VVD opent aanval op Oranjes

Althans op het gedeelte dat zich niet kan verdedigen en in coma ligt. Een VVD-“ethicus”, dat is zoiets als iemand die kalligrafeert met diarree, heeft het goed begrepen: jij niet productief zijn jij dood moeten. In Nederland schijnt daar een fantastische discussie over te bestaan, aldus Heleen Dupuis. Ik durf die discussie ook wel aan. Kan er iemand aantonen dat prins Friso toen hij nog fris en fruitig rond huppelde de Nederlandse belastingbetaler minder kostte dan nu? Ik hoor het graag.

14 gedachten over “VVD opent aanval op Oranjes”

 1. Daarin is ze niet de enige. De behandelend arts van Friso ten tijde van het ongeluk zei dat de reanimatie van de prins veel te lang had geduurd. In die verklaring kon je al horen dat het nooit meer wat zou worden. Ik snap het sentiment van de familie best wel, die hopen tegen beter weten in dat Friso uit zijn coma ontwaakt, maar volgens mij is het erger om je zoon of man jaren als een kas plantje ziet wegteren. Het is tragisch als een familielid iets overkomt, maar ik denk dat een familie wel geholpen is met een realistische kijk op de situatie, kijk maar naar de zaak Stienstra destijds hoeveel ellende dat teweeg heeft gebracht.

 2. Een politicus hoort niet een specifiek (ziekte)geval te bespreken, niet over de kosten, niet over de behandeling, niet over een paar mensen met zeldzame aandoeningen, niet over iemand in de bijstand en niet over de prins, je praat over niemand die zich niet kan verdedigen en zeker niet in de media.
  Een politicus gaat niet over leven en dood, de familie en behandelend artsen, verder niks.

  Ik vind het vreselijk voor de familie dat deze onsmakelijke discussie over hun rug aangeslingerd wordt, sjonge dat ik het nog eens voor Beatrix en Mabel op zou nemen tegen de VVD……..
  Ik denk dat de nihilist in de digitalgaza meer ethiek heeft in z’n kleine teen dan de hele VVD bij mekaar.

 3. Heleen Dupius is hoogleraar medische ethiek wat had je anders verwacht als iemand uit hoofde uit haar beroep wordt gevraagd? Met de discussie over verwachting van iemands leven of hij nu Zijne Hoogheid is of niet is als het goed gevoerd niets mis mee. Het leven is nu eenmaal eindig en juist door de discussie er over zijn er vele Nederlanders inclusief mijn vader die naar hun huisarts zijn gegaan om een verklaring te ondertekenen dat als men zich in zo´n situatie bevindt ze toestemming geven om de knop uit te zetten, ipv om jaren als een kasplantje weg te teren. De koninklijke familie kan zich uitstekend verweren dat hebben ze de RVD voor.

  Politici horen zich juist uit te laten , maar het is aan de oppositie om er voor te zorgen dat de discussie goed wordt afgehandeld, dat die het laten liggen is hun eigen schuld en daardoor zijn we aan Geert gekomen. Is het nu omdat iemand bij de VVD zit bijvoorbeeld fout is, of als het van een andere partij was geweest die de boodschap wat zalvender bracht wat anders was overkomen?

  Misschien ben ik dan ouderwets, maar ik hoor toch liever een arts die realistisch is als het gaat om de kwaliteit van het leven en hoe iemand verder leeft in dit geval. Is het dan zo leuk om te kwijlen en incontinent in een rolstoel te zitten met hersens die amper of niet meer werken en je je je eigen familie vrouw of kinderen niet meer herkent. Dit kan ik rustig zeggen omdat ik in de omgeving mensen heb meegemaakt die een hersenbloeding hebben overleefd en of zo gehandicapt waren geboren dat ze uiteindelijk wel hebben geleefd, maar nooit iets konden.

 4. #5
  martin bosma…
  dion graus…

  wordt al moeilijker
  late legge is makkelijker maar toch…

  ik denk dat de vvd wel ergens een lijstje heeft liggen met daarop de indeling ‘niks meer aan doen’, steek er nog een paar miljoen in, want je weet nooit’

 5. @#3 Ja, natuurlijk mag de politiek discussieren over dit onderwerp maar vreemd om dat op nu.nl te opperen, daar is de kamer voor. En inhoudelijk zeg ik: Familie en artsen en verder niks, politiek bepaalt de kaders.

  De koningin zal hier niet de Rvd voor inzetten, maar niet echt leuk om weer eens krantenkoppen te zien over je zoon en dan vooral met een vraagstelling waar dat mens helemaal niks mee te maken heeft.

  De VVD is al tijden bezig de discussie over zorgkosten ongenuanceerd en en publiek te corrumperen, ik vraag me echt af wat ze nou precies wil zeggen met het berichtje.

  ’t wachten is op de eerste VVD wethouder die in het lokale krantje het dure zalfje voor de aambeien van boer Krelis ter discussie stelt.

 6. Het moet vast overkomen als een diepdoordacht kordaat standpunt van heleentje van de FLB (vh vvd) die moet associëren met de verkwisting in de zorg en de broodnodige marktwerking propagandeert…

  Een ethica, en nog wel een van FLB (vh vvd) huize die zich op politiek terrein begeeft doet bij mij de alarmbellen hevig rinkelen trouwens…

  #7 Pas maar op met dat zalfje…
  Net nu de boeren ‘massaal overstappen van CDA naar FLB (vh vvd)

 7. @11 Maar lekker goedkoop als je alleen maar met anosmia-patiënten correspondeert. 😆

  (Vooral als ze hun medicijnen niet meer kunnen betalen. 😛 )

 8. Lach maar, ik heb in de gevangeniscel echte kalligrafieen van stront gezien op de muur….

Reacties zijn gesloten.