PvdA opent KEIHARDE aanval op SP

Zouden we dan toch een verkiezingscampagne krijgen? Je zou het haast gaan denken nu Spekman in het AD uithaalt naar de SP, met een tamelijk voorspelbare move, middels beproefd recept; bangmakerij. “Roemer brengt onze economie in de ellende”, aldus Spekman:

Nederland kan zich in deze moeilijke periode geen kabinet met SP-beleid permitteren, vindt de PvdA-voorzitter. ‘In een tijd dat de crisis zo diep is, er zoveel faillissementen zijn en de baanonzekerheid zo groot is, heeft de SP de oplossingen niet. Het is nu geen tijd voor experimenten en daarom vind ik Roemer een risico,’ aldus de PvdA-voorzitter (AD).

Weliswaar heeft de PvdA een hoop kiezers aan de SP verloren, maar het is maar zeer de vraag of Spekman ze hier mee terugkrijgt. Mensen zijn niet gek. Als de PvdA’ers die kiezers echt terug willen kunnen ze beter volop de strijd aangaan met de VVD-proleten in plaats van op een beetje slappe wijze de SP in een kwaad daglicht proberen te zetten.

Ik weet de reactie van Roemer ook al. Zal wel iets met “een kat in het nauw” worden.

43 gedachten over “PvdA opent KEIHARDE aanval op SP”

 1. Inderdaad merkwaardig ondoordachte actie van pvda om de verkiezingscampagne nu officieel te starten met een aanval op een bondgenoot. Als het wel een doordachte actie is, dan is het nog dommer. Het moet toch tijd zijn om een echte strategie te hebben voor de komende verkiezingen.

  Maar goed.. jetzt geht los, zullen we maar denken. Ik wil zo langzamerhand wel eens wat verkiezingsvuurwerk zien.

 2. en UNCLE SAM gaat de economie redden

  sam begrijpt het niet: deze fluteconomie gebouwd op mensonterend kapitalisme dient eens flink ten onder.
  lijden zullen we, om met een schone lei opnieuw op te bouwen!

  eerst het verschrikkelijk verwende rechtse en extreemrechtse gespuis met de grove graaiarmen (zakkenvullers in het eu-parlement, en hoeveel heeft barrymadlenerpvv daar al naar binnen gehaald met z’n gezwets…) elimineren en naar de ijskoude siberische vlakten verjagen. NU!

 3. Wat is dit nu weer voor onzin? Die rechtse drollen in de kaart spelen door over links weer verdeeldheid te zaaien? Moet ik als PvdA stemmer nu toch op de Sp gaan stemmen? Gewoon omdat dat kan? (en misschien heel hard nodig is?)
  Ik heb veel waardering voor Hans Spekman, omdat hij volgens mij een van de weinige integere poltici is die Den Haag ooit rijk was/is, maar dit is flauwekul uit het verleden.

 4. Typisch weer dit van de PVDA. Hoe dom nu is er kans op een echt links kabinet wat broodnodig is in ons land want anders gaan we Griekenland achterna. Gaan ze de SP aanvallen.

  De SP die werkelijk de oorzaken van onze problemen aan wil pakken. En dat is die VVD / CDA overhead in alle sectoren waardoor we allemaal kapot aan gaan.

  PVDA richt je op de bad guys (VVD, CDA, SGP en PVV) de Nederlandse variant van the GOP.

 5. Stem SP en PVDAers stem strategisch. Nee niet alleenstrategisch maar stem voor MENSELIJKHEID, realistisch en alles waarvoor links(lees weldenkend en sociaal) altijd al voor heeft gestreden.

 6. Dom, dom, dom.

  Het is een tactiek van ikke, ikke, ikke. Het doet er niet toe wie je pakt: een vijand of een potentiële bondgenoot.

 7. Zucht. Je hoeft geen wereldverbeteraar te zijn om in te zien dat het weer niks wordt.

  Overigens het is de spek op het katje binden. 😉
  Liefst aan een heel varken.

