Schietpartij Sikh-tempel mogelijk werk van geflipte islamcriticus

Bij een schietpartij bij een Sikh-tempel in Oak Creek nabij Milwaukee in de Amerikaanse staat Wisconsin zijn zondag diverse doden gevallen en meerdere mensen gewond geraakt. Ook de schutter is doodgeschoten. Het blijft verwarrend, die baarden en die tulbanden. Vooral Sikhs hebben daar last van sinds 9/11:

Sikh rights groups have reported a rise in bias attacks since the Sept. 11, 2001, terrorist attacks. The Washington-based Sikh Coalition has reported more than 700 incidents in the U.S. since 9/11, which advocates blame on anti-Islamic sentiment. Sikhs don’t practice the same religion as Muslims, but their long beards and turbans often cause them to be mistaken for Muslims, advocates say (NBCNews).

Het is ook maar de vraag of het die Sikh-mollers veel kan schelen of ze met hindoes of moslims te doen hebben. Sikhs zijn dan misschien geen moslims maar staan ze aan “onze” kant in de clash of the civilizations? Misschien dat Geert dat eens kan duiden in een tweetje.

P.S.: er gaan ook geruchten dat dit een false flag operatie van Obama is om wapenbezit in de USA in diskrediet te brengen.  Dan vind ik de theorie van de geflipte islamcriticus toch plausibeler.

5 gedachten over “Schietpartij Sikh-tempel mogelijk werk van geflipte islamcriticus”

 1. Direct na 11 september werden er in Nederland moedige aanslagen gepleegd op Midden-oosterse christelijke kerken, door Voorstanders van de Joods-christelijke prachtbeschaving die even niet wisten waar de bronnen van hun zelfverklaarde Cultuur ook alweer liggen

 2. #2 @Arnold J. van der Kluft
  Er worden in Nederland wekelijks aanslagen gepleegd op moskeeën (waar is de link naar die website die dat bijhoud?). Daar hoor/lees je weinig meer van dan een berichtje in de lokale-bode.
  Het zijn incidenten, gepleegd door ‘lone-wolves’ ofc. Heeft verder niets te maken met de goorlapperij waar debiele Geert zich verwant me voelt…

  “Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan” [G. Wilders] remember?

 3. Ach de moslimhaters zien niet eens het verschil tussen een moslim of een sikh. Als zij een aanslag willen plegen op een islamitische gebedshuis dan denken zij hun doel bereikt te hebben met een aanslag op een sikhtempel. De sikhs zijn vaak ook bruin, hebben een baard en kunnen in de ogen van een islamofoob voor een moslim doorgaan. Een paar dagen na 11 september schoot een “patriotische” Amerikaan ook een Sikh in de veronderstelling wraak te nemen op moslims. Het woord “patriotisch” is niet mijn woord van vele xenofobe en geflipte Amerikanen die de daad “partriotisch” noemden.
  En na de aanslagen in Londen was het niet veel beter gesteld. Een Britse politieagent schoot een Braziliaanse jongeman neer om zich zogenaamd te verdedigen tegen een “moslimextremist”. Helaas voor de agent hield zijn kulverhaal niet stand. De Braziliaanse jongen had wel een exotisch tintje, maar was geen moslim-laat staan een moslimextremist die het leven van de agent bedreigde. De agent had in koele bloede wraak willen nemen. Was het toevallig wel een bebaarde moslim, toevalllig geweest die door de agent neergeschoten was, dan zouden van heinde en ver steunbetuigingen voor de agent binnenstromen voor zijn “heldendaad.”

 4. Of het de “patriotische” Amerikanen wat kan schelen of het nu een hindoe, sikh of moslim- ook al weet men het verschil er tussen valt te betwijfelen. Voor “hillybilly” deugt alles wat uit de niet-westers wereld niet. En zelfs vraag ik me af of er voor alle landen uit de Westerse wereld begrip is. Voor hilybily is er ook geen sympathie voor “France” en zijn vervelende “French fries”. En wat betreft de Duitsers vraag ik me ook af of dat het geval is.
  Voor veel Amerikanen, die niet buiten de VS of hun plattelandsgemeente zijn geweest bestaat de wereld buiten Amerika uit enge mensen, die het gemunt hebben op Amerika en haar levensstijl. Men kan zich haast niet realiseren hoe primitief veel Amerikanen zijn.

Reacties zijn gesloten.