Zooi bij andere partijen leidt mede tot grote SP – Of niet soms?

Natuurlijk is het niet sjiek om over anderen te praten maar probeer als SP’er maar eens je mond te houden in dit land waar je als SP’er constant met Mao, Pol Pot, Stalin, Noord-Korea, Cuba en de DDR om de oren geslagen wordt. Daar hoor je trouwens nooit iemand over, dat het niet sjiek is om dat te doen. Maar dat terzijde.

Anyway probeer voor de gein eens gewoon te ontkennen wat SP’er van het eerste uur Remi Poppe heeft gezegd over zooitje bij de anderen. GroenLinks geen zooitje? PvdA geen zooitje? CDA geen zooitje? Succes.

Verder had ik een stuk klaar staan, wat ik maar weer op concept zet omdat Remi mij vandaag een beetje het gras voor de voeten wegmaait, dat verwijst naar de gebeurtenissen in de formatie van 2006. Marijnissen mocht een half uurtje bij Balkenende op de koffie en toen mocht hij weer oprotten met zijn 2 miljoen kiezers. De informatie uit Wikileaks hoorden we vorig jaar pas:

Na vier dagen van verkennende gesprekken met alle fractieleiders wilde Hoekstra vanaf vrijdag 1 december nagaan of een stabiele meerderheidscoalitie met SP, PvdA en CDA mogelijk was.[3] Op maandag 11 december maakte Hoekstra kenbaar dat deze coalitie niet haalbaar is, omdat de verschillen tussen CDA en SP te groot waren. In 2011 werd via Wikileaks bekend dat de latere PvdA-staatssecretaris in het kabinet-Balkenende IV, Frans Timmermans, in een brief aan de Amerikaanse ambassadeur had geschreven, en daarmee was PvdA-leider Wouter Bos het eens, dat “samenwerking over links grote groepen kiezers uit het midden zou vervreemden, zowel binnen als buiten de PvdA”. Daar voegde hij aan toe dat “het onverstandig is om iemand te vertrouwen die ooit communist geweest is” (SP-leider Jan Marijnissen).[4] (wikipedia)

Is de PvdA waar we nu mee te maken hebben beduidend anders dan de PvdA van 2006?

Geen idee.

De PvdA van nu is in ieder geval wél beduidend anders dan die van 1946:

3 gedachten over “Zooi bij andere partijen leidt mede tot grote SP – Of niet soms?”

  1. Guttegut .. waar kende die PvdA Bobo de ambasadeur dan wel van , of is het gewoon dat bestuurders van partijen die “”””””””””””links “””””””””””” pretenderen te zijn ambassadeurs van de USA gerust stellen ??? Kwam het hondje even braaf de meester vertellen dat ze echt niet met de wolven ging spelen ??? 😥

  2. Frans Timmermans, in een brief aan de Amerikaanse ambassadeur had geschreven, en daarmee was PvdA-leider Wouter Bos het eens, dat “samenwerking over links grote groepen kiezers uit het midden zou vervreemden, zowel binnen als buiten de PvdA”. Daar voegde hij aan toe dat “het onverstandig is om iemand te vertrouwen die ooit communist geweest is” (SP-leider Jan Marijnissen).

    Timmermans is nog steeds PvdA-bobo. Iemand die (spontaan) brieven schrijft aan de Amerikaanse ambassadeur over de Nederlandse politieke situatie , vertrouw ik niet.

Reacties zijn gesloten.