  Samson is toch kerngeleerde ?
  Alleen snapt die nog steeds niet waar het omdraait, geloof ik.
  Hij is de weg ook kwijt: finaal.
  Dat die man nog in zichzelf gelooft.
  Waar die Emile op aanvalt daar heeft de PvdA zelf aan mee gedaan.
  De pot verwijt de ketel ….
  We kunnen nog veel verwachting van dat tamme PvdA. NOT. 😉
  Hij voelt dat die verloren heeft en probeert met een laatste krachtsinspanning de SP nog voor te blijven.
  Dat is de vorige keer nog gelukt. Toen hebben ze de SP ook buiten de boot gehouden met behulp van BalkenEllende.
  De PvdA zit vol lafaards en machtsgeilaards.

 8. #6 alzheimertje, joey?….

  je haalt ze toch steeds door elkander die spek en die sam
  1 pot nat, ja, da’s waar
  maar let es beter op!

  met je vierkante ogen… ,=)

 9. Had PvdA geen lijstverbinding met SP. Ga je zo met je vrienden om? Dan heb je geen vijanden meer nodig.

 10. Krijg altijd de indruk dat de sp kiezer kritiek loos, als eenheids worsten blindelings achter hun leider aan
  huppelen. Stem PVDA, wel zo realistisch.

 11. @15 dan lees je hier de commentaren zeker nooit …. PvdA realisme .. 😥 ??? Neo – Liberalisme is net het zelfde als realisme maar politieke prostitutie …

  We zien de realiteit van de Partij van de Bilderbergers al weer .. geen grootschalige aanval op rechts , maar een aanval op de S.P. want dát en niet hun bloedbroeders van de VVD is de vijand van de PvdA … Jammer dat de S.P. zich weer eens heeft laten bedotten door de PvdA en Groen Blergh en een lijstverbinding met die twee verraderspartijen is aangegaan …

 12. @16

  Het kader van de PvdA vond de aanval op de SP prima, als de reacties op Twitter een maatstaf zijn. Die werken inderdaad veel liever samen met de VVD dan met de SP. De recente toenadering tot de SP tolereren ze uitsluitend uit electorale overwegingen.

  Ik betwijfel of de PvdA-kiezer er ook zo over denkt. Die begrijpt niet waarom je een bondgenoot aanvalt i.p.v. de VVD. Heel verstandig ook dat Roemer niet heeft gereageerd. Linkse kiezers willen helemaal niet dat SP en PvdA vechtend over straat rollen, althans niet met elkaar.

 13. @15 Jocghuem Ik ga je een serieuse vraag stellen. Wil je eens de betekenis van het door jou gebruikte woord: realistisch uitleggen? Wat is dat? Hoe bedoel je dat? Wat dreigt ons te gebeuren als we niet realistisch doen? Met aandacht ver wacht ik en hoop ik een ant woord te le zen.

 14. Het is heel eenvoudig. Met de SP kan je nog geen marktkraam winstgevend maken. Dat er verdeeldheid is op links komt omdat een deel van de linkse mensen geloven in de sprookjes van Roemer. De PVV was erg, maar nu krijgen we het volgende probleem. Een partij die met alle geweld de fietsenstalling in Nieuw-Scheemda open wil houden en daarvoor, als het moet, zelfs bereid is geld te lenen van de Europese centrale bank.

  Ik vind vind de SP een populistisch drama. Das dan weer duidelijk. Maar ook van de SP blijft over een paar jaar niets over. Dat is dan weer een schrale troost.

 15. Nou ja een fietsenstalling in Nieuw Scheemda heeft in ieder geval meer maatschappelijk nut dan gedwongen zakkies plakken voor Aldi.

 16. @19
  Realistisch is voor mij niet doen als of Roemer de sleuten in handen heeft van de financiele problemen in
  NL. Ook hij zal na 12 september gewoon door moeten gaan met bezuinigen. Ook onder SP kiezers zitten
  veel 2 verdieners die samen zo’n 80.000 euro per jaar inkomen hebben. Hebben zij het recht om SP te stemmen? Natuurlijk hebben ze dat recht, toch met zo’n inkomen moet je niet SP stemmen…..maar Rutte.
  Geldt overgens ook voor mijn partij.

 17. @22
  Er is een sleutel die Roemer wel in handen heeft. Ik hoop dat hij hem niet weggooit net zoals de pvda gedaan heeft.

  Dus mensen die goed verdienen moéten stemmen op een partij die hun inkomsten uit de wind houdt ten koste van de minder-gesitueerde?
  Wat als ze nou gewoon vinden dat de sterkste schouders die zwaarste lasten moeten dragen en dat mensen die het toch al moeilijk hebben om rond te komen iets meer ontzien mogen worden.

