Demissionaire kabinet wil armen per se in sociaal isolement hebben

Het huidige demissionaire kabinet blijft maar door denderen en niemand doet er iets aan. Nu heeft het in haar almachtige wijsheid weer besloten dat je toch echt helemaal niks moet hebben om een kortingspas voor sport, muziekles of musea te kunnen krijgen. Als je net iets meer hebt, heb je die pas niet nodig, want dan is de prikkel weg om het beter te doen.

‘Is de prikkel weg’, ik krijg uitslag van dit soort bevoogdende uitspraken. Ik zou die in Den Haag wel eens een echte prikkel willen laten voelen, opdat ze achter hun bureau ervaren wat het is om met niks rond te moeten komen buiten je eigen schuld om.

Ik word schijtziek van de mentaliteit die hierdoor is verspreid, dat succes een eigen keuze is, dat je hele leven maakbaar is en dat geen succes hebben je eigen stomme schuld is. Er zijn mensen die hartstikke hard werken en nog niks hebben. Zijn die stom? Ja zal vast wel, maar zelfvoldane engerds die genoeg kruiwagens hebben profiteren