Je zal maar “liberaal” zijn……

Je zal maar liberaal zijn en VVD-stemmer, en de krant openslaan om daar je lijsttrekker, Mark Rutte, te zien, die een coalitie VVD-PVV een “uitkomst” noemt. “Uitkomst” heeft meerdere betekenissen, waaronder “redding” en “oplossing”.

Je zal maar liberaal zijn, en jouw partij-leider vindt het een “redding” of een “oplossing” om een coalitie aan te gaan met een partij die de Koran wil verbieden, hoofddoekjes wil verbieden, een “knieschot instructie” wil geven aan agenten, “islambestrijding” tot “kernpunt” van het buitenlands beleid wil maken, waarvan de partijleider in het buitenland lulkoek verkoopt over “oorlog met de islam” en het uitzetten van tientallen miljoenen moslims uit Europa (Ik schrijf “uitzetten” en niet “deporteren”, anders komen er daar weer mensen over jammeren). Et cetera trouwens.

it-clown4-150x150Je zal maar zo’n “liberaal” zijn. Nou dan ben ik niet jaloers op je. Overigens kan ik ook zo’n verhaaltje ophangen over “sociale christenen”, je zal maar zo’n sociale christen zijn en bij het CDA zitten. Dat lijkt me minstens zo genant.

Opvallend is dat Rutte vandaag wees op “de grote verschillen met tussen de PvdA en de VVD”. Die zijn groot, maar kennelijk niet zo groot als de verschillen PVV/VVD, want daar hoor je hem niet over. Het AOW breekpunt van Geert is kennelijk geen enkel probleem. De discriminatie van moslims die de PVV wil, vindt “liberaal” Mark Rutte allemaal wel best.

Nu snap ik waarom die VVD’ers zo stil waren toen Dijkstal begraven werd.

De verschillen met de PVV, aldus Rutte, zijn ook groot. Zo is bijvoorbeeld de PVV net zo links als de SP. Wederom aldus Rutte. Maar over een coalitie met de SP als “uitkomst” hoor je Rutte niet.

Maar goed, ik begrijp dat “VVD’er” of “liberaal” dus iets gaat worden waar je je diep voor gaat schamen, in stilte.

Ik respecteer dat. Het is ook niet niks. 🙄

16 gedachten over “Je zal maar “liberaal” zijn……”

 1. Endloesung is ook een uitkomst. Maar ook dat heb je Rutte niet horen zeggen.

  Even leek de VVD een fatsoenlijke parij te worden toen Wiegel achter de horizon verdween. Maar de werkelijkheid is: Wiegel is in de voering van Rutte’s jasje gaan zitten. Polarisatie ole. Liberalisme houdt op bij D66. daarna ga je rechts de rand van de platte aarde over.

 2. Ik weet eigenlijk niet of ik wel in zo’n land wil wonen.
  Je moet er toch niet denken: 10 juni wakker worden in een rechtse nachtmerrie.

 3. De oude idealen liberaal of socialistisch bestaan niet meer. De huidige partijen hebben wel ergens wat van gejat en dat als program neergezet. Ik vind het misbruik van de naam van die idealen. VVD is niet liberaal. Voorbeeld is het downloadverbod dat de VVD wil hanteren. Waar is de vrije-marktwerking gebleven?

 4. Oh wacht liberaal zijn ze wel, zolang je maar niet van toch al rijke artiesten jat. :mrgreen:

 5. Raar ook dat geen enkele VVDr het lef heeft om te zeggen ” dan stap ik uit de partij”

 6. De PvdA is in de optiek van Rutte naar links opgeschoven, zo ver dat samenwerken onmogelijk. De PVV is net zo links als de SP : de SP is toch echt linkser dan de PvdA met name op sociool-economisch gebied(of heb ik iets gemist?). De PVV is dus linkser dan de PvdA maar voor Rutte is samenwerking met de PVV wel mogelijk. Tsja, hoe hier kaas van te maken. Is de PVV wel zo links of meer pseudolinks en Rutte weet dat. Of is de geilheid van de VVD om te regeren zo groot en vinden ze de discrimerende standpunten van de PVV eigenlijk wel goed (ten slotte is Rutte wel eens veoordeeld door de rechter wegens discriminatie).

 7. is het samenwerken met de PVV collaboratie te noemen of is dat al een Godwin ??

 8. Eigenlijk is het best een strakke move van Rutte. Je kan nu voor, of tegen Wilders stemmen.

 9. zou 11 dagen genoeg wezen voor een crash van Markie omdat hij dit doet ???
  Hij kan een hoop D66 VVD dweilers kwijtraken met deze move ..

 10. Maar wel een mooie moeve van de(s)linkse omroep, moet gezegd worden. Bijstandsmoeder op de buis :mrgreen:

 11. @ 13 Ik snap het niet, blijkbaar zijn we zo welvarend dat de VVD de grootste is in de peilingen. Of is de crisis ons aangepraat?

 12. Je zal die hypotheek jankert uit dat VVD propaganda filmpje maar zijn. Dan durf je je toch ook niet meer op straat te vertonen. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.