Rutte huurt zelf een econoom in om zijn eigen verkiezingsprogramma door te rekenen

crazyOh wat was Rutte woedend, en alle andere VVD’ertjes er achteraan. De Telegraaf hing in de gordijnen, Geenstijl organiseerde de actie “Redt Rutte” en in Elsevier werd het allemaal nog eens duidelijk uitgelegd, maar niet heus.

Netwerk zou “tendentieus” bezig zijn geweest, er zou sprake zijn van leugens en halve waarheden, en de goedverdienende man in de Netwerkuitzending, zou CDA-lid zijn. Kortom laster en drogredeneringen ter vervanging van argumenten.

Het enige wat dus nog aan alle gekrakeel ontbreekt is een berekening van de kant van de VVD. Want waar Netwerk je gewoon kan voorrekenen hoe ze tot hun conclusies zijn gekomen ontbreekt deze argumentatie bij de VVD, Elsevier, Telegraaf, Geenstijl etc.

Dus ontkomt Rutte er niet aan om alsnog een (hele handige) econoom in te schakelen, want het verhaal van Netwerk weerleggen blijkt niet al te makkelijk.

Dan kun je nog zo’n goede debater zijn, ik ken een leuke uitdrukking: praatjes vullen geen gaatjes.

Overigens heb ik Rutte, VVD, Elsevier, Telegraaf, Geenstijl e.v.a. niet horen betwisten dat de veelverdienende man er €1800 op vooruit ging. Terwijl toch wel degelijk van toepassing is wat deze man zei: “als ik er €1800 op vooruit ga, dan gaat er dus iemand anders op achteruit”. Simple as that.

Zo liggen de feiten. Dan moet je wel Hans Kazan inhuren als econoom, of Tita Tovenaar, om daar iets anders van te maken, al helemaal als je nou eenmaal de grootste bezuiniger bent, wat de VVD nou eenmaal is.

En geld dat je aan een rijke stinkert uitdeelt, kan je niet aan een bijstandsgezin uitdelen. Of wel soms?

Update 10 min. na plaatsing van dit bericht: Telegraaf heeft het artikel “Rutte huurt zelf econoom in” al weer ingetrokken, je krijgt nu “error”, in plaats daarvan hebben ze nu dit, iets minder belachelijke, Geen excuses aan Netwerk bericht. Klik hier voor een screenshot van (een deel van) het “Rutte huurt econoom in” bericht.

Update 2: nou de VVD heeft het even nagerekend hoor na een dagje moord en brand schreeuwen; de bijstandsmoeder gaat er helemaal niet 1200 euro op achteruit. Ze gaat er slechts 520 euro op achteruit. Stoute Netwerk. Heeft de VVD die +1800 van die rijke stinkert ook opnieuw uitgerekend?

6 gedachten over “Rutte huurt zelf een econoom in om zijn eigen verkiezingsprogramma door te rekenen”

  1. We dragen meer dan de helft van ons inkomen af aan de Staat, zolang dat getal hòger is dan 30% dan vind ik het meer dan goed dat de VVD een begin maakt met ècht bezuinigen. Ook op uitkeringen! De uitkeringsgerechtigden, zeer groot in aantal, zou eens een keer kunnen gaan proberen de eigen broek wat meer op te houden.

  2. Ja de eigen broek ophouden, net als de banken.
    De VVD kan alleen zo groot worden omdat in Nederland totaal ontbreekt aan systeemkritiek. De grootste crisis in 60 jaar, een ingeklapt finacieel systeem, en dat allemaal daar gebrek aan toezicht en deregulering van de markten. En met welke oplossing komt de VVD : meer markt. Dat is altijd de oplossing volgens de VVD. Het doet me denken aan de arsten van vroeger: wat je ook had, het medicijn was bekend: aderlaten, zelfs bij bloedarmoede.

  3. @1, geloof mij maar als ik zeg dat de uitkeringsgerechtigden met alle plezier zelf hun broek op willen houden. Het overgrote deel wil er zelfs het liefste voor WERKEN, gek hé. Maar ze mogen niet werken want de ,ahum, “heren” werkgevers zijn te lam om hun werk te geven tegen een normaal loon, dan kunnen ze namelijk niemand meer uitbuiten.

  4. weten we eindelijk wat liberaal nog meer is: zakken rollen bij kwetsbare mensen!

  5. quote” Heeft de VVD die +1800 van die rijke stinkert ook opnieuw uitgerekend?” unquote. Ja, dat hebben ze gedaan en wat blijkt, ook die cijfers kloppen niet. Ze gaan er geen € 1800 op vooruit maar € 2100, hahahaha(met kiespijn)

Reacties zijn gesloten.