PvdA heeft weer een lid minder

Lang nagedacht en toch de stap gezet. Lidmaatschap PvdA opgezegd. Had gehoopt dat er een linkse samenwerking mogelijk was met de SP onder Hans Spekman. Spekman heb ik altijd een bevlogen en integer man gevonden. Maar blijkbaar is de cultuur van partijbaronnen en dogma’s toch te groot voor hem om die wending te kunnen maken. Sterker nog, hij doet zelf mee aan aanvallen op de SP!

Links gaat rollebollend over straat terwijl ze een prachtige samenwerking zouden kunnen hebben. Rechts lacht zich helemaal slap en hoeft er helemaal niets aan te doen. Ze hoeven alleen maar te zitten en toe te kijken hoe links het zelf weer verstiert. Daar ben ik nu zo ontstemd over dat ik de knoop heb doorgehakt. En er is ook nog een grote kans dat ik 12 september SP ga stemmen, voor het eerst van mijn leven.

 

35 gedachten over “PvdA heeft weer een lid minder”

 1. Wanneer het wethoudersverleden van Spekman net zoveel aandacht had gekregen als dat van Roemer, dan was het geblaat van Spekman niet zo’n verrassing geweest. De PvdA doet er nu echt alles aan zich als politiek partijtje, meer is het nu niet meer, definitief te isoleren. Ik juich dat toe. Juich, juich.

 2. Zal Jocghuehm niet leuk vinden , wéér een lid minder voor die realistische partij hehehehe.

  Veel mensen hangen uit een soort dankbaarheid van “vroeger” nog vast een de PvdA denk ik. Maar die klup deugt echt niet. Vraag maar aan Jocghuehm.

 3. Lodewijk Asscher, Wouter Bos, Diederik Samsom en Ronald Plasterk als kandidaat ministers positioneren #PvdA kan dat!

  Vier sterke kandidaten met ruime bagage en intellectueel vermogen. Welke partij heeft dat ook in de aanbieding?

  Of de vraag al aan Asscher is gesteld of hij naar Den Haag wil komen wanneer de PvdA een kabinetsdeelname ziet, weet ik niet. In 2010 was hij stellig in zijn afwijzing, maar we zijn twee jaar verder en er iets zoiets als ‘landsbelang’ en de groeiende overtuiging dat Nederland de combinatie VVD-CDA moe is.

 4. O gut Peter .. Neo -Liberalen is dus alles wat de PvdA te bieden heeft , o ja en braaf briefjes schrijven naar de Amerikaanse Ambassadeur ….. dat ze toch echt niet met kommunisten gaan samenwerken hoor …

  Blij dat je bij de Partij van de Bilderbergers weg bent Kiera …

 5. Het is verkiezingstijd… Lijkt me logisch dat de PvdA dan de SP aanvalt ipv de VVD bijvoorbeeld. Bij de VVD zullen ze weinig stemmers daarmee wegsnoepen. Door details te benoemen kan dat het verschil maken tussen een linkse stem op partijen als SP en PvdA.

  Het zelfde zie je bij Wilders, die nu voornamelijk afgeeft op de VVD (kiezen tussen asociaal rechts of racistisch rechts). Of Pechtold die veel tegen Wilders aanzeikt om zodoende VVD stemmers te trekken die geen zin hebben om Gekke Geert er bij te krijgen.

 6. @5 Bij mij heeft dat dus tot gevolg gehad dat ik en lidmaatschap heb opgezegd én ws helemaal niet op de PvdA gaat stemmen. Dus is gevaarlijke tactiek, ben denk ik niet de enige die dit dwars zit.

 7. @6
  Ja, het zou zin hebben gehad als de PvdA nog iets voorstelde en echt iets anders te bieden had dan de VVD enerzijds of de SP anderzijds.
  De verdrietigheid zal maar van een kant komen.

 8. @3
  O zeker, en Cohen is ook nog niet geheel buiten beeld. Maar NL zit niet op breinen te wachten, dat is wel gebleken de afgelopen jaren.

