Israëlische opperrabijn opent aanval op Dion Graus (PVV)

De Israëlische opperrabijn Yona Metzger dringt er bij PVV-leider Wilders op aan om te breken met Graus. Je kunt niet én doen alsof je een vriendje van Israël bent én ondertussen Joden in de zeik zetten en het leven onmogelijk maken:

Dat Graus in de Tweede Kamer joden herhaaldelijk van het ‘ritueel martelen van dieren’ zou hebben beschuldigd, raakt Metzger ook hard. ‘Dit is de klassieke antisemitische methode waarmee de joodse riten in de loop van de geschiedenis zijn aangevallen en gedemoniseerd. Joden die dieren zouden martelen of niet-joodse kinderen vermoorden om met hun bloed matse (niet gerezen brood, red.) te kunnen bakken’. Metzger schrijft dat hij beseft dat Wilders als een steunpilaar van Israël te boek staat. ‘Maar je kunt niet vriend zijn van Israël en het Joodse volk en tegelijkertijd een anti-Joodse maatregel steunen en vriend zijn van Dion Graus’ (limburger).

Maar of Wilders zal breken met zijn alles in goud veranderende steunpilaar ridder Graus lijkt onwaarschijnlijk. Wel valt het me op dat ik in de sociale media steeds minder PVV’ers tegenkom die lopen te pronken met davidssterren om te laten zien hoe fantastisch pro-Israël ze zogenaamd zijn. De liefde leek dus al te bekoelen.

19 gedachten over “Israëlische opperrabijn opent aanval op Dion Graus (PVV)”

 1. Ook de Nederlandse verkiezingen gaan uiteindelijk over Israël, zoals het hoort natuurlijk. Wat goed is voor Israël en Joden is goed voor Nederland.

 2. @3 precies, en dus is het vermoorden en onderdrukken van duizenden Palestijnen is ook in ons voordeel. Dat moeten we zeker blijven steunen.

 3. Onverdoofd afslachten de keel doorsnijden is een marteling die je zelfs je grootste vijand niet gunt. Volgens het geloof mogen ze geen injectie krijgen. het mag alleen volgens de strenge joodse regels waardoor alternatieven bijna zijn uitgesloten

  pas na een marteling van soms 10 minuten waarbij dat beest enorm moet lijden komt het dier op een afschuwelijke manier aan het eind van zijn leven

  Ik kan het weten ik heb in een slachterij gewerkt heb er soms nog nachtmerries van.

  Ben het dus volledig met de PVV eens. Er zijn genoeg alternatieven om een dier op zeer snelle manier te doden bijvoorbeeld door een zeer hoge stroom stoot.

  Het dier is dan binnen 2 tot 4 seconden dood.

  Als de joodse gemeenschap niet aan alternatieven ideeën mee wilt werken en alles bij het oude wilt houden
  dan houd het toch een keertje op.

  Zoeken naar een alternatief waar iedereen mee kan leven is mijn advies.

 4. @5 Heb je je wel eens verdiept in het hoe en waarom van de rituele slacht binnen de islaam en het jodendom? Volgens mij niet. Je roeptoetert alleen het standpunt van de PVV en PVDD na. Voor elke voorbeeld van een rituele slacht die niet volgens de boekjes gaat is er ook een aan te dragen voor een “verdoofde” slacht die fout gaat.

 5. Wehebben het hier over een G’ddelijk bevel dat ons werd overgedragen via onze Leraar Mozes. Het is een G’ddelijk bevel. Iemand weet het beter dan de schepper van mens en dier???

 6. @7 Als ik zo hier en daar zie wat de geestelijken doen met die G’ddelijke bevelen denk ik dat ik het inderdaad in voorkomende gevallen beter weet.

 7. Ook het besnijden van jongetjes moet ook blijkbaar onverdoofd gebeuren. Joden en moslims noemen het cultuur of de wil van god, in de VS heet het hygiene. Maar verdoven ho maar. Dus wat zou men zich druk maken over slachtvee?
  En wat zou het dat uit dit gebruik de antisemitsche mythe van kinderoffers is geboren? Gewoon ijzerenheinig vasthouden aan de tradities. Maar ja, zo is de mens.

 8. Nonsense Anselm , het besnijden mag best verdoofd als dat gewenst word , en waar blijft je protest tegen het onverdoofd gaatjes in oren prikken , gebeurt ook al met heel kleine meisjes ….

 9. Wat een volkomen onzin. Het prikken van gaatjes in de oren van kinderen berokkent geen onherstelbare schade aan het lichaam het is dus een belachelijke vergelijking. Het onverdoofd wegsnijden van het wegknippen van een deel van het geslacht van jongetjes kun je wel vergelijken met het wegsnijden van schaamlippen en clitoris bij piepjonge meisjes. Onmenselijk. Beestachtig.

 10. @12 je lult uit je nekharen, er is geen gevoelsverschil tussen met en zonder voorhuid ( ik ben ervaringsdeskundige ) terwijl dat met wat vrouwenbesnijdenis dat heel duidelijk wel is ..

 11. Even een aanradertje voor iedereen die zo principieel tegen besnijdenis is , brandwonden principieel niet laten behandelen hoor , het merendeel van donorhuid is gemaakt van voorhuidjes … ideaal vanwege groeikwaliteit ..

 12. @13 : Ach, je kan kletsen wat je wilt, de beste stuurlui staan toch aan wal. Niet meegemaakt, toch weten ze het beter. Mijn zoon is ook besneden, in Tunis, verdoofd. En dat was 35 jaar geleden…

 13. @13 Wie heeft het hier over gevoel? Ik sprak over onherstelbare lichamelijke verminking. Mafkees.

  @15 Wat een ongelofelijk flauwekul argument zeg. Ik ben zelf nog nooit doodgemarteld toch weet ik dat dat geen prettige ervaring is: je hoeft iets niet meegemaakt te hebben om erover te kunnen spreken.

  Als een volwassen man zich vrijwillig genitaal wil laten verminken vind ik dat prima maar laat dat niet door een stel sadistische idioten opgedrongen worden aan jonge kinderen die zich niet kunnen verdedigen.

Reacties zijn gesloten.