VVD en miljarden gaat uitgeven, terwijl NL het zelf goed kan gebruiken. Da’s een kwalijke zaak, waarbij een verkeerd beeld wordt geschapen die mensen straks zo over gaan nemen. Pas hiermee svp op, er wordt al genoeg gelogen in de pers.

 12. @14 Het onderzoek is al achterlijk genoeg. Als je dat niet snapt ben je een trut. Op zijn minst.

 13. @14 Tegen beter weten in, want ik heb al lang door dat jij slecht nieuws bent, in ieder geval voor wat betreft mijn tijdsbesteding, het topic is wat Rutte gisteren gezegd heeft en wat ik daar van vind. Alles wat er staat is 100% waar. Jij overtreedt diverse huisregels, o.a. herhaaldelijk dom liegen, zeuren en zeiken, en off topic jengelen over Jet Bussemaker. Jij hebt je stupide nonsens mogen uiten en ik stel voor dat je nu voorlopig even opdondert.

 14. Wat hebben VVD-achtige partijen, mensen wereldwijd met prestigedingen? Terwijl in sommige landen het geld hard nodig is voor de broodnodige voorzieningen voor een bevolking die het niet al te breed heeft word er kwistig gesmeten met geld voor onzinprojecten.
  Overal op de wereld zie je die trend als er neoliberale regeringen aan de macht zijn. Zo werd in een land in het Midden-Oosten een reusachtig gebied in de vorm van de wereld in de zee drooggelegd, weddijverd om wie de hoogste flatgebouw kan bouwen, miljoenen uitgegegeven door een land in Noord-Afrika om aan diverse zanger(essen) zoals Jennifer Lopez uit te geven, terwijl de bevolking het geld zeer hard nodig heeft.
  Altijd zie je bij de neoliberalen dat zij klagen dat geld er niet is als het gaat om dingen waar de bevolking van profiteert, maar als het gaat om hun rechtse hobby’s zoals prestigezaken om te laten zien dat land X meer voor (n)iets heeft uitgegeven dan land y dan speelt geld ineens geen rol. Terwijl diverse deskundigen de Zuid-Afrikaanse regering hebben gewaarschuwd dat een geldverslindend project zoals het WK onverantwoordelijk is in een land zoals Zuid-Afrika heeft het hun er niet van weerhouden. En altijd wordt als flutargument door aanhangers aangevoerd dat het land het geld dubbel en dwars terug krijgt door het toerisme.

 15. Monique schreef:
  “Pas hiermee svp op, er wordt al genoeg gelogen in de pers.”

  Wat een wijze en bezorgde woorden. Ben je ook zo bezorgd als er in de media over hele bevolkingsgroepen op satanische wijze wordt gelogen of ben je dan ook van mening dat die allochtonen niet moeten zeuren over de media en de hand in eigen boezem moeten steken? Of sluit je bij de rest van onderbuikNederland in de reaguursels?

 16. Nou, over liegen in de pers gesproken, Rutte en z’n PGB gezin…..ik ben ’t nog niet vergeten hoor.
  Ronduit stuitend als iemand die zonder mededogen 120.000 mensen hun zorg wilde afnemen zo’n megalomaan miljardenproject gaat zitten verlekkeren.

 17. Het kost dan wel geld, maar als we gewoon nog meer gaan bezuinigen op iedereen dan kunnen we het best bekostigen. Toch?

 18. > ” Rutte neemt alvast een klein voorschot op een mogelijke openingsceremonie. “Ik vond het vrijdag een hele mooie opening. Heel anders dan die van Peking. Dat was een perfecte show, maar hier zat meer emotie in. Met een knipoog naar de eigen geschiedenis. Hoe een Nederlandse opening eruit moet zien? Op zijn Nederlands!” <

  Dijken worden doorgestoken en het binnenterrein van het stadion vormt een Heineken fontein, Willem Alexander komt uit een oranje toiletpot omhoog om het vuur te ontsteken, dansmariekjes vormen een tulpenveld, JSF's draaien olympische ringen in kleur, Youp van 't Hek doet leuk op een podium, en zelfbenoemde bobo's zwaaien enthousiast met Philips Living Color lampen in het Randstad2028 stadion. Dat ik dat mag meemaken!

 19. @#24 2028 toch? Ik denk eerder een schitterende strakke militaire parade afgenomen langs het balkon van Emile 😉

 20. Quote : Rutte neemt alvast een klein voorschot op een mogelijke openingsceremonie. “Ik vond het vrijdag een hele mooie opening. Heel anders dan die van Peking. Dat was een perfecte show, maar hier zat meer emotie in. Met een knipoog naar de eigen geschiedenis. Hoe een Nederlandse opening eruit moet zien? Op zijn Nederlands!”

  Nou Rutte wat de befaamde britse kunst van knipogen, understatements betreft was deze niet terug te vinden in de grote ”emotionele” en niet onbelangrijke a polilieke regie , de aandacht naar de nog steeds bestaande NHS service , invoer door een Tory in 1943!
  Klein rijk nederland , eens gidsland heeft in navolging van en als groots na WO 2 oorlogs beschavings offensief , haar multi culturele burgers en zorgverlededen met ,kots vinger in de keel van de klein hoogervorsten om zich daarmee wereld wijd te vertegenwoordigen , in huis.

  .

 21. Moet zijn politiek toegestane regie in een a politiek spel jasje omdat de britse NHS ook op het punt staat haar kroon juwelen in deze, haar publieke zorg en dienst verlening aan neo lib hervorningen beginselen dreigt te verliezen.

Reacties zijn gesloten.