Doodstraf Iraanse bankiers – Juichende Telegraaf-lezers

Hoewel Telegraaf-reageerders vaak de indruk wekken hysterisch in hun broek te schijten voor bijna alles wat in de buurt komt van iets wat riekt naar iets dat lijkt op iets uit een islamitisch land kunnen de aldaar uitgedeelde straffen vaak op grote instemming rekenen. Nu weer de doodstraf voor frauderende Iraanse bankiers. Er zijn er die doodstraf misschien wel een beetje ver vinden gaan maar de meesten vinden het fantastisch:

Kijk dat is nou weer heel goed van die Ahmedinejat, dieven hand af of de stop, dat moeten ze hier ook snel invoeren ! Anders hebben we over tien jaar alleen nog dieven (Telegraaf)

5 gedachten over “Doodstraf Iraanse bankiers – Juichende Telegraaf-lezers”

 1. ja, daar zijn ze goed in bij dat lelijke, dagelijkse vod met de grotedikkevette letters: wijzen naar vermeende schuldigen en vervolgens hun dood in euforie verwelkomen in plaats van zoeken naar hoe het ‘allemaal’ allemaal zover heeft kunnen komen. en dan gewoon weer stemmen op degeen die het ‘allemaal’ zover hebben laten komen…

  (het gevoel is mij overigens niet geheel onbekend al treft het gene zijde van het politieke spectrum dat ik wel (heel ver; nabij de eeuwigheid) weg zou willen wensen, schoppen, belasten, etc…)

 2. De rechtsmens wil gewoon een beetje sharia maar dan zonder de islam, zoals hij ook best een beetje cultuur wil zonder de makers (die moeten ook bij voorkeur dood).

 3. Het aantal forum reacties dat na een gruwelijke misdaad en/ of kindermisbruik om herinvoer van de doostraf roept, wo argumenten als goedkoper dan op onze kosten etc, is ook niet om vrolijk van te worden. Het is te hopen dat geen politieke partij, Ned. of Europees, er over peinst om herinvoer vd dood straf op de agenda te zetten , je weet maar nooit wat dat aanwakkert .

 4. Onze rechtse medemens is een merkwaardig schepsel die gekenmerkt wordt door ambivalentie.
  -De rechtschmens kan goed wijzen op tekortkomingen, maar kan er slecht tegen om zelf gewezen te worden op zijn tekortkomingen.
  – De rechtschmens spreekt lof uit wanneer een agent een 8-jarig donkerkleurig jongetje mishandeld, maar wil de agenten die een dolgedraaide blanke voetalhooligan arresteren het liefst lynchen.
  – De rechtsmensch wordt onwel wanneer een blanke Westerling in het buitenland gevangen moet zitten, maar raakt in een jubbelstemming als men in Iran een Iranier de handen of piemel worden afgehakt.
  – De rechtschmens wil het liefst lijfstraffen op scholen invoeren waar overwegend allochtone leerlingen op school zitten, maar is niet beroerd om de leraar flink te mishandelingen die zijn kind een draai om de oren heeft gegeven.
  – De rechtschmens is niet te spreken over het aantal diefstallen in Nederland, maar is niet vies van een “koopje” dat van een vrachtwagen is afgevallen of van de werkgever is ontvreemd.
  – De rechtschmens krijgt een beroerte als hij over fraude hoort, maar vindt dat er niets mis met het doen van een valse belasting- of verzekeringsaangifte.
  De rechtschmens is laaiend als hem het slechte nieuws bereikt dat een (blank) gezin is weggepest, maar vindt dat een collega die door hem en zijn collega’s zijn weggepest de ellende zelf over zichzelf heeft afgeroepen (had zij/hij maar geen allochtoon/rood haar/homo of moeten stotteren).
  -De rechtschmens heeft een hekel aan Turken, maar gaat graag naar Turkije. Turkije is dan wel een mooi (en goedkoop) land, maar helaas wonen daar ook veel Turken ( er zijn volgens de reisorganisatie Corendon aardig wat klachten binnen gekomen dat de vakantie wel beviel, maar dat zij de Turkse aanwezigheid betreuren)

 5. @4 U slaat de spijker op de kop,om het maar eens in goed Nederlands te zeggen. 😎

  .
  @ Rosa: Een aantal smiley-codes zoals “8)” werken kennelijk niet, sorry – red.

Reacties zijn gesloten.