Ombudsman noemt opsluiten vluchtelingen onmenselijk

Illegale vreemdelingen onderbrengen in een gevangenis met strafrechtelijke beperkingen is inhumaan. De inperking van de mensenrechten van deze mensen, die nergens voor zijn veroordeeld, is te groot. Dat vindt de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer. “Er moeten snel volwaardige alternatieven komen voor de huidige vreemdelingenbewaring.”

Het is niet voor het eerst dat de Nederlandse methode van behandeling van vluchtelingen op deze manier getypeerd wordt. Het zal ook wel niet de laatste keer zijn:

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) laat in een reactie weten het ermee eens te zijn dat vreemdelingendetentie alleen als een uiterst middel mag worden gebruikt om vreemdelingen als zij niet vrijwillig vertrekken uit te zetten naar hun land van herkomst.

Vreemdelingen kunnen volgens de minister zelf ook detentie voorkomen. “Wie gewoon meewerkt aan vertrek, hoeft niet in detentie terecht te komen”, aldus Leers. Daarbij wijst zijn ministerie op proeven met alternatieven voor vreemdelingendetentie, zoals de meldplicht en het betalen van een borgsom.

Een borgsom voor vluchtelingen. Zo diep kan een Leersje zinken.

Om het draagvlak van het asielbeleid te behouden en de fameuze aanzuigende werking tegelijkertijd tegen te gaan kan zijne excellentie ook het in de VS beproefde waterplanken toepassen op geselecteerde vluchtelingen.

3 gedachten over “Ombudsman noemt opsluiten vluchtelingen onmenselijk”

  1. Gelukkig maar dat die vermaledijde nationale ombudsman slechts opmekingen mag maken of niet bindende adviezen mag geven! Stel je eens voor wat een janboel het zou worden in het land als vreemdelingen zomaar los door onze straten zouden lopen…. hoe leggen we dat uit aan onze kinderen en dementerende bejaarden want die lopen ook los en dus ligt het in de rede dat ze elkaar tegenkomen. Nu ben ik ook tegen het onrechtmatig opsluiten natuurlijk maar we kunnen die vreemdelingen toch wel verplichten om een grote letter V op hun kleding te naaien? Of wellicht brandmerken?? Wel met verdoving natuurlijk want tenslotte zijn we een humaan volkje!

  2. Ik mis nog de preventieve sterilisatie zodat er ook geen kinderen van vluchtelingen meer komen, soort van toekomstbestendig maken van het vluchtelingen beleid en het probleem niet doorschuiven naar onze kinderen.
    Ik bedoel kleine moeite als ze toch al gedetineerd zijn.

Reacties zijn gesloten.