Tandeloze FNV tegen kortere WW-uitkering

Interim-voorzitter Ton Heerts van de vakcentrale FNV vindt dat de WW-uitkering niet van 3 jaar naar 1 jaar mag. Ook vindt hij dat re-integratie van WW’ers niet naar de vier grote gemeenten moet gaan.

Gaat lekker zo, WW van drie jaar naar één jaar. Na één jaar ga je in de bijstand en word je overgeleverd aan dwangarbeid en willekeur. De FNV-man hoopt dat het komende kabinet Rutte socialer zal zijn dan het vorige. Droom verder zou ik zeggen, de tekenen zijn er niet naar.

Verder weet ik niet of de FNV-man nog denkt dat hij wat in te brengen heeft. Na het ontmantelen en opblazen van de FNV-vakbeweging, is er niet meer zo maar een vuist te maken als ten tijde van Van der Scheur.

5 gedachten over “Tandeloze FNV tegen kortere WW-uitkering”

  1. Tja , de FNV hé .. Ik blijf maar hopen dat Bondgenoten uitstapt inplaats van in de door een PvdA / Bilderberger opgezette “nieuwe Vakbond “te stappen . Maar ik vermoed dat de dodelijke vingers der Sociaal Democratie ook hier wurgen ..

  2. @1

    En Walgelijke Wientjes bleef de SP maar van alles de schuld geven. Het is toch ongelofelijk…

  3. Wientjes heeft gelijk , degenen die binnen de vakbond nog tegen de slaafse huisneger houding( =PvdA houding ) richting het kapitaal ageren zijn in grote meerderheid al naar de SP overgestapt ….

  4. Ik denk trouwens dat wanneer er , met veel zichtbare SP steun , een nieuwe Radicale vakbond zou worden opgericht , dat FNV/ Nieuwe Bond gedrocht de meerderheid van haar leden zou verliezen …

  5. @4 Ik ben in ieder geval een van de FNV leden die zijn lidmaatschap op zou zeggen en over zou stappen.

Reacties zijn gesloten.