 9. @5 een logischer doel was Toen Links geweest , omdat er daar vast nog een hoop genuanceerden zitten voor wie de SP te Links is en de Koers-Halsema/Sap te rechts , PvdA zit daar tussenin .. met een subsidievoorstel op elektrische bakfietsen had de PvdA die zo binnengehaald 😀

 10. Meer mensen zullen ontstemd zijn, Keira. Eerder heb ik de tactiek van de PvdA al dom, dom, dom genoemd.

  De PvdA moet de rechtse koers bekritiseren van de huidige club aan het roer. En vervolgens proberen betere alternatieven te formuleren dan de SP. Kritiek op de SP komt er sowieso wel, de PvdA verlinkt de lijstverbinding erdoor.

 11. Berlijn 1932
  de duitse kommunistische party en de duitse sociaal demokraten zyn SAMEN veel groter dan een obscure rechtse klup de n ationaal socialisten.
  Van Stalin mogen de kommunisten absoluut niet samenwerken met de socialisten.
  De sociaal demokraten op hun beurt maken de komunisten uit voor rotte vis.
  En de leiders munten uit in abstract akademische prietpraat.
  De rest weten we.

  In 1934 hadden de socialisten in nederland Het Plan van de Arbeid,

  maar nu??? hebben de “linksen”een plan van aanpak?? BV een milieuproject de bouw van 1000 eikenhouten guillotines om daar mee de koppen van 10000 bonusboven af te hakken???

  Of bv. wanneer de hypotheekzwendelaars slachtoffers uit hun huizen willen zetten een verbod hierop????

  Kortom de komende verkiezingen gaan over werkverschaffing voor overbetaalde zwamneuzen die als parlements leden voornamelijk hun baantjes willen houden.

  Daarom iemand die zn lidmaatschap PvdA opzegt: proficiat

 12. @3
  intellectueel vermogen is geen garantie voor deugdelijke politiek.
  Bovendien wat definieert intellectueel vermogen?

 13. #15
  klopt en geen idee.
  Lezers op Krapuul geven op van hun intellectueel vermogen.
  Dus ik dacht, laat ik dat eens opschrijven. ((-;

  Maar antwoord op mijn vraag welke partij een kwartet als Lodewijk Asscher, Wouter Bos, Diederik Samsom en Ronald Plasterk in de aanbieding heeft heb ik nog niet gezien, anders dat het neo-liberalen zijn.

  Van de 972 kandidaten die de 21 partijen in de bonusaanbieding heeft moeten toch wel mensen zijn die iets meer in hun mars hebben dan alleen de geiligheid op bekend worden en CV oppoetsen?

 14. @17 Ja het zijn wel intellectuelen maar zijn ze ook echt zo verstandig? Ik krijg wel eens de indruk van niet. Als ik Plasterk zie knuffelen met Rutger, of Samsom de discussie zie verliezen van Richard de Mos, of all people. Zoek maar op staat op youtube.

  Ik denk sowieso dat links qua geleerdheid bij de kandidaten een stuk meer te bieden heeft dan rechts en daar reken ik dat veilingmeester diploma van Pechtold ook bij.

 15. @16 😆

  @Peter
  misschien vanwege gebrek aan geiligheid op bekendheid wat minder opgevallen c.q. bekend?

  In het door jou genoemde kwartet zie ik niet zoveel eigenlijk, m.u.v. Samsom, maar die moet zich nog bewijzen. Plasterk stelde behoorlijk teleur als visieloze minister van onderwijs.

 16. En ik de laatste dagen maar denken: “hoe moet ik het Keira uitleggen als ik straks misschien SP ga stemmen?”

  Maar kennelijk zitten we weer in hetzelfde denkschuitje.

 17. @17 Peter,

  Maar antwoord op mijn vraag welke partij een kwartet als Lodewijk Asscher, Wouter Bos, Diederik Samsom en Ronald Plasterk in de aanbieding heeft heb ik nog niet gezien, anders dat het neo-liberalen zijn.

  Met dat kwartet valt het misschien nog mee. Maar de PvdA is veel groter dan deze vier. In noem nog maar eens degene die ik het meest verafschuw: Marco Florijn. Hoe kun je als links politicus dwangarbeid promoten?

  Voorts gaat het niet om intellectuele vermogens. Dat is hoogstens een voorwaarde om op een bepaald niveau te functioneren. Het gaat om de opvatting over de inrichting van de maatschappij. Daar heeft de PvdA alleen maar afgeschudde veren te bieden.

