Schoonmakende VVD’er Eric van der Burg en zijn bestuurlijke chaos

Da’s grappig. We besteden hier wel eens aandacht aan één van de meest fantasierijke VVD’ers, wethouder Eric van der Burg en hebben we alweer een nieuwtje. Deze man moet inmiddels wel in het schoonste straatje van Nederland wonen want ieder weekend trekt hij erop uit met veger en blik om de rotzooi in zijn straatje op te ruimen. Dan vult hij drie zakjes met afval en dan heeft hij het goede voorbeeld gegeven aan de andere Amsterdammers. Althans in theorie in de krant dan. Of het allemaal waar is dat weet niemand want de vermeende werkzaamheden worden verricht in het diepste geheim en zijn niet waar te nemen met het blote oog.

Toch zullen wij de VVD’er misschien maar het best geloven want dat werkt altijd het beste bij de VVD: gewoon alles geloven wat ze zeggen.

Nou en hoewel VVD’er Eric van der Burg in privé-tijd een vlijtig baasje schijnt te zijn, blijken de professionele kwaliteiten van de wethouder mogelijk van een minder hoogstaand super-niveau te zijn, die indruk krijg ik in ieder geval als ik dit artikeltje lees waar de naam Eric van der Burg in één adem wordt genoemd met de beschuldiging van nalatigheid en bestuurlijke chaos, in een context van die andere kernkwaliteit van Eric van der Burg (VVD); elephant-shit (die nodig opgeruimd moet worden).

“Werk” aan de winkel dus. Met andere woorden: de wethouder zal dus weer een twietje moeten plaatsen of iets dergelijks.

1 gedachte over “Schoonmakende VVD’er Eric van der Burg en zijn bestuurlijke chaos”

Reacties zijn gesloten.