Utrecht voor 14 miljoen euro kwijt i.v.m. steun FC Utrecht

Dit lijkt een PvdA/VVD debacle’tje te zijn met zelfs een minder heldhaftig rolletje voor PvdA’er Hans Spekman. 14 miljoen euro down the drain. Bij de NOS staat het volgende:

Dat betekent dat de gemeente zeer waarschijnlijk een deel van het geld niet meer zal terugzien. Het zou mogelijk gaan om bijna 14 miljoen euro. Utrecht kan nog niet zeggen wat precies de financiële gevolgen zijn. Dat wordt volgens een woordvoerder nog uitgezocht (NOS).

Wat gebeurt er als je ergens 14 miljoen euro in steekt en die zie je niet meer terug? Dat kan ik wel even uitleggen. Die ben je namelijk: kwijt. Dus dan kan je op zijn kop gaan staan, maar weg = weg.

Maar wat ook weer speelt is dat dit al veel langer bekend was. Anderhalf jaar. Maar gedurende anderhalf jaar vonden de Utrechtse en landelijke media het blijkbaar nodig om het zaakje onder de pet te houden.

Nu, vier weken voor de verkiezingen blijkt dit plotseling nieuwswaardig. Spekman in diskrediet brengen werkt goed voor de strijd Roemer/Rutte? Wie het weet mag het zeggen.

3 gedachten over “Utrecht voor 14 miljoen euro kwijt i.v.m. steun FC Utrecht”

  1. Vanochtend vertelde hij dit ook in een interview met Eva Jinek. Hij zei dat men zonder het redden van FC Utrecht ongeveer 9,5 miljoen kwijt zou zijn. Met het redden 14 miljoen, maar de club is daarmee wel gered.
    Omgerekend is de waarde van FC Utrecht dan 4,5 miljoen? Dat is niet heel erg veel vind ik zelf.

    Correct me if i’m wrong maar volgens mij kost zo’n stadion meer.

  2. Kijk en dus stopt Utrecht dus met het vergoeden van scootmobiels , rolators , kinderopvang en gehandicaptenvervoer .. wat Füssball muss sein ..

Reacties zijn gesloten.