Wat wordt het, Bruin I, Paars + of Rood-Rooms?

Het Volk heeft gesproken. De zeteltjes zijn nog niet 100 procent verdeeld maar er tekenen zich grofweg 3 mogelijke coalities af waarbij het CDA de sleutel in handen heeft en 1 mogelijke coalitie zonder het CDA.

klapklapCoalitievorming zal niet makkelijk gaan. Logisch dat de PVV en de VVD willen praten, het zijn immers vriendjes, maar of het CDA hun wil helpen door hen aan een piepklein meerderheidje te helpen is de vraag.

Het zou mij eerlijk gezegd verbazen als het restant van de CDA’ers zich ertoe zou lenen.

Tenslotte sluit ik dit berichtje af met mijn felicitatie aan Het Volk (met name natuurlijk in Limburg) met deze overwinning van de achterlijkheid.

Ik wens ze veel succes met hun hypotheekrenteaftrek en de anti-moslim coalitie die ze nu wellicht hebben mogelijk gemaakt.

15 gedachten over “Wat wordt het, Bruin I, Paars + of Rood-Rooms?”

 1. Ik ben benieuwd of Wilders in de oppositie wordt gedrukt door Rutte en Cohen.

  Maar ja, je weet het nooit met de PvdA. Met enige verbijstering hoorde ik gisteren vanuit Paradiso een vooraanstaand PvdAer zeggen dat hij niet begreep dat Nederland massaal stemt op een partij die medeschuldig is aan de crisis. Daar bedoelde hij de VVD dus mee.!

  Nou ja, zat die in de regering de afgelopen jaren?

  Deze opmerking getuigt van ‘niet echt op de hoogte zijn’ van het feitelijke onstaan en de verdere toedracht van de crisis en als dat deze het uitgangspunt vormt voor de komende vier jaar vanuit de PvdA, dan hou ik mijn hart vast!

 2. Over coalitievorming gesproken: ik hoor zojuist op RTL 7 dat Wilders zou hebben gezegd dat de AOW-leeftijd geen breekpunt meer is voor hem. 😮

  Over kiezersbedrog gesproken. De onderhandelingen zijn nog niet eens begonnen en Wilders draait al. Blijkbaar verlangt hij wel heel erg naar het pluche.

 3. Nu hoeft het CDA alleen nog maar in hun eigen zwaard te springen en Bruin I is een feit.

 4. Verdomd, vandaar dat Rutte de formatie al over 3 weken klaar wilde hebben. Bruin 1 dus. 😥

 5. Het valt me bij NuJij trouwens op dat het grote draaien ook onder de PVV-aanhang al begonnen is. Ik zie een hoop reacties die het recht proberen te praten onder het mom van ‘als je wil regeren moet je concessies doen’. Sja, maar maak er dan geen breekpunt van! Want daar zit het grote verschil. Mja, jarenlang afgeven op de ‘elite’ omdat het draaikonten zouden zijn maar als Wilders het doet is het prima blijkbaar. Wat een hypocrieten zeg…

 6. Ik las een hele leuke op Twitter zojuist:

  Als Wilders in dit tempo doorgaat, staat hij binnen 3 maanden lintjes door te knippen bij opening van een nieuwe moskee.

  :mrgreen:

 7. Ik kan me geen regeringsdeelname van de PVV voorstellen. Waar zijn de ministers en straatssecretarissen ? Waar zijn de topambtenaren die rustig aan een vergadertafel met een of andere malloot willen zitten ? Het tuig achter Wilders vertrouw je nog niet eens het voorzitterschap van een korfbalvereniging toe. Het bedrijfsleven zit ook niet te wachten op een figuur die Turken of Golf-Arabieren schoffeert. Niks Bruin.

  Dit is einde PVV. Het xenofobe, simpele, ongenuanceerde, compromisloze gepeupel wat op ‘m gestemd heeft voelt zich straks flink genaaid.

  (En wat staat NL weer voor schut. Het geraaskal over kopvoddentaksen en stadscommando’s leeft dus nu meer onder de mensen dan het gedachtengoed van de christendemocratie.)

 8. @ Jos
  Land is overgeleverd aan Mark, door een zetel. Vind dit persoonlijk spannender dan gister. Het gaat er nu om,wordt Mark een volwassen en competente MP door zijn keuze?

 9. Gatver, Mark Rutte als ik die schijnheilig droogkloot zie dan word ik helemaal misselijk wat een over het paard arrogant vies bruinwerkend ventje die ze achter de ellebogen heeft heb altijd het gevoel alsof hij je uitlacht! Laat dan een andere van de VVD naar voren schuiven en ja Geert dat is wel fucked up hoor als nu ineens de AOW leeftijd geen breekpunt meer daar heb je een hoop kiezers mee binnen gehaald net als kiezersbedrog Balkenende om dan de mensen in de steek te laten die op hem gestemd hebben. Die etter van een Wouter Bos die was hem al gepeerd met de staart tussen de benen eerst alles verkloten en dan net voordat de tijd van de afrekening er komt gauw van het toneel verdwijnen wat een loosers!!

 10. Ik denk dat Mark Rutte toch veel meer gewoon een liberaal is. En dat staat volgens mij toch echt haaks op PVV standpunten.

 11. jvdheuvel Schreef:

  Ik denk dat Mark Rutte toch veel meer gewoon een liberaal is. En dat staat volgens mij toch echt haaks op PVV standpunten.

  Maar de vraag is hoe rubber die PVV punten blijken te zijn . Ik wist al dat Wilders een oppertunist is , maar de snelheid waarnee hij begon zijn breekpunten buigpunten te maken verbijsterde mij , Gister werd trouwens al aan Rutte gevraagd of Brinkman geen probleem voor een coalittie was ..
  Mijn vermoeden is dat die afgekocht word met een staatssecretariaatje of desnoods het ministerie van justitie en dan vervangen word door een PVVr op wie de Ja-knik medicatie van de Mossad wel werkt …

Reacties zijn gesloten.