Vergissing van Nyfer in uw nadeel. Ga direct naar de gevangenis. Ga niet langs Af. U ontvangt geen…

monopoly…7.2 miljard euros demagogie per jaar, doch slechts 3 à 4 mld €.

En dan nog! (Wij berekenden, dat als je de maatschappelijke kosten/baten conservatief berekent, er zelfs een klein “winstje” in kan zitten. Zie: In het Nyfer rapport moet je voor “partieel” PARTIJDIG invullen. Krapuul.)

Vrijwel onopgemerkt, maakte Volkskrant-blogger Vandyke op 27 mei Wilders enkele miljarden “argumenten” armer, toen hij diens interpretatie van de Nyfer-cijfers vergeleek met de opzet van het onderzoek zelf:

– Nyfer heeft een berekening gemaakt die leidde tot 7,2 miljard kosten van Niet-Westerse Allochtone  immigranten die gebaseerd op het sociaal-economische profiel van de mensen die in de 20e eeuw hierheen kwamen, maar die is totaal anders dan wat nu en naar verwachting in de toekomst immigreert.

-Wilders zegt dat Nyfer berekend heeft alleen voor de groep gezinsmigranten. Dat is onjuist: Nyfer heeft ook de asiel, kennis, studie en overige migranten erbij gedaan.

Dit scheelt miljarden.

Wilders had het over “gezinsmigratie van immigranten uit moslimlanden”. Nyfer berekent de “(overheids-) kosten” over ALLE immigranten uit “niet-westerse landen” (Nietwesterse allochtonen, NWA’s, – dus ongeveer alles wat niet blank of Japans is).

Dat maakt de volgende verschillen:

 1. Moslimlanden zijn slechts 1/3 van de totale migratiebeweging van de NWA’s.
 2. De (steeds verder teruglopende) gezinsmigratie is ongeveer de helft van wat Nyfer daarvoor heeft in aanmerking heeft genomen.

Na een paar voorzichtige correcties, komt Vandyke niet op 1/6 van 7.2 miljard, maar op ongeveer 1/3, dus 2 à 3 miljard.

Het is vermakelijk, om het gespartel van de meeste commentariëerders te zien.

Zodra blijkt, dat Vandyke’s berekeningen niet te weerleggen zijn, gaat men over tot de stelling, dat het helemaal niet van belang is hoeveel de immigratie zou kosten. Immigratie is fout. En daarmee uit.

Waarmee maar weer eens is aangetoond, dat als de stok te kort blijkt om de hond mee te slaan, gewoon een andere stok wordt gezocht.

7 gedachten over “Vergissing van Nyfer in uw nadeel. Ga direct naar de gevangenis. Ga niet langs Af. U ontvangt geen…”

 1. Een simpele vraag die Geert niet wordt gesteld is de volgende: hoe wil hij gaan bezuinigen op die miljarden die de immigratie kost ? Het gros van de uitgaven gaat namelijk naar mensen die hier al (jaren of decennia) wonen en vaak ook Nederlands staatsburger zijn. Mensen deporteren ? Twee soorten overheidsuitgaven, voor Über- en Untermenschen ?

  Waarom wordt deze voor de hand liggende vraag niet gesteld door de kritische, onpartijdige en vrije pers in dit land ? Te moeilijk voor Geert ? Is die vraag “demoniserend” ?

 2. Net NOVA gezien? De vraag werd niet gesteld. 😥

  Er werden wel meer vragen niet gesteld. Zo zag ik Martin Bosma zitten met zijn cocaine kop. Ze hadden hem wel even naar zijn krapulen verhaaltje over neus afhakken van Clairy Polak kunnen vragen.

 3. Niet de hele discussie van NOVA gezien, maar wel dat hij zei dat asielzoekers uit moslimlanden welkom blijven.

  Daarin blijft hij dus consistent, want hij had het alleen over gezinsmigratie die niet meer mag.

  Het rapport Nyfer neemt asielzoekers mee, zoals we weten, want Nyfer neemt iedereen mee.

  Waarom vragen journalisten niet door?
  ‘Hoe kan kunt U dan 7,2 miljard per jaar bezuinigen?’
  Ik kan alleen maar concluderen dat het komt omdat journalisten niet tot tien kunnen tellen.

  Bovendien kan het stoppen van de gezinsmigratie kan alleen maar als je iets heel fundamenteels doet en dat is het EVRM wijzigen. Dat verdrag is zo belangrijk voor het ontstaan van de EU, dat het haast onmogelijk is.

  Ach het kabinet Wilders hoeft alleen maar een paar symbolische maatregelen te nemen want de immigratie loopt sowiezo de komende jaren terug. Kunnen ze altijd roepen hebben zij het hebben gedaan.

 4. Dan willen we wel die 7.2 miljard zien. Die vettte worst die hij ons voorhoudt.

 5. vandyke Schreef:

  Waarom vragen journalisten niet door?
  ‘Hoe kan kunt U dan 7,2 miljard per jaar bezuinigen?’
  Ik kan alleen maar concluderen dat het komt omdat journalisten niet tot tien kunnen tellen.

  Ja, het is om uit je vel te springen. Kans voor open doel! 😥

Reacties zijn gesloten.