VVD zet Noordwijks raadslid Dennis Salman uit fractie wegens eigen mening

VVD-nieuws:

 Raadslid Dennis Salman is door de VVD/Jes in Noordwijk uit de fractie gezet. De partij verwijt hem ‘geheel zelfstandig en zonder afstemming’ te opereren in meerdere dossiers. Salman profileerde zich afgelopen weken door het politie-optreden na rellen op De Grent aan de kaak te stellen (Leidsch Dagblad).

Wat de VVD bedoelt is dat Salmans (terechte) kritiek op de politie in strijd was met de kennelijke verplichting voor VVD’ers om te allen tijde positief over politie te spreken, ook wanneer de politie er een zooitje van maakt en vervolgens de boel gaat zitten voorliegen. Salman had al van de landelijke VVD in Den Haag opdracht gekregen om hier zijn mond over te houden want VVD’ers mogen niks negatiefs over politie zeggen. Mag gewoon niet. Sommige mensen denken dat de VVD een “liberale” partij is, maar dat is dus helemaal niet zo. Als je een mening uit die afwijkt van de landelijke richtlijnen dan gooien ze je eruit, ook als je gelijk hebt en zij ongelijk. Daarom zijn die VVD-politici altijd van die papegaaien. Lees hun domme tweets en hun achterlijke blogjes maar. Salman trok dit niet en wilde toch zijn mening kunnen uiten. Nou dat kan, maar niet bij de VVD dus.

Later vandaag meer over de Dennis Salman affaire.

update: <a href=”http://www.krapuul.nl/blog/85184/persbericht-exvvd-raadslid-dennis-salman-fractie-gegooid-wegens-eigen-mening/”>persbericht</a>

4 gedachten over “VVD zet Noordwijks raadslid Dennis Salman uit fractie wegens eigen mening”

 1. Terechte actie van de VVD. Het kan niet zo zijn dat in een club van liegebeesten er eentje de waarheid gaat spreken.

  Btw: Dat buiten zetten zou de PvdA ook eens wat vaker moeten doen. Als eerste Marco Florijn er uit gooien bijvoorbeeld.

 2. “Een partijlid die de partij lijn niet trouw naleeft en zelfstandigheid wil, moet het ergens anders gaan zoeken”

  Dit uitspraak van Stalin of een van zijn medewerkers is nu het beleid van de Stalinistische Partij dat VVD tegenwoordig is.

 3. @2 nexus

  Stalin had gelijk. Probleempje in Stalins tijd was dat er maar één partij was. Het principe klopt echter wel. In de VVD geldt: je spreekt met elkaar een aantal zeer subjectieve waarheden af, daarvoor heb je een club gevormd en aan de afspraken moet je je aan houden.

 4. @#1 Als Samsom dat zou doen zou ik in 1 klap z’n hele performance van afgelopen zondag écht geloven 😉

  In de tijd van Stalin denk ik eerder dat hr. Salman één of ander verdacht ongeluk zou hebben gehad en via de telegraaf zou een SP-aanhanger er de schuld van hebben gekregen, 2 vliegen in één klap, zie bv. Sergei Kirov.

Reacties zijn gesloten.