VUmc zet klokkenluider op non-actief

Longarts Piet Postmus hoeft niet meer terug te komen:

Postmus was vanwege een slepend conflict op de longafdeling naar de raad van toezicht gestapt omdat hij zich ernstig zorgen maakte over de patiëntveiligheid (nu).

Artsen die zich zorgen maken over patiëntveiligheid kunnen we niet gebruiken. Weg ermee.

3 gedachten over “VUmc zet klokkenluider op non-actief”

 1. Goed, weerom de Zorgmaffia. De Raad van Toezicht van dat VU medisch centrum bestaat onder anderen uit drie personen afkomstig van de banken:

  ***

  Prof. dr. C.P. Veerman, voorzitter ( onder veel méér nevenfuncties:
  lid Raad van Commissarissen —Rabobank Nederland —)

  ***
  Drs. A.E.J.M. Schaapveld MA ( Alexandra Schaapveld is voormalig senior executive vice-president bij ——ABN AMRO —waar zij verantwoordelijk was voor Global Clients en Investment Banking en zij is —- —voormalig hoofd Europa bij Royal Bank of Schotland.—-)

  ***

  drs. J.P. Rijsdijk

  Jacqueline Rijsdijk was tot 2008 als divisiedirecteur werkzaam bij —-De Nederlandsche Bank—-. In haar laatste functie was zij verantwoordelijk voor het betalingsverkeer. Daarna was zij tot 2010 lid van de hoofddirectie van ASR Nederland NV.

  De Raad van Bestuur maar niet meer bekeken.

  http://www.vumc.nl/afdelingen/over-vumc/80179/

 2. Veerman zit er nog niet zo erg lang. Het is te hopen dat er onafhankelijke nieuwe bestuurders komen en geen mensen vanuit het Vumc.

  ‘Personeel voelt zich onveilig bij VUmc’

  Bij het VU medisch centrum is geen ruimte voor kritiek, waardoor personeel zich onveilig voelt en gefrustreerd rondloopt. Dit zegt Charlotte Jongmans van Abvakabo FNV.

  Jongmans: ‘Bestuursvoorzitter Elmer Mulder zegt een fervent aanhanger te zijn van dienend leiderschap. Dan zou hij meer de vinger aan de pols moeten houden om te zien of dat beleid wel doordringt tot de werkvloer. Ik doe een beroep op de organisatie beter met hardwerkende mensen om te gaan.’

  Jongmans, die de afgelopen tien jaar de Abvakabo FNV in het ziekenhuis vertegenwoordigt, stond het afgelopen jaar 105 medewerkers met arbeidsconflicten bij – een aantal dat eerdere jaren niet boven de tachtig kwam.

  ‘Ik heb de indruk dat het steeds makkelijker is iemand over de schutting te gooien die door ziekte lang is weggeweest of die zich kritisch heeft uitgelaten.’ Ze noemt het ontslag van longarts Piet Postmus ‘plompverloren’. ‘Terwijl hij juist degene is die naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg is gestapt. Zo vergaat het de lagere goden in de organisatie ook.’

  Het ontslag van Postmus is gisteren bevestigd door het VUmc als één van de eerste maatregelen die het ziekenhuis neemt om het conflict op te lossen. Het ontslag heeft nog wat voeten in de aarde, zegt zijn advocaat Tijmen Noordoven. ‘Het VUmc streeft naar beëindiging van zijn dienstverband. Wij willen daar nog over praten. Hij wil terug en doet zijn werk goed. Toen het intern bekend werd is er verbaasd gereageerd. Maar het ziekenhuis vindt zijn positie onhoudbaar.’

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3305810/2012/08/24/Personeel-voelt-zich-onveilig-bij-VUmc.dhtml

 3. #1, dus lees ik het goed – dat de bankmanagers tegenwoordig de overstapnaar de Ziekenhuis wereld doen?.
  Dan zijn zeker ook de beloningen overeenkomstig.

Reacties zijn gesloten.