VVD straft hard maar laat criminelen los lopen

Ja niet alleen de criminelen in de eigen gelederen laat de VVD met rust, maar over het algemeen betreft het veiligheidsgebral van de VVD geheel onverwachts veel gebral en weinig veiligheid:

Vorig jaar werd bijna een kwart van de misdrijven opgelost. Veel te weinig, zegt D66. De partij vindt dat de aanpak van criminaliteit nu te veel gericht is op harder straffen, terwijl veel criminelen nog los rondlopen en de oorzaken van criminaliteit onvoldoende worden bestreden.
D66-Kamerlid Magda Berndsen vindt dat minister Opstelten en staatssecretaris Teeven (beiden VVD) schijnveiligheid verkiezen boven het voorkomen van criminaliteit (rtl).

Twee jaar twee super-VVD-krijmfijters op de case en wat blijkt: het ophelderingspercentage van de misdrijven bedraagt slechts 24 procent en 70% van de bijna 800.000 zaken die in 2011 bij de politie terecht kwamen belandden “direct op de plank”. Ook lopen er 15.000 veroordeelden vrij rond, in Nederland, terwijl Fredje Teeven (VVD) ondertussen Nederlandse gevangenissen verhuurt aan de Belgen.

Wat er misschien ook iets mee te maken heeft is dat dankzij VVD/CDA beleid 40 procent van de NL opsporingscapaciteit wordt opgesoupeerd aan de bestrijding van wiet.

1 gedachte over “VVD straft hard maar laat criminelen los lopen”

  1. Wanneer legaliseren we cannabis nu eindelijk eens. Sigaretten en alcoholische dranken (in feite ook stimulerende middelen 😉 ) zijn toch ook gewoon te koop in de supermarkt?

    Maar ja, de (‘christelijke’) moraalridders op rechts zullen er wel weer niet aan willen…

Reacties zijn gesloten.