Overstap CDA naar VVD kost boeren en tuinders 100 tot 200 miljoen per jaar

Koe
Er is iets vreemds aan de hand met die verschuiving in het stemgedrag van boeren en tuinders. Boeren zijn ondernemers en denken misschien “wij zijn ondernemers” en trappen in het sprookje dat je als ondernemer iets bij de VVD te zoeken zou hebben. Raar maar zou zo maar kunnen. Maar als ze denken met een VVD-stem voor hun eige op te komen dan hebben ze het toch mis, getuige bijgaand achterhoede-artikeltje van een CDA’er die tevens veehouder is, en die een aantal redenen opnoemt waarom boeren die uit eigenbelang willen stemmen beter af zijn bij CDA dan bij VVD:

Maar er zijn meer onderwerpen waar de boeren bij de liberalen van een koude kermis thuis komen. CDA Kamerlid Ger Koopmans wijst in Trouw vandaag terecht op twee VVD-moties uit het afgelopen jaar, waarbij werd voorgesteld om het Europees budget voor landbouwsteun met tien procent te korten en het totale Europese landbouwbudget met 10 miljard te verlagen. Dat kost de boeren 100 tot 200 miljoen per jaar (CDA).

4 gedachten over “Overstap CDA naar VVD kost boeren en tuinders 100 tot 200 miljoen per jaar”

 1. Die overstapboeren zijn veel beter af bij Het Libertarisme dan bij het CDA.
  Hoort zegt het voort.

 2. De VVD heeft in het geheel geen verstand van de agrarische sector. De liberalen blerren alleen maar marktwerking en de ‘dorpsgek’ Mark Rutte roept alleen maar ‘jobs, jobs, jobs enz’. Er is bij de VVD totaal geen kennis om Nederland stabiel in stand te houden. Dit zijn de stuiptrekkingen van de koloniale arrogantie die nog steeds in Nederland aanwezig is. Vroeger zorgden de kolonien voor een bepaalde aanvoer die zorgde voor stabiliteit in Nederland terwijl in de kolonien de inheemsen de klappen te verwerken kregen. Nu moeten alle Nederlanders de klappen opvangen. Mark Rutte, de ‘dorpsgek’ neemt maatregelen die slechts werken als er maximaal 200.000 mensen in Nederland zouden wonen. Het is dus wachten op een ramp met duizenden tot miljoenen doden en of daklozen als Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders, de drie ‘dorpsgekken’, blijven regeren.

  bert@awrvb.nl

 3. @1
  Of nederlandse boeren daar iets aan hebben?
  Afschaffing van het Ministerie van Landbouw en Visserij;
  Afschaffing van alle landbouwregulering – minimumprijzen, subsidies, en productiebeperkingen inbegrepen;
  Afschaffing van successierechten

Reacties zijn gesloten.