Spies (CDA): volgend jaar al mogelijk om op een SGP-vrouw te stemmen

Nou weet ik niet wat Liesbeth Spies slikt of gebruikt, maar dat zie ik toch echt niet gebeuren bij die poldertaliban. Spies denkt ergens begrepen te hebben dat de SGP over zijn probleem heen kan stappen van vrouwen en passief kiesrecht. Volgens de SGP-mensen (mannen en vrouwen!) is het niet aan de vrouw om een regeerambt te vervullen. Dat schijnt ergens in de bijbel te staan, als je tussen de regels leest.

Spies kan gewoon verder dromen in haar CDA-droom. Ook al zou de SGP zéggen dat ze gaan voldoen aan de eis om vrouwen zich verkiesbaar te kunnen stellen, dan nog zie ik dat niet gebeuren. Niet één vrouw uit de SGP-gelederen zal zich verkiesbaar stellen. Dan wordt ze gelijk verstoten.

Wat mij dan zo verbaast is dat er moord en brand geschreeuwd wordt over moslima’s die een hoofddoek dragen, maar over die SGP-grappen hoor je niemand.

PS: Overigens ‘volgend jaar kan er op een SGP-vrouw gestemd worden’, heeft Spies de hoop dat al er een kabinet komt zonder het CDA, dat dan al weer is gevallen? Opdat we weer naar de stembus mogen? Jottum!

20 gedachten over “Spies (CDA): volgend jaar al mogelijk om op een SGP-vrouw te stemmen”

 1. We hebben er niet één moment, ehhh ik bedoel natuurlijk erg lang, over nagedacht. We doen het toch maar niet.

  Het staat volgend jaar nog steeds hetzelfde in de bijbel dus waarom zouden ze van standpunt veranderen?

 2. Wat mij het meest verbaasd is waarom Spies denkt dat ze van mening zullen veranderen. Dat haal ik niet uit dat stukkie.

 3. Ze kunnen vrouwen zeker wel verkiesbaar stellen, om Spies c.s. te genoegen, máár als er dan geen enkele SGP-er op de naar voren geschoven vrouwen stemt (is zeer goed mogelijk gezien hun achtergrond)? Is de zaak dan toch afgehandeld?

 4. Een vierde plaats moet voldoende zijn. Verder dan drie zetels zijn ze nog nooit gekomen.

 5. De gedrevenheid om dit stukje vrijheid van zo’n kleine partij af te nemen zegt genoeg over de heersende tolerantie in Nederland. Lijken me belangrijkere zaken die aangepakt moeten worden.

 6. @6, dacht je hetzelfde ook over de vrijheid van de vrouwen om een hoofddoek te mogen dragen wanner ze het dunkt?

 7. @6 Dit is geen vrijheid van godsdienst, dit is discriminatie, zie uitspraken van gerechtshoven. SGP zal zich net als elke andere partij in Nederland aan de Nederlandse wet aan moeten passen. Daar waar de PVV altijd zo over bralt als het buitenlanders betreft. Nederlanders schijnen daar van uitgezonderd te zijn, van dat aan de wet te moeten voldoen.

 8. Natuurlijk is het discriminatie. Het is echter ook behoorlijk moeilijk om dit alles in het kader van de kieswet recht te zetten, vrees ik… In principe bepaalt de partij, wie/wat er op de kieslijst komt, niet de staat. Als men vrouwen in principe toelaat en vervolgens zegt, dat de mannen geschikter zijn, wat dan?

 9. @9, Wat dan? – PolderTaliban.

  Het geinige is dat het uiteindelijk van binnen uit moet komen, maar daar heerst nog steeds de MiddenEeuwen mentaliteit en discipline.

  Net als in de typische merendeel van Nederlandse verenigingen die naar de zin van de Maffia- hardcore, steeds ouderwets bekrompen handelen.

  @6,ben met je eens.

 10. Natuurlijk is het discriminatie maar wat is daar tegen? Ik wil eigenlijk ook alleen maar vrouwen in de redactie 😉

 11. Waar maken jullie je druk om. verandering kan alleen van binnenuit. maak je maar verder echt geen zorgen om die vrouwen. want zij regeren hun mannen. ook op een ouderwetse manier. de man het hoofd en de vrouw het nekje, is een bekende spreuk in hun midden.

 12. Waar gaat dit toch over. Als hier een oplossing voor bedacht is, wat is dan het volgende probleem voor de SGP? Beter luister je een keer naar dr. Janse, die perfect uitlegt wat het verschil is met de ECHTE taliban.. in ’t kort: in NL hebben we de basis principe: wat u niet wil wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Ga bij de echte taliban (gewone moslim trouwens ook) eens oren of ze daar wel ’s van gehoord hebben. Het gevaar zit ‘m erin dat wij ons dat niet voor kunnen stellen en willen geloven, maar wat wel onze geschiedenis wordt… STERKTE!!

 13. @17 Wordt dit nu de naam waarmee je voortaan gaat reageren? Want ik zie dat dit inmiddels je 5e is.

Reacties zijn gesloten.