Amsterdam: D66/GL/PvdA gaan als viswijven tekeer tegen de SP

Niet echt baanbrekend wereld schokkend nieuws maar in Amsterdam verdween van een verkiezingsbord de campagneposter van GroenLinks. Vervolgens werd er een SP-poster opgehangen en claimde de SP de eerste te zijn. Sowieso een achterlijke gewoonte vind ik, dat claimen de eerste te zijn bij het ophangen van een poster. Alsof dat boeit. Whatever. Anyway de SP had het natuurlijk gedaan. Ze ontkennen, en bewijs ontbreekt, maar dat maakt natuurlijk niet uit. Maar kijk die hysterische reacties in dit heusche artikel in Het Parool over deze gebeurtenis.

Het mooiste is die Kaj Leers, die de SP’ers “een stel leugenaars” noemt.

HIER VECHT KAJ LEERS TEGEN!!!! OP TWITTER
Wie is Kaj Leers? Vraagt u zich af. Welnu Kaj Leers is een PvdAanhangende kabouter met een guitig hoedje op Twitter die dag en nacht werkt aan SP-bestrijding ter eer en glorie van de PvdA. Hij is echt grappig om te volgen. Dus doe dat als je de kans krijgt. Ik krijg die kans niet want mij heeft hij geblokt.

Maar als je belangstelling hebt voor de mate van waarschijnlijkheid van een SP/PvdA-samenwerking na 12 september als het aan PvdA-types à la Kaj Leers ligt, kijk dan eens naar wat voor dingetjes deze PvdA’er rondstuurt op Twitter in reactie op een citaatje uit een nog te verschijnen interview met SP’er van het eerste uur Remi Poppe:

Met andere woorden, na de Grote Sprong Veurwaertsch op 12 september zullen de Kaj Leersen eerst de heropvoeding in moeten in de Goelag op Rotummerplaat, om linkse samenwerking een klein kansje te laten maken. Anders wordt het niks. Handig om te weten als je PvdA wil stemmen en denkt dat die misschien gaan samenwerken met links.

21 gedachten over “Amsterdam: D66/GL/PvdA gaan als viswijven tekeer tegen de SP”

 1. Nee hoor Poppe geeft gewoon een stukje geschiedenisles.

  Na vier dagen van verkennende gesprekken met alle fractieleiders wilde Hoekstra vanaf vrijdag 1 december nagaan of een stabiele meerderheidscoalitie met SP, PvdA en CDA mogelijk was.[3] Op maandag 11 december maakte Hoekstra kenbaar dat deze coalitie niet haalbaar is, omdat de verschillen tussen CDA en SP te groot waren. In 2011 werd via Wikileaks bekend dat de latere PvdA-staatssecretaris in het kabinet-Balkenende IV, Frans Timmermans, in een brief aan de Amerikaanse ambassadeur had geschreven, en daarmee was PvdA-leider Wouter Bos het eens, dat “samenwerking over links grote groepen kiezers uit het midden zou vervreemden, zowel binnen als buiten de PvdA”. Daar voegde hij aan toe dat “het onverstandig is om iemand te vertrouwen die ooit communist geweest is” (SP-leider Jan Marijnissen).[4]

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinetsformatie_Nederland_2006-2007

 2. Begin zo langzamerhand weer te begrijpen waarom mijn opa zo’n godsgruwelijke teringhekel had aan alles wat maar een beetje naar de PvdA rook …

 3. Wilders werd verweten dat -ie het debat vermeed, weinig inhoud en oplossingen had.
  Allemaal zaken die je de SP niet kan verwijten.

  Dus dames/heren van het grote midden ik hoor als zwevende twijfelaar nou graag es welke SP standpunten volgens jullie niet lekker zitten, welke zaken zullen leiden tot de gulags, wat er nou precies zo levensgevaarlijk is en waarom jullie weg nu na de afgelopen decennia ineens wel de juiste zou zijn en waarom deze dan al niet veel eerder ingeslagen.
  Dan zie ik met belangstelling het antwoord van de SP tegemoet en dan hebben we ineens een leuke inhoudelijke discussie.

  Over 5 weken moeten we kiezen en het enige waar ze mee komen als antwoord op een heel werkbaar en reëel programma is wat verongelijkt gemompel over Mao / Stalin, sorry ik kan het echt niet serieus nemen.

  Oh ja, die kampen zijn er trouwens al alleen heten ze tegenwoordig participatiecentra, daar hebben we geen SP voor nodig gehad.

 4. mooie poster!
  toen waren er nog ambachtsieden die wekenlang aan zo’n kunstwerk bezig waren, met hart en ziel
  heel wat anders dan zo’n hapsnap vod met een blauwe streep, een oranje vlakje met een stupide tekst erbij

  ik hang em naast de ‘HAHAHAHA Gefopt’ – poster van de FLB (vh vvd)
  snoei ik de heg pas na 12 sep…

 5. @7: BakrA:

  Wat heeft socialisme met rokende fabrieksschoorstenen te maken? 🙂

  Maar ok, hij is leuk die rode vlag.

 6. Volgens mij moeten we Kaj juist aanmoedigen. Des te harder de gevestigde orde tekeer gaat tegen de SP, des te meer mensen op de SP stemmen. Ik vind het ook heel knap hoe de SP-top de rust bewaart, weigert op provocaties in te gaan en gewoon haar eigen ding blijft doen.

  Oj ja, Kaj:

  Tussenststand SP-PvdA; 37-17. Muhaha!

 7. Misschien wat over de top de reactie van Kaj Leers. Toch is het waanzin om te denken dat hij de PvdA vertegenwoordigt. De PvdA zou graag met de SP willen samenwerken. Andersom is de SP juist veel huiviger om met andere partijen samen te werken omdat ze dan concessies moeten doen. En voor de meest linkse partij in Nederland is dat pijnlijk. De SP heeft nog nooit in de regering gezeten en dat is dan ook typerend voor een protestpartij als de SP. Als ik de schrijver was zou ik deze opmerking met een korreltje zout nemen en hem niet zo letterlijk interpreteren. De SP heeft nou eenmaal een weinig democratische structuur en dat wordt logischerwijs scherp geridiculiseerd. Vergelijkingen met het maoistische verleden van de SP zijn natuurlijk onzinnig. Toch is het, gezien haar weinig democratische structuur, te begrijpen. De PVV krijgt ook allerlei fascistische vergelijkingen naar haar hoof

 8. @8
  Sociaal-realisme, verheerlijking van den arbeid, daarom heet die partij ook zo.

 9. @8 le Roi

  Tja de Socialisten van toen geloofde al heilig in industriele productie … , een van de grote manco’s van alle huidige politieke partijen is dat er geen een alternatief bied voor de “rape and Pillage Method ” van productie en consumptie …

 10. Ik kan alleen maar heel hard lachen als je bedenkt dat SP, PvdA en GroenLinks een lijstverbinding zijn aangegaan voor de verkiezingen en ze vechten elkaar nu al de tent uit. Want wie is de echte linkse arbeiders partij? Niet dat het mij ook maar 1 ruk interesseert want links staat voor conservatisme en stilstand.
  Hopelijk is de linkse onenigheid goed nieuws voor de liberalen van VVD en D66. 🙂

 11. Ik gun de PvdA de stuwende steun van de heer Kai Leers van harte. Sterker, ik feliciteer de PvdA met zo’n enorm fanatieke supporter. Fijn.

 12. Och hemel, het is Kaj met een j. Helemaal fout dus. Jammer. Excuus meneer Kaj, evengoed veel succes met uw sloopwerk.

Reacties zijn gesloten.