Lening aan Griekenland -> zijn we dus kwijt

Niemand, echt helemaal niemand, had dit verwacht. Hoe is het in godsnaam mogelijk. Wat een verrassing. Woorden schieten tekort. Brekend, nee schokkend, nieuws:

Nederland en andere eurolanden moeten er rekening mee houden dat zij hun leningen aan Griekenland deels moeten afwaarderen. Dat zegt de Nederlandse bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Menno Snel, maandag in het Financieele Dagblad (FD) (destentor).

5 gedachten over “Lening aan Griekenland -> zijn we dus kwijt”

 1. Ach, die 7,8 miljard zijn peanuts.
  Wil men de Euro overeind houden is afschrijven het beste.
  Laat men Griekenland uittreden, is kans van de val , van de Euro groot.
  Ben benieuwd hoelang politici dit besluit voor zich uitschuiven.
  Want niemand wil de verantwoordelijkheid aanvaarden.
  Zeker gezien de bezuinigingen in eigen land.

 2. Ik zie Jan-Kees de Jager nog voor mij, hoe hij ons met droge ogen op televisie op het hart drukte dat wij onze euries met rente van de Grieken zouden terug krijgen.
  De hele vertoning had toen als iets weg van de kapitein van de Titanic die, terwijl hij al tot aan zijn ballen in het ijs koude zeewater staat, de passagiers er van probeert te overtuigen dat het schip niet zinkt!

 3. @1
  De hedgefund-Banksters. Die schulden hadden allang afgeschreven moeten worden, zoals dat in vroeger tijden vrijwel altijd gebeurde. Aan het einde van het Romeinse Rijk deed men dit trouwens ook niet; het werd de ondergang. 😉

Reacties zijn gesloten.