Roemer Telegraaf liegt: vermogen armste 10% NL’ers juist met vele miljarden toeafgenomen

LOL

Ja dat had u niet gedacht hè? In tegenstelling tot wat de bloeddoorlopen socialistische horden uit Oss beweren zijn juist de rijkste Nederlanders veel armer geworden en is sinds 2007 het vermogen van de armste tien procent sinds 2007 met a whopping bijna ACHT miljard euro toegenomen!!!! Althans dat staat in de Telegraaf. Er staat niet bij wat volgens de Telegraaf het totale vermogen is van de tien procent armste Nederlanders. Misschien wel tienduizend honderd miljoen biljard. Dat zal Telegraaf voor 12 september ook nog wel onthullen.

 

UPDATE: Oh wacht misschien heeft de bloeddorstige seriemoordenaar uit Oss wel gelijk (dank @Moll1982 voor het opzoeken):

24 gedachten over “Roemer Telegraaf liegt: vermogen armste 10% NL’ers juist met vele miljarden toeafgenomen”

 1. Hahaha, ik heb geprobeerd te reageren maar is niet geplaatst 🙁
  Draai die ze aan het CBS verslag geven zal wel een Ruttetje zijn.

 2. Mja, 17% van niks blijft gewoon niks en 1,5% van een miljoen of wat is ook een druppel op een gloeiende plaat. Emile heeft voor mij gelijk 🙂

 3. Heb net een discussie gehad met een vvd er.
  Hij ziet niet in dat de telegrof hier weer grandioos de feiten verdraait.
  Roemer heeft het over de allerarmsten, en de telegrof heeft het over het vermogen van de 10 % laagste inkomens.
  De allerarmsten hebben geen vermogen.
  De telegraaf noemt appels peren, en vervolgens de appelkoopman een leugenaar omdat hij appels als appels verkoopt.

 4. toch moet je enige compassie hebben met de 10% rijken
  Het totaal aan vermogen is slechts 4,48% toegenomen vanaf 2007
  Dat is minder dan de inflatie. Strikt genomen gaat deze groep er dus wel op achteruit.

  De laag vermogenden hadden al niks, dus wat maakt die 31,9 % achteruitgang dan uit? Niks toch!

 5. @10 het maakt niet uit naar welke 10% je kijkt. Alleen de 10% rijkste zijn erop vooruit gegaan de overige 90% heeft vermogen ingeleverd.

  Maar niet getreurd:
  Per saldo heeft Nederland 22 miljard particulier vermogen ingeleverd over 4 jaar, dat is 5,5 miljard per jaar. En dat is ongeveer 1000 euri per huishouden, per jaar, die gaan we toch terug krijgen van Rutte?

 6. Roemer geen heilige, geen god, geen messias. Maar wel de meest oprechte, eerlijke en fatsoenlijkste van allemaal. Zelfs als zouden Roemers plannen niet werken hij doet het wel met het hart voor zijn medemens en heeft nog nooit een onvertogen woord laten vallen van diegene die hem zo smerig en laag bij de grond en leugens proberen te bestrijden. Zelfs over Wilders geen lelijk kwaad woord terwijl hij er alle recht toe zou hebben.

  Volgens de rechtsdenkenden onder ons. Als je niet liegt of je niet als een egotrippende hufter gedraagt dan ben je zwak (het zogenaamde zeggen waar het op staat en daadkracht). Zo dacht Musolini ook en al die rechtse leiders (Hitler, Poetin, Stalin, Reagan, Bush, Mao etc..). Liever een hufter die liegt dan een eerlijk zachtaardig mens.

  Rechts denkt in termen van Sterke Man, Sterke Leider, Iron fist. Maar nooit in een evenwichtige leider, een rechtvaardige leider, een leider met visie op zowel mens al millieu.

 7. Stelling:

  Wapenhandelaar die via zijn verkoop van wapens bloediamanten ontvangt en kindsoldaten van wapens voorziet. Rechts of Links ?

  Arts zonder grens die in die oorlogsgebieden kindsoldaten oplapt na weer een bloedig gevecht terwijl de kogels om zijn / haar oren vliegen. Rechts of Links ?

  Eerder Associaal of Sociaal. Ik weet de antwoorden wel.

  Zonder die rechtse wapenhandelaren hadden ze die artsen zonder grenzen niet nodig gehad en hadden die gewoon hier thuis in Nederland onze zieken en bejaarden kunnen helpen.

  Overal waar rechts zijn vette graaivingers inzet moeten andere bloeden. Zowel daar als hier in Nederland.

 8. Nou is het wel onhandig om bij dit soort zaken verhoudingen en absolute getallen door elkaar te gooien, dat is vragen om sjoemelarijen.

 9. Maar wie heeft er nu gelogen? Het CBS of de telegraaf? Want de telegraaf zegt die informatie toch ook van datzelfde CBS ingefluisterd gekregen te hebben.

 10. overigens vind ik dat tabelletje voor een land als Nederlands om wel meer redenen tamelijk shocking. Als ik de laagste 10% even helemaal wegcijfer heeft de rijkste 10% nog steeds dik meer vermogen dan de gehele rest van de bevolking bij elkaar. Dat moet niet kunnen. Iedereen die dat probeert te verdedigen (rutte) is een enorme paardenlul.

 11. Roemer heeft het over “de rijksten” en “de armsten” en de Telegraaf heeft het over de hoogste en de laagste inkomens. Daar kan sowieso niet dezelfde uitkomst uit komen maar dan nog verklaart dit volgens mij niet dit idiote verhaal.

 12. Roemer op de SP-site: “Volgens de Telegraaf moet behalve het vermogen ook naar het inkomen gekeken worden. Dat mag de Telegraaf willen, maar daar had Emile Roemer het niet over. De vermogensontwikkeling is precies zoals hij zei. Kijk maar in de tabel. Dus jokt er maar één: De Telegraaf.”
  (http://www.sp.nl/nieuwsberichten/12526/120829-effe_checken_telegraaf_over_vermogens_in_nederland.html)

  De inkomens-ontwikkeling laat overigens eenzelfde beeld zien (zie bij #8), dus dat maakt niet uit. Hoe dan ook blijft het de Telegraaf die liegt dat het gedrukt staat.

 13. Vandaar dat alles onbetaalbaard wordt. Eerst maken we de gezondheidszorg onbetaalbaar.
  Hé, maar er kwamen toch bakken vol met geld naar ons toe ?
  Hoe kan dat alles onbetaalbaar worden ?
  1 van de 2 klopt dus niet.

 14. Ze namen ze al niet nauw maar de laatste dagen rekt de Telegraaf de richtlijnen van de rvdj wel heel erg overdreven enthousiast op in de berichtgeving over Roemer.
  Het éne bullshitbericht is nog niet van de site af of het volgende staat er al……
  Hoe ver kunnen ze eigenlijk gaan?

Reacties zijn gesloten.