Leugenaar Rutte van de Firma List & Bedrog (VVD) te schijterig om gezin met PGB te bezoeken

Mammie
Leugenaar Rutte van de Firma List & Bedrog (VVD) zou in het kader van de verkiezingscampagne een gezin bezoeken met een meervoudig gehandicapte dochter. Een en ander zou gefilmd worden door Hart van Nederland. Rutte zou dat gezin wel even uitleggen hoe het op eigen benen kon leren staan als ze de handen maar uit de mouwen steken. Echt TOP televisie dus. Super Gaaf Wow:

Het gesprek met Rutte zou gaan zou gaan over persoonsgebonden budgetten (pgb’s). De 9-jarige, meervoudig gehandicapte Lotte is de oudste van drie kinderen van Marco van de Velde en Erika van de Bilt – ze hebben nog twee gezonde jongens, Thijs (5) en Jos (4). Ze hebben zo’n pgb voor Lotte (noordhollandsdagblad).

Maar de premier van alle Nederlanders zag er bij nader inzien toch maar van af.

24 gedachten over “Leugenaar Rutte van de Firma List & Bedrog (VVD) te schijterig om gezin met PGB te bezoeken”

 1. ‘Rutte had al een pittige casus in de AOW. Hij vond bij nader inzien het thema persoonsgebonden budgetten te veel van het goede, aldus Panman.’

  Te veel van het goede, volgens mij moet dat zijn, te veel van het kwade. Maar de schijterd durft het niet aan, dan komt het echt leven toch wel te dicht bij.Walgelijke man.

 2. Het PGB loogenstraft Rutte’s hele verhaal over eigen verantwoordelijkheid nemen, heel simpel.

  Budgethouders zijn over het algemeen mensen die met een relatief klein steuntje in de rug iets van hun leven met een beperking maken.
  Voor 30% goedkoper dan zorg in natura en een fractie van de kosten van instellingszorg laat je mensen in hun eigen waarde, nota bene ooit mede initiatief van de VVD.

  De afschaf was gewoon puur zakelijk, wisselgeld voor Wilders en die maatregel destijds kan hij nu nog steeds niet verkopen.

 3. # 3. Jan jammer dat je de PVV erbij haalt.
  Dit was puur een VVD beslissing.
  Edith Schippers verschuilt zich niet achter de PVV.
  Qua inlevingsvermogen is ze echt VVD.
  Wat ik niet zie, geloof ik niet.

 4. @#4 – Wilders had 1 miljard voor ouderenzorg aan z’n achterban beloofd. Veldhuizen wilde met de PGB beperking ca 850 miljoen besparen om de investeren in de handen aan het bed voor de ouderen. You do the math.

  Fleur Agema wilde ons uit alle macht laten geloven dat deze 2 bedragen los van elkaar stonden.

  Ik denk er het mijne van.
  Het druiste zo tegen alle logica in dat dit m.i. gewoon een politiek spelletje was.

 5. @ 5. Okay. Ik geef je gelijk. Met de bewindsvrouw zat ik dan even fout. Veldhuyzen van Zanten werd trouwens door een landelijk medium omschreven als een bewindsvrouw die
  vaker domme uitspraken deed.
  Ik las ergens dat ze in de regering kwam omdat haar vriendin de vrouw is van Maxime Verhagen.
  Interessant trouwens wat je schrijft over de PVV.
  De PVV wilde de arbeidersklasse dus compleet voor de gek houden. Vreemd dat dit nooit eerder bekend is gemaakt. Net wat je zegt. Een spel.
  CDA en VVD zaten in het kernkabinet.
  De PVV gaf gedoogsteun.
  CDA en VVD zijn ook 100% verantwoordelijk daarvoor.

 6. Wilders en Agema hebben er ook sier mee lopen maken, 1 miljard voor de ouderen, 12000 handen aan het bed.

  Per saldo is er 1 miljard bij de grote zorginstellingen terecht gekomen als “kwaliteitsimpuls” ehm…. in de gebouwen en in de reserves hoogstwaarschijnlijk.

  En 120.000 mensen en tienduizenden professionele zorgverleners zwart gemaakt en verschrikkelijk in de rats.

  Buiten het feit om Wilders in de gedoogconstructie tevreden te stellen was het een totaal onverklaarbare move.

 7. @#6 – Daar is destijds ruim aandacht aan besteed, onder andere hier op de site.
  Maar ook de belangenverenigingen zaten hier boven op en in debatten is dit ter spake gekomen, met name Linda Voortman (GL), Agnes Wolbert (PvdA) en Renske Leijten (SP) hebben Agema en Veldhuizen hier over aan de tand gevoeld.
  Toen zat Agema ook zo te verdedigen dat het 2 verschillende bedragen waren, volgens mij had ze deze impact niet verwacht.

 8. Beste Hr. Rutte……..heb zelf PGB voor kind van 25 met NAH……. kom eens 1 uurtje bij mij thuis…langer kunt U waarschijnlijk niet aan……..eng hè….het echte leven is soms erg zwaar,bent U niet gewend….

 9. Als ik Samsom zou zijn, zou ik ter afsluiting van het debat Rutte vragen dat hij minstens 1 daagje met een PGB gezin met gehandicapte kinderen komt meedraaien.

