VVD-knuffeltje Jeanine Hennis-Plasschaert bang dat politie niet hard genoeg slaat

“Beste burger,
Even voorstellen ik ben Jeanine Hennis-Plasschaert en ik heb geconstateerd dat er een enorm probleem is met het gebruik van geweld door de politie. De laatste tijd verschijnen er diverse berichten vaak voorzien van filmpjes van mensen die door politie in elkaar gebeukt, geschopt en geslagen worden, of foto’s van mensen met blauwe ogen en bloeduitstortingen na contact met de politie. Dit baart mij ernstige zorgen. Geweld is namelijk het monopolie van de politie en met al die reacties op deze filmpjes en foto’s ontstaat een klimaat waarin de politie misschien terughoudend zou kunnen gaan optreden met geweld, hetgeen niet de bedoeling is. Dus gelieve te stoppen met reageren op geweld van de politie.

Alvast bedankt,
Uw Jeanine Hennis-Plasschaert

P.S. en die gast in Noordwijk moet ook zijn bek houden.”

Vrij naar: ‘Politie moet ruimte hebben om op te treden’

12 gedachten over “VVD-knuffeltje Jeanine Hennis-Plasschaert bang dat politie niet hard genoeg slaat”

 1. Nou, kijken hoe zij hier over denkt als ze zelf een keer in het buitenland per ongeluk met d’r fiets in het voetgangersgebied verzeilt raakt en ze vervolgens met grof geweld word gearresteerd.

 2. Ik vind dat er een wet moet komen tegen mensen die de politie filmen of op een andere manier tegenwerken. De politie is er voor jouw veiligheid. Dat tegenwerken is minachting van de politie en de staat. Dat moet uiteraard zwaar bestraft worden.

 3. Probeer je je nou zo dom mogelijk voor te doen? Dat lukt aardig.
  Filmen is pas tegenwerken als je iets doet wat het daglicht niet kan verdragen. Als jij meent dat de politie dingen moet kunnen doen die het daglicht niet kunnen verdragen wat is dan het nut van de politie?

 4. @5 Ze zeggen ook dat het de politie afleidt en dat het een “vertekend” beeld geeft van de situatie omdat er “context” mist. Daar kunnen ze zich mooi achter verschuilen.

 5. @5 Brinkman zou zeggen dat het af en toe wel moet kunnen dat er iets gebeurt dat het daglicht niet kan verdragen. Hoort bij het vak. De politie moet zich daadkrachtig en autoritair op kunnen stellen. Niets mag hen in de weg staan.

 6. @5 En af en toe maken ze misschien misbruik van hun macht, maar doordat ze die macht hebben zijn jij en ik wel (zo goed als) veilig (zolang je hen niet in de weg staat en gewoon doet wat je moet doen).

 7. Even een uitstapje naar de buren in Mechelen:

  [ Het feit dat een baby van 10 maanden wordt omver geduwd en de mama nodeloos in de buik wordt getrapt en slagen en verwondingen oploopt, is werkelijk wansmakelijk ]

  [ De baby wordt zo dadelijk onderzocht in het ziekenhuis; daarvan wordt in elk geval een attest opgesteld. Er wordt zeker en vast ook een klacht ingediend, want het wordt tijd dat dergelijke optredens een halt wordt toegeroepen ]

  [ Wij, als Mechelaars, zijn het grondig beu dat alles mag en kan bij de politie van Mechelen. Het is niet omdat de laatste weken de pers overstelpt wordt door nieuwtjes over politieagenten die zich bedreigd voelen, dat ze zich almachtig mogen gedragen. ]

  Enfin lees het eventueel maar zelf:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/08/21/mechelse-politie-waant-zich-in-wilde-westen-open-brief-aan-burgemeester-somers

 8. En weer even een uitstapje erhenen, want een goed artikel vandaag:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/08/24/de-twee-kanten-van-geweld

  [..] [Er is opnieuw een voorbeeld van geweld door de politie opgedoken. Dinsdag werd in de buurt van het Montgomeryplein een man in de boeien geslagen. Rond hem kijken zeven politiemensen toe hoe één van hun collega’s gewelddadig tekeer gaat op de man. Als hij naar de politieauto wordt geleid, krijgt hij nog wat slagen op zijn hoofd en nek. Een buurman legde alles vast op beeld en zette het op YouTube. ]

  [..] Een aantal mensen bij de politie geeft zelf ook toe waar het misloopt: opleiding, stereotypes en vooroordelen. En ja ook racisme. De Molenbeekse commissaris Pierre Collignon liet het zich onlangs ontvallen: “Er zijn mensen die eigenlijk bij de politie gaan om Arabieren te kraken”. […]

 9. #Oester, je klinkt echt als een oud en dom gepensioneerd politieagent of zijn opa.

  Indien de politie naar de wetten handelt, dan heeft ze niets te verbergen en hoeft de politie niet bang te zijn voor het filmen.
  Bang zijn voor het filmen betekent dat de politie iets onkuis, oftewel misdadig uitvoert en daar voortvloeit dezer angst voort.
  Immers de politie MOET ook de geldige wetten gehoorzamen en uitvoeren en mag er niet buiten optreden.

  In de MiddelEuuwse wereldje waaruit jij komt is dit zeker nog niet bekend en daarmee probeer je uit Nederland een ontwikkelingsland te maken. Dit zal je niet lukken.

  Wat wel nodig is meer openheid en transparentie in het werl van depolitionele diensten en onderzoek naar de racisme in de gelederen. Ontwikkelde europese landen zijn ons ook indeze voorgegaan:

  http://www.n-tv.de/politik/Half-Polizist-Thueringer-Neonazis-article7053746.html

 10. De vraag over de extreem-rechtse gehalte van de Nederlandse politie en politionele diensten is rechtvaardig vooral aan de hand van de laatste voorvallen.

Reacties zijn gesloten.