Ondertussen smeden de VVD’ers hun coalitie met de “war against islam” (@Dijkhoff)

klaas3Ja ik ben de “niche” van deze site een beetje aan het verleggen. Niet langer wil ik underdogs beuken, zoals Wilders, de risee van de Nederlandse politiek. Nee ik ga de strijd aan met de macht.

Momenteel staat de VVD heel erg hoog in de peilingen (alleen God weet waarom, maar dat terzijde) en deze gastjes overwegen een coalitie met de PVV, kennelijk inclusief Wilders’ “war against islam“, want daar hoor je geen VVD’er over. En geen journalist ook trouwens, stel je voor.

Toevallig zit ik op Twitter en daar heb had ik een follower van de Bredase VVD; @Dijkhoff. Overigens ook #27 voor de VVD Tweede Kamerlijst.

Ik zat zo een beetje m’n tweets te lezen en opeens trof mij deze tweet van @Dijkhoff:

ok, toegegeven: ik was #buitenhof nog aan ’t kijken, maar nu Rob Riemen een Godwinnetje doet (Wilders-haatzaaien-jaren’30) is het echt ZAP http://twitter.com/dijkhoff/status/15033213166

Dus ik schrijf:

Hee @dijkhoff Gaat je goed af dat Wilders verdedigen geheel in de lijn van de nieuwe “liberale” doctrine. http://twitter.com/Krapuul/status/15033250994

@Dijkhoff:

@Krapuul sure, er is genoeg kritiek op Wilders te leveren op grond van argumenten. Daar heb je geen Godwinnetjes voor nodig…
http://twitter.com/dijkhoff/status/15033327020

Ik:

@dijkhoff ik hoor kritiek op “Godwinnetjes” maar geen kritiek op moslimdeportaties, knieschoten, Koran verbieden ben jij wel liberaal? http://twitter.com/Krapuul/status/15034319464

@Dijkhoff

@Krapuul dan kan ik niet anders concluderen dat je uitermate selectief luistert en leest. http://twitter.com/dijkhoff/status/15034443013

Ik:

euh… @dijkhoff Waar is jouw kritiek op de War with Islam waar jouw leider wel een coalitie in ziet?
http://twitter.com/Krapuul/status/15034452559

@Dijkhoff:

@Krapuul er kwam Godwinnetje voorbij, lever ik daar kritiek op. Als die andere onzin voorbij komt, lever ik daar kritiek op. zie timeline
http://twitter.com/dijkhoff/status/15034410720

Ik:

@dijkhoff Bottom line is gewoon dat jij geen kritiek hebt op PVV/Wilders maar wel op mensen die daar wel kritiek op hebben. Geef maar toe.
http://twitter.com/Krapuul/status/15034135588

@Dijkhoff:

@Krapuul als je daarin m’n woord niet gelooft, waarom vraag je dan om meer woorden?
http://twitter.com/dijkhoff/status/15034608058

Waarom zou ik hem op zijn woord geloven? Dus ik vraag “laat dan zien” en eindig met:

@dijkhoff van jou, als VVD’er nooit kritiek gehoord op de “war against islam” van Wilders. Lijkt lastig nu je daar een coalitie mee in moet. http://twitter.com/Krapuul/status/15034893595

En weg was volger @Dijkhoff. Dijkhoff wil de tweetjes van Krapuul nu niet meer lezen. Hij heeft er maanden lang geen problemen mee gehad maar toen ie zelf een weerwoordje kreeg trok ie het niet meer. :mrgreen:

(Overigens was de discussie iets langer, maar het is me iets te veel moeite om alles hier te plaatsen. Handige mensen kunnen de discussie zo nalezen op Twitter.)

21 gedachten over “Ondertussen smeden de VVD’ers hun coalitie met de “war against islam” (@Dijkhoff)”

 1. goed je te verleggen naar het grootste haatsucces van Wilders; De VVD

 2. punt is dat VVD met het Gehate CDA wil regeren
  Pvda Wil het gehate CDA niet
  dus zal wel met de VVD in zee moeten

  klaar als een klontje
  wil je geen cda stem geen vvd maar pvda

 3. Ja hallo. “Wil je geen CDA stem geen VVD” dat is volgens mij al sinds mensenheugenis zo. 😆

 4. Na de Tweede Wereld oorlog heeft het CDA in de meeste kabinetten gezeten, die trend werd doorbroken door Paars( I, II). Dikke kans dat ze er weer in gaan zitten. En de trouwste bond genoot is altijd al de VVD geweest.

 5. Raar toch hoe makkelijk liberalen hun idealen uitverkopen .. Nederland , Duitsland , nu in het Vereningd Koninkrijk .. Zelfs D66 doet veel water bij de wijn om maar macht te krijgen …
  Als er één stroming moreel falliet is …

 6. 9 juni ja. Mijn gewenste regering zal er wel nooit komen. GL voor de privacy/drugs standpunten, D66/VVD voor het economisch gedeelte en PVV voor het – shame on me – tegenwerken van de gevaarlijke en bekrompen islam en wat meer knieschoten voor de k*tmarokkaantjes en overige tokkies.

 7. VVD/D66
  is een economische ramp!!!

  Waarom denk je dat de wereld in crisis verkeerd
  door het economisch denken van dat soort mensen

 8. @ 10 Kropotkin
  U heeft heel goed gezien dat uw droomkabinet er niet gaat komen. De PVV zal niet tegemoetkomen aan groenlinks om u ongehinderd te voorzien van uw drugs. En groenlinks wil niet samenwerken met de PVV. VVD zal ook niet meewerken als het gaat om drugs en privacy.

 9. Wel grappig om behoefte te hebben aan een kabinet wat jouw burgerrechten goed regelt en tegelijk de burgerrechten van anderen waar je een hekel aan hebt met voeten treedt.

 10. Waar een geen rechten heeft heeft niemand rechten
  les die de mensheid nog steeds niet begrepen heeft
  komt over 1000 jaar vast wel een keertje

 11. @13: Hoezo met de voeten treden? Waar wel eens over nagedacht zou mogen worden is waarom nieuwelingen in een gemeenschap/samenleving evenveel rechten zouden moeten hebben. Alles bij elkaar blijft ’t een soort paradox van Popper, hoe ver ga je met tolerantie t.o.v. intolerantie. Wmb mag die tolerantie ten opzichte van moslims wel een onsje minder.

 12. @15

  “… waarom nieuwelingen in een gemeenschap/samenleving evenveel rechten zouden moeten hebben.”

  In een democratische, pluralistische rechtsstaat heeft iedere staatsburger gelijke rechten. Als je het Nederlanderschap hebt dan maakt ’t niet uit of je in de Rif geboren bent of in Zaltbommel, je hebt gelijke plichten en gelijke rechten. Het alternatief wat jij en de PVV nastreven is een staat waarin mensen met een bepaalde etnische afkomst of culturele achtergrond gemarginaliseerd worden. Dat kan, maar dan is Nederland geen democratie meer maar een land met een extreem-rechtse Blut und Boden-ideologie. (Want wanneer houdt iemand op met een “nieuweling” zijn ? Als je hier geboren bent, je vader en moeder ook, maar je opa in Turkije, wat ben je dan ?)

  “Alles bij elkaar blijft ‘t een soort paradox van Popper, hoe ver ga je met tolerantie t.o.v. intolerantie. Wmb mag die tolerantie ten opzichte van moslims wel een onsje minder.”

  Omdat de hele groep intolerant zou zijn, mag je ook de hele groep discrimineren zeg je. Tja. Je gaat voorbij aan het feit dat het etiket “intolerant” niet zomaar op een grote groep mensen kan worden geplakt, net zoals je PVV-ers als groep niet “dom” kunt noemen. Er zijn heel veel PVV-ers die dom zijn, heel veel moslims die intolerant zijn, maar ja, ze zijn het lang niet allemaal.

  Kropotkin, waardeloze inbreng. Je bent anti-democratisch en scheert honderdduizenden mensen maar over één kam. Bagger.

 13. Kropotkin Schreef:

  @13: Hoezo met de voeten treden? Waar wel eens over nagedacht zou mogen worden is waarom nieuwelingen in een gemeenschap/samenleving evenveel rechten zouden moeten hebben. Alles bij elkaar blijft ‘t een soort paradox van Popper, hoe ver ga je met tolerantie t.o.v. intolerantie. Wmb mag die tolerantie ten opzichte van moslims wel een onsje minder.

  Ben je over de 40 Kropotkin ??? zoniet dan ben je net zo veel een nieuwkomer als veel Turken , Marokkanen ect

 14. @ Kropotkin:

  Waar wel eens over nagedacht zou mogen worden is waarom nieuwelingen in een gemeenschap/samenleving evenveel rechten zouden moeten hebben.

  Omdat artikel 1 speciaal geschreven is om iedereen in Nederland/ Nederlanders gelijke kansen te bieden. U heeft een droomkabinet die tegemoet komt aan uw wensen,een droom kabinet die voor uw belangen opkomt, vrijheid op het gebied van drugs, privacy, downloaden e.d. Maar wat u betreft mogen zwaarder wegende belangen van andere Nederlanders over boord. Wat leeft u toch in een egocentrische gedachtegoed. U leeft in een egocentrisch wereldbeeld. Als we allemaal zo egocentrisch waren ingesteld zal er van een betere wereld nooit wat van komen.

 15. Ik heb niets tegen buitenlanders niets tegen de islaam en ik zal ook nooit een allochtoon of een nederlander met een andere huidskleur anders behandelen maar tollerantie word overschat, tollerantie werkt alleen goed als het van beide kanten komt en dat komt het toch nooit. dus beter bescherm je je plek van herkomst dan dat je teveel met bepaalde overdreven gastvrijheid gaat gooien. sommige mensen willen de zwakheid van het menselijke ras niet erkennen maar tollerantie zal nooit van alle kanten komen. daarom vind ik het belangrijk dat we nederland zoveel mogelijk nederlands houden en grenzen stellen die zijn er namelijk wel maar lang niet streng genoeg (ook ivm de amerikanisering waar ik een hekel aan heb, mensen zien het als een soort modernisering maar het maakt alleen iedereen nog gieriger dan dat we al zijn, en die engelse taal… kom op mensen wanneer beginnen we nou naar de echte klanken van die taal te luisteren mischien snap je dan waarom ik er een hekel aan heb.)

  Ook: het zijn niet de gemiddelde burgers geweest die voor een multicultureel waren maar de overheid en de zakenwereld en daar konden we niets aan doen, nu hoop ik dat we de goede kant op gaan als we maar alle huidige Nederlanders zwart of wit maar met respect behandelen.

 16. ook ik vind dat elke nederlander die ook echt een nederlands paspoort heeft zo gelijk mogelijk behandelen maar dat betekent niet dat wel de grenzen moeten open gooien(of open laten staan eigenlijk) elke nederlander moet gelijk behandeld worden maar dat heeft niets te maken met VOL = VOL

Reacties zijn gesloten.