Creatief met #VVD

Lectori salutem,

Omdat dit over de VVD gaat, open ik een beetje chique. Hier is ie dan: de langverwachte cursus: Creatief met VVD. Vandaag gaan we het hebben over: hoe maak jezelf van die stupide VVD-posters?

Dit zou wel eens ingewikkelder kunnen zijn dan u dacht, immers de VVD, de partij van “minder regels” heeft speciaal voor creatievelingen zoals u en ik, die VVD posters willen maken, een boekwerk uitgebracht waarin tot in detail beschreven staat hoe één en ander in zijn werk gaat. Ja een Boekwerk. Niet een paar zinnetjes, maar 143 bladzijdes vol met brallende #VVD-tekst, over hoe je #zekernu die flutpostertjes moet brouwen.

Maar omdat wij, in tegenstelling tot kennelijk de gemiddelde VVD-posterbobo, niet beschikken over zeeën van tijd, vat ik het even samen in 3 zinnetjes:

Het lettertype is Antique Olive Black. Dat moet je even ergens downloaden (hier bijvoorbeeld) en dan klik je erop en dan staat het geinstalleerd op je PC.

Vervolgens download je dit documentje vvd_elias en dat pas je aan naar wens. Ik had in het begin wat moeite met die afschuwelijke oranje strepen verplaatsen maar als ik eerst even op dat lelijke logo klik dan kan ik vervolgens met die strepen aan de slag.

De afschuwelijke poster die vervolgens ontstaat exporteer je dan als PDF en klaar.

Heeft u nog vragen dan hoor ik het meestal vrij snel dus komt goed.

Happy postermaking

2 gedachten over “Creatief met #VVD”

  1. En uiteraard gebruik je daarvoor geen microsoft office (kreupelware) maar OpenOffice of LibreOffice. Beiden uit hetzelfde nest, open source en gratis.

Reacties zijn gesloten.