43% geiten- en schapenhouders voldoet niet op tijd aan verplichte vaccinatie tegen Q-koorts

Slecht nieuws voor mensen die geen zin hebben om doodziek te worden en die wel eens in de buurt zijn van schapen en/of geiten: 43% van de geiten- en schapenhouders voldoet niet op tijd aan de verplichte vaccinatie tegen Q-koorts. Dat kunnen ze ook rustig zo doen want daar staat geen enkele sanctie op. De overheid gelooft het verder wel, precies zoals we al eerder hebben kunnen zien:

De Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer heeft de oud-ministers Ab Klink (gezondheid) en Gerda Verburg (landbouw) opgeroepen voor een openbare hoorzitting op 24 april 2012 met betrekking tot het optreden van de overheid aangaande de Q-koorts uitbraak.[13] Op 19 juni bracht hij een rapport uit. De ombudsman concludeert daarin dat de overheid het vertrouwen van de burgers ernstig heeft geschonden doordat er onvoldoende aandacht was voor voorlichting over het besmettingsgevaar en gezondheidsklachten niet of te laat werden erkend. Ook hekelt hij het feit dat oplossingen op maat zijn uitgebleven en de verantwoordelijke ministers niet hebben willen aangeven een en ander te betreuren.[14] De regering stelde 10 miljoen beschikbaar voor de slachtoffers maar bood geen excuses aan.[15] (wikipedia)

Niet alleen bood de regering geen excuses aan, maar we hebben nu dus ook nog steeds 43% van de geiten- en schapenhouders die hun dieren niet vaccineren zonder dat daar een haan naar kraait.

De Partij voor de Dieren (en in dit geval dus ook voor de mensen) heeft kamervragen gesteld. Hopelijk kunnen onze dames en heren bestuurders even stoppen met lyrisch twieten over de Olympische Spelen en even aandacht aan zoiets onbenulligs als volksgezondheid besteden.

3 gedachten over “43% geiten- en schapenhouders voldoet niet op tijd aan verplichte vaccinatie tegen Q-koorts”

 1. Het is net als tijdens de Chernobyl of Fukushima gebeurtenissen – de bevolking wordt doodleuk niets over de gevaren verteld want het zou onrust kunnen veroorzaken. Lekker onverantwoordelijk en asociaal.

  Slachtoffers krijgen paar bankbiljetten in de hand gedrukt en weer gen excuus.
  Waarom?
  Logische verklaring zou zijn de de nomenklatoera/apparatchiks/bureacratie op de Ministerie zich nooit ergens voor verantwoordelijk voelt en is van plan om keer-op-keer steeds hetzelfde handelwijze te vertonen.

  VOC mentaliteit, zeg.

 2. Als zelf slachtoffer vind ik dit schandalig .Zelf ben ik op leeftijd ,maar als een jong iemand raakt besmet
  loopt hij de kans .Om levens lang er veel hinder van te ondervinden zo wel privé als in carrière.
  Het is een slopende ziekte.En door laks reageren van het ministerie vallen er dagelijks nieuwe slachtoffers
  Misschien wat besmet materiaal bij het ministerie van landbouw brengen.Dan lopen ze waarschijnlijke wel wat harder.
  .

 3. De Partij voor de Dieren loopt ver voorop bij alle andere partijen. Zij waarschuwen al sinds oprichting voor de gevaren van de intensieve veehouderij voor de bevolking. Er is nu ook een nieuwe variant van de vogelgriep gesignaleerd, die heel snel kan muteren en dan voor mens-op-mens besmetting kan zorgen. En NEE: het wordt niet veroorzaakt door wilde vogels!

Reacties zijn gesloten.