Bleker (CDA) gooit weer knuppel in ritueel slachten-hoenderhok

Henk Bleker is zich waarschijnlijk helemaal niet bewust van het feit dat hij demissionair is. Hij heeft misschien het idee dat hij als door god gekozen op de staatssecretarisstoel zit. Henk, dat is niet zo! Gedraag je een beetje zoals het hoort, pas een beetje op de winkel en doe geen gekke dingen.

Maar Henk wil niet luisteren, Henk heeft alle rituele slachterijen en joodse en islamitische organisaties een conceptbesluit gestuurd. In dat besluit staan dingen die niet in het overeengekomen convenant tussen alle betrokkenen zijn afgesproken. Óf Henk kan niet lezen, óf Henk zit gewoon als een christen de andere religies te treiteren, óf Henk is gewoon onnozel bezig. Wel megastallen 11 miljoen subsidie geven, maar rituele slacht kan niet.

Nogmaals, als dier zou ik liever een goed leven hebben (moet vanwege de regels bij zowel joden als moslims) en dan een scherp mes om er een eind aan te maken. Verre te verkiezen boven een megastal, volgestopt te worden met antibiotica, nooit daglicht zien, een kort en ellendig leven leiden en dan na een vreselijk transport een vreselijke dood sterven omdat er in die massaslachthuizen wel eens wat mis gaat, he? Maar ja, Teeven zou zeggen: ja dat is het consumptiedierrisico nou eenmaal.

 

6 gedachten over “Bleker (CDA) gooit weer knuppel in ritueel slachten-hoenderhok”

  1. Ik ben bang dat ie wel kan lezen en dat het dus gewoon het soort pesterij is dat we in een beschaafd land, zoals we graag willen dat Nederland is, niet thuishoort.

  2. @3 Frank Bikker Dat klopt inderdaad en dat maakt het allemaal zo lachwekkend. Nederland is het grootste halal vlees exporterende land van de wereld. Maleisië heeft zelfs een of andere award aan NL toegekend. Ook om je vrolijk te maken: deze grote slachterijen staan allen in christelijke gebieden.

  3. Het zou fijn zijn als de heer Bleker zich net zo druk zou maken om de megastallen,oh nee! Die krijgen juist subsidie,hypocriet! Overigens,goede morgen allemaal! 🙂

  4. Goed stukje, ik ben godsblij dat vriend Bleker straks definitief verdwenen is uit de politiek.
    Het lullige is alleen dat dieren die ritueel geslacht worden bijna altijd gewoon uit de bio-industrie komen. Helaas worden de regels die hun geloof stelt alleen gehanteerd waar het ze uitkomt.

Reacties zijn gesloten.