  En ik denk dat bijna iedere partij – uitgezonderd de PVV – voldoende capabele mensen voor een kabinet kan vinden.

 18. #16 #20 #22
  Het grappige is dat we blijkbaar geen of bijna geen namen kunnen noemen. Zo ben ik bv er van overtuigd dat bij de SP mensen lopen met voldoende ervaring en behoorlijke integriteit. Alleen weet ik geen naam te noemen. Bij ToenLinks geloof ik er niet meer in ook niet nummer 2 Bram van Ojik en ook niet jonkie Jesse klaver. Bij D66 heb ik geen gevoel bij wie of wat. Bij CDA is al het brandhout weggesneden maar wat moet ik van Monica Keijzer denken? De rest zegt me niks en bij deze partij wens ik me daar ook niet in te verdiepen. Dan hebben we de VVD nog. De grootste aap is onlangs burgermeester geworden dan zit er nog een huismalloot als Elias en de man met de charme van koeienvlaai Stef Blok. Onze geliefde leider Mark R. heeft laten blijken dat hij niet eens één kabinet van twee partijen kan leiden waarvan één iedere dag God op hun blote knieën dankte dat ze nog iets met kabinetsmacht mochten meemaken zodat ze alles wat wat de nep-liberalen en met de kapitein van het gedoogwrak bedisselde als zoet koek overnamen en verdedigde.

  Kortom beste meelezers weten jullie mensen uit de diverse blikken kandidaten die de moeite waard zijn om dit land te gaan leiden uit deze Rutterecessie?

 19. @25: Peter:

  [ weten jullie mensen uit de diverse blikken kandidaten die de moeite waard zijn om dit land te gaan leiden uit deze Rutterecessie? ]

  Nee, want er is geen enkele partij die de “oplossing ” niet zoekt binnen bestaande kapitalistische kaders.
  En dat systeem is toch echt afgelopen.

 20. @ 2 Le Roi danse,
  Juist, ben nog steeds de pvda dankbaar voor mijn aow. Roemer kan nooit NL veranderen en de werelld om ons heen. President van Frankrijk Hollanda ”” socialist ”” moet met lede ogen aan zien dat er bij peugeot
  1500 arbeids plaatsen verdwijnen. Socialistisch of kapitalistisch, het is in de praktijk allemaal het zelfde.
  Het is de economie die uitmaakt wat mogelijk is.

 21. Het is jammer, dat er mensen binnen de PVDA, de meerderheid dwarsbomen met een eerlijk sociaal beleid.
  Zolang de PVDA deze neo-liberalen binnen boord houden, zolang is de PVDA onbetrouwbaar.
  Doodzonde voor de goedwillende leden.
  Er is een grote zuivering nodig, binnen de PVDA.

 22. #28 leuk viertal! Voor mevrouw Kant zal het even slikken zijn vanwege de bijwerkingen, maar zeg nooit nooit.

  20-10-2012 Agnes Kant keert nooit meer terug
  Agnes Kant heeft een nieuwe zaak gevonden waar ze zich met “hart en ziel” voor inzet • Als epidemioloog werkt ze nu bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb • De politiek heeft ze voorgoed de rug toegekeerd

  http://www.metronieuws.nl/nieuws/agnes-kant-keert-nooit-meer-terug/SrZkjt!z1L39fx06VglM/

 23. #32 Daar zeg je me wat!
  Mijn hemel wat zal dat een verademing zijn na Edith Schippers.

  Als je bedenkt dat dit liegebeestje voor de tweede maal op nr 2 bij de Vereniging Van Doorzeikers staat en weer minister kan worden dan krijg je vanzelf zin in de pil van Drion

 24. @33 Nee, maar ik had het best wel sjielug gevonden als jij hier straks misschien als enige PvdA-stemmer/stemster was overgebleven.

  Ben er overigens nog steeds niet uit op wie of wat ik wél ga stemmen, heb tot nu toe alleen een groeiende waslijst van op wie of wat niet en iedere partij ten linksigerzijde heeft de afgelopen jaren wel iets gedaan waarvan ik dacht “hoe kún je?!”

  Nou ja, ik kan gelukkig nog een maand denken. 😎

Reacties zijn gesloten.