Stemadviezen

arib_54392dIk ben geen lid van de PvdA maar ga voor de strategische stem, een stem op de PvdA dus. Ik ga niet op Job Cohen stemmen, had het graag gedaan maar ik weet nog hoe teleurgesteld ik later was in mijn stem op Wim Kok. Ik stem ook niet op de partij waar ik lid van ben, want strategisch. Ik stem op Khadija Arib. De vrouw die zo onheus is bejegend door die misselijke Geert Wilders;

„Hoe haalt u het in uw hoofd om de integriteit van Arib in twijfel te trekken?”, beet een woedende Jeroen Dijsselbloem (PvdA) Wilders toe. „Zij zet zich al twintig jaar in voor de mensenrechten. Ze heeft er voor in de gevangenis gezeten. Ze heeft een staat van dienst waar u niet aan kunt tippen.” (Trouw)

Een vrouw (of man natuurlijk), die in de gevangenis heeft gezeten vanwege mensenrechten, verdient zeker mijn (strategische) stem.

Uw strategische stem in de comments.

15 gedachten over “Stemadviezen”

 1. Tja , het blijft een PvdA’str
  Normaal heb ik wel een idee , maar deze keer weet ik echt niet op wie ik zal stemmen ..

 2. Ik weet het niet. Ik twijfel tussen een stem op de partij waar ik lid van ben en een strategische op Diederik Samsom.

 3. Wat nu strategisch stemmen? Je gaat de linkervleugel toch niet verzwakken door op de PvdA te stemmen? De PvdA heeft een krachtige oppositie op links nodig. Laat die partij zich eerst eens heel diep afvragen waar het mis gegaan is in hun relatie met hun vroegere kiezers.
  Mijn stemadvies: GroenLinks, voorkeurstem op Carla van Os van Defense for Children. Niet dat er iets mis is met de anderen, maar Carla is erg leuk. En vanwege haar achtergrond is zij de gedroomde woordvoerder justitie en migratie. Of anders Arjen, dan wordt hij de eerste Nederlands-Palestijnse parlementarier.

 4. In een beetje fatsoenlijk land heb je meestal wel genoeg aan 1 a 2 linkse partijen.

 5. we hebben toch ook maar twee linkse partijen ??
  Het ver-Sociaal-Demoratiseerde Groen-Links
  ( was er nog maar PSP zucht ) en de gestaalde kaders van de SP , de PvdA is een middenpartij met neo-liberale neigingen en zou best met D66 kunnen fuseren ..

 6. Groen Links is hartstikke liberaal ze worden niet voor niets regelmatig als coalitiekandidaat voor de VVD genoemd.

 7. dus dan hebben we alleen nog de SP over …
  en soms de Dierendinges maar daar mag ik weer niet ritueel van slachten ..

 8. natuurlijk wel , tenzij het gevaarlijk is voor je gezondheid , ik wil me alleen het vegetarier zijn niet laten opdringen

 9. Tenzij ze stout zijn tegen El Jefe Schreef:

  @ Excellentie Zwembad:
  Doet elke regering van elk Westers land, als de economische belangen maar hoog genoeg zijn. Daarom is China nog steeds vriendjes met het Westen.

  tenzij ze stout zijn tegen de Tibetanen , dan is men heeeeeel even een beetje boos , moordpartijen op de Moslims van Oost Turkestan is echter geen probleem , maar die zitten dan ook op de steenkool waar de Chineze centrales op draaien ..

 10. Al Bakrastani

  Ja maar dat is ver weg voor de meeste Nederlanders. De meeste mensen hebben waarschijnlijk nog nooit van de Oeigoeren gehoord. Tibet daarentegen, de Dalai Lama komt weleens op bezoek en dan zijn we allemaal ontroerd.

Reacties zijn gesloten.