  Of luiers vervangen in een bejaardenhuis.

  Of voedsel bij een voedselbank onder de burgers gaan uitdelen.

  Effe het muffe lucht van het (Ivoren) Torentje laten uitblazen.

 10. Mantelzorgers moeten maar eens “de handen uit de mouwen steken”…………..?!?! DIT ZIJN DE WOORDEN VAN DE HR. RUTTE……….Schaam me diep dat dit onze premier is geweest…….

  Meneer Rutte…………ik ben een mantelzorger die 24/7 inzetbaar moet zijn voor dochter met NAH……Waar haal IK de tijd vandaan om nog meer mijn handen uit de mouwen te steken?????????????????

 11. jezus……….wat een ellende die VVD…………Aan alle mensen met een PGB:…blijf vechten waar je recht op hebt, Rutte is te schijterig om de echte wereld onder ogen te zien………Fijn hè Rutte…………..om gezond te zijn en te kunnen werken…………..zou graag met U willen ruilen!!!!!!!!!!!!!

 12. @#13 Nanda, ik ben er van overtuigd dat de perikelen met PGB afgelopen jaar gevolg waren van de gedoogconstructie. Zie mijn post hierboven.

  Vrijwel alle partijen handhaven het PGB in één of andere vorm, ook veel gemeenten zijn voornemens het PGB als financieringsmogelijkheid in hun beleid op te nemen. Het besef is er nu dat PGB een volwaardige mogelijkheid binnen de awbz zorg is.
  Ik heb zelf een vermoeden dat er aan de inhoud gesleuteld zal gaan worden en daar is op zich niet zoveel mis mee, dat kan de regeling mischien zelfs ten goede komen.

 13. @#Jan,het voornemen om het PGB naar gemeenten over te hevelen is een vreselijk slecht plan en wel om de volgende reden……….de gemeenten zullen willen dat je als PGB-er bepaalde zorg gaat afnemen die volgens de gemeente het goedkoopst is.
  Ik kan je met zekerheid zeggen dat dat dus NIET gaat werken voor een grote groep NAH-ers…….die hebben grote behoefte aan structuur….dus vaste mensen om hun heen……Dit is de reden dat ik zelf de begeleiding ben gaan doen voor dochter……….Ben ook van mening dat politici zich eens moeten gaan verdiepen in deze PGB toestanden………..door dat ik zelf voor mijn dochter zorg ,betaald uit een PGB,…..woont zij helemaal zelfstandig !!!!!!!!!!!!!met mij als begeleiding/moeder……….

 14. @#16Weet je……mensen die nooit iets te maken hebben met een PGB en/of een handicap kunnen niet oordelen over hoe het is. Hetzelfde geldt voor politici…

 15. Nou inderdaad zeg, als @18 sarcastisch bedoeld is dan is het wel een ongekend dieptepunt.

  @17 – waarschijnlijk heeft het overgrote deel van onze beleidsmakers geen persoonlijke ervaring met een handicap en/of PGB, awbz en wmo (uitzonderingen daargelaten) dus inderdaad moeilijk oordelen voor hen.

  Reden te meer om je verhaal helder en duidelijk naar buiten te brengen lijkt mij, anders weet je zeker dat er niks gebeurd.

 16. Gerard heeft in een ander topic een laatste waarschuwing gehad. Dus einde oefening voor Gerard.

 17. @17: Nanda

  Dat is inderdaad zo. Per definitie. Als je politicus bent , ben je gezond anders ben je nooit op die plek in den Haag gekomen. Heb je sowieso een hoog inkomen ben je ook vrij van ernstige kwalen, en betaal je je zorg en weet-ik-veel gewoon zelf. Ze weten inderdaad totaal niet waarover ze het hebben.
  Waardigheid is voor een gehandicapte er netjes uit kunnen zien, een praatje kunnen maken, een goed verwamd huis kunnen hebben.
  De rechtse lui zien een PGB echt als een soort luxe, bovenop wat zij zich zelfs slechts voor kunnen stellen via hun eigen luxe leventje.

 18. @22Volgens mij ben je NIET gezond hoor als je op het Binnenhof werkt…….Het echte leven ontgaat ze aan alle kanten. Mantelzorger dat is pas zwaar!!!!!
  dag en nacht klaar staan voor je kind met NAH en daardoor eigen baan moeten opzeggen….dat is pas zwaar!!!! zou zo willen ruilen met een” gezonde Rutte”..

 19. @22 Ergens in de jaren 80 had een journalist aan alle Kamerleden gevraagd hoeveel ze dachten dat iemand per maand krijgt die in de bijstand zit. Het gemiddelde lag ruim 300 gulden te hoog. 😮

  Eén Kamerlid zat er zelfs 1500 gulden boven, hij had de uitkering van zijn vader -een ex-burgemeester- als norm genomen en dacht dat iedereen wel zo’n beetje hetzelfde kreeg. (Hij snapte ook al niet waarom sommige mensen met een uitkering zo konden klagen, zijn vader kon er redelijk comfortabel van leven.)

  Inderdaad, ik vermoed dat het hier een VVD’er betreft. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.