1 gedachte over “Immigratieplannen in strijd met EU”

 1. Het geinige is dat dezelfde conclusies ook al in de Brede Heroverwegingen stonden, de ambtelijke rapporten met bezuinigingsvoorstellen die 1 april werden aangeboden.
  De ambtenaren gingen vrij associeren, maar kwamen er al snel achter dat je sommige dingen toch niet kon invoeren als bezuiniging, aangezien de Europese regelgeving dit verbiedt. En de Europese regelgeving, bleek dus, is in steen gehouwen. Nederland kan dromen over een nog strenger beleid, maar daar is in Europees verband geen enkele ruimte voor. Behalve als je dus uit de Unie treedt, maar dat is volstrekt onrealistisch.

  Persoonlijk vind ik dat een zegen en ben ik daar erg blij mee. Ik ben Europa dankbaar dat onze burgerrechten worden beschermd tegen de Nederlandse waan van de dag.
  In de VVD houdt men nu de kiezers voor dat er een Nederlandse opt-out kan komen, en dat dat een kwestie zou zijn van een paar telefoontjes. Puur kiezersbedrog. Vergeet het maar. Europa zou het Verdrag van Lissabon moeten openbreken. Gaat niet gebeuren, en dat is evenmin mijn eigen conclusie, dat concluseren die ambtenaren in die Brede Heroverwegingen dus.
  Die rapporten zijn daarom ook zo interessant om te lezen, je vindt ook op andere beleidsterreinen de grenzen van wat er eigenlijk kan. (Provincies afschaffen? Ja, kan hoor, nadat de Tweede Kamer en de Eerste Kamer er ieder in twee verschillende samenstellingen over hebben gestemd. In werkelijkheid nee dus.)

  De PvdA heeft in het verleden hele slechte besluiten genomen met betrekking tot migratie – een extra reden dus om niet ‘strategisch’ op die partij te stemmen, maar op een echte linkse partij.

Reacties zijn gesloten.