 18. Ik denk eerder dat je SP moet stemmen als je je zorgen maakt wanneer gemeenten hun eigen spelregels gaan maken of wanneer er medemensen in de WWB mangel terechtkomen of zieken hun eigen regie dreigen te verliezen, als de normale voorzieningen je lief zijn.
  Wat voor salaris je hebt heeft hier volgens mij geen fluit mee te maken.

 19. Realistisch à la de PvdA volgens Jocghum is semi-sociaal-democratische praatjes verkopen vóór de verkiezingen, en een keihard liberaal beleid voeren met je coalitiepartners na de verkiezingen.

 20. @ 24,
  Waar om belast Roemer dan wel de mensen boven de 150.000 euro? Zouden daar ook geen mensen tussen kunnen zitten die vinden dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen en dat mensen die het
  toch al moeilijk hebben om rond te komen iets meer te ontzien? Als Roemer een vent was dan begon hij bij de
  inkomens van 80.000. Maar Roemer is een populist, t’zou hem minder populair maken

 21. @# 28 ik heb even gegoogled om te kijken wat de SP precies wil gaan doen, maar ik zie de concrete belastingplannen niet, misschien kijk ik erover heen, niet op site bij de standpunten. van de site:

  “De overheid moet belasting heffen om zaken als onderwijs, zorg, de wegen, het leger en de politie te betalen. De SP wil dat hierbij solidariteit het uitgangspunt is: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Wie meer kan bijdragen, moet dat doen. En wie minder heeft, hoeft iets minder bij te dragen. Het belastingstelsel moet ook een grotere bijdrage leveren aan het verkleinen van de inkomensverschillen. ”

  Verder alleen wat GS-achtige suggestieve berichtgeving.

 22. @# 31 ja hebbes dank je 😉
  …..Ik weet niet of een grens stellen voor een extra belastingschijf populistisch is? D’r zal best over nagedacht zijn, een doorrekening. De jarenlange zelfde lijn en visie en consequent doorvoeren kan je nauwelijks populistisch noemen.

 23. Roemer komt het meest op voor de zwakkeren in de samenleving. Dat is in Nederland gewoon een feit. Neemt niet weg dat Roemer onderdeel is van het zelfde spelletje en gedwongen is tot compromissen. Vrijwillig of onvrijwillig.

 24. Naar aanleiding van dit draadje het program van de SP globaal doorgenomen, dan wordt de hele hetze nog dubieuzer.
  Ik zie een evenwichtig program met uitvoerbare ideeën, met name ook in het hoofdstukje zorg, de doorberekening van CPB daargelaten, maar het is niet rigide, er is volgens mij zat speling om zaken aan te passen en compromissen te sluiten, mijn zegen hebben ze.

 25. @37 en @38 .. De lijstverbintenis is binnen , het verraad kan beginnen
  De SP had er goed aan gedaan voor ze dit deden even te praten met de oude CPN wethouders van Zaanstad waar men zodra het mogelijk was bij de PvdA liever ging samenwerken met de Neo-Liberale geloofsgenoten van VVD en D’66 dan over Links …

 26. Ja, ze moeten ogen in hun rug hebben, Spekman die zich ineens achter die volgevreten plofkip schaart met z’n “levensgevaarlijk” geleuter. Maar te hopen dat steeds meer mensen dat holle gelul gaan inzien.

 27. Realistisch of niet. Mensen met enkel AOW kunnen niet voor zich zelf opkomen. Mensen met een PGB ook niet. Mensen in een sociale werkplaats? Ook niet. Wat heeft Kok, Bos voor de sociale minima gedaan toen ze het konden. Niets! En daarvoor heb ik indertijd 25 jaar op de PvdA gestemd. Omdat ze dat aanvankelijk wel deden.Maar Kok heeft zijn ideologische veren afgeschud en dat hebben we geweten. Ik ben geen hardcore SP er, maar ze verdienen tegenwoordig de term sociaaldemocraat meer dan die hele PvdA. Links lullen, rechts doen. Laat de SP het maar eens proberen.

 28. Wat een blunder van Spekman!!!! Valt met links massaal het kapitalisme aan dat Nederland in de afgrond heeft gedonderd!!! Emile Roemer is de enige die voor de zwakkere opneemt !!!

Reacties zijn gesloten.