Tweede Kamer wil duidelijkheid; is informatieronde gewoon formatierondje?

Een aantal oppositiepartijen in de Tweede Kamer wil voor komende dinsdag een brief van de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos over berichten dat VVD en PvdA het in de kabinetsformatie eens zijn over een aantal onderwerpen. (Trouw)


Ja, ik zou ook wel eens willen weten wat er nu allemaal bekonkeld wordt. Officieel is er ‘radiostilte’ dat vreselijke woord van Mark Rutte, zogenaamd om de gemoederen rustig te houden. Maar ondertussen wordt er als een zeef gelekt en is er geen Tena-Lady om het op te vangen. Dus komt in de pers terecht, logisch. Het is zo stil, en Geert is ook al stil, dus het journaille is vreselijk blij dat er af en toe nog wat te schrijven valt.

Dat constante lekken heeft volgens mij ook maar één doel. Het inmasseren van vreselijke maatregelen, als ze druppelsgewijs gebracht worden, dan lijkt het straks allemaal zo erg niet. Dan zijn de mensen er al een beetje aan gewend en zal het makkelijker zijn om het door te voeren. Nou ik kan ze daar aan die onderhandelingstafel al vertellen, dat ik er niet aan zal wennen en dat ik lawaai zal blijven maken over asociale maatregelen. De PvdA is geen haar beter dan de VVD en van de maatregelen die al doorgedruppeld zijn is er niet een die ook maar iets sociaals in zich heeft.

Tobintaks mag niet, want o jee, dan vluchten ‘ze’ naar het buitenland. Schijtlaarzen! Maar de assurantiebelasting verhogen om een gat te dichten dat door ‘ze’ is veroorzaakt, dat kan wel. Ook het eigen risico verhogen en de huisarts onder het eigen risico laten vallen, dat kan allemaal wel. Want ja, dat gaat om gewone mensen, niet ‘zij van de banken’. Stelletje asocialen, ook bij de PvdA! Zijn zeker alvast bezig met een carrière na de politiek?

2 gedachten over “Tweede Kamer wil duidelijkheid; is informatieronde gewoon formatierondje?”

  1. @Keira, mijn vuvuzela ligt al klaar om geluid tegen de asociale maatregelen te gaan maken.

Reacties zijn gesloten.