VVD’ers dromen van onze miljarden

Die Olympische Spelen schijnen echt geweldig te zijn, om te hebben in je land. Zó fantastisch dat VVD’ers, die normaal (beweren te) geloven in een kleine overheid, en die zogenaamd tegen potverteren zijn, en die bij (bijvoorbeeld, maar zeker niet alleen bij) ontwikkelingssamenwerking beweren dat particulieren de portemonnee maar moeten trekken, als ze het zo belangrijk vinden, dromen van het uitgeven van miljarden euro’s aan belastinggeld, aan de Olympische Spelen. Je zou denken, gôh als het zo soeperdoeper is, waarom financieren we dit niet met privaat geld? Nee vinden de VVD’ers, moet met belastinggeld. En we praten niet over weinig miljarden, we praten over véél miljarden. Hieronder een voorbeeldje van een VVD’er, in dit geval Eric van der Burg, wethouder te Amsterdam, vannacht op Twitter:

3 gedachten over “VVD’ers dromen van onze miljarden”

  1. sport en cultuur verbinden. Hoe komt hij erop? Gepikt van PvdA, die hadden Sport Cultuur, en Recreatie verbinden.

    Maar ja wat moet je als onnodige zesde wethouder met een pretpakket en zeeën van tijd omdat niemand in het college je serieus neemt en je iets zinnigs laat doen. Dan ga je vanzelf verder met enige wat je nog kan: blaten als een eenzaam schaap zonder wol die bewust achtergelaten is door de herder.

  2. Private financiering? Prima plan! Men beweert tenslotte altijd dat er netto op zo’n evenement geld verdiend wordt, dus zullen de financiers in de rij staan (en er nog wat van overhouden ook).

    Van het belastinggeld dat we uitsparen kunnen we de ontwikkelingshulp weer op orde brengen, en een deel van de staatsschuld aflossen.

Reacties zijn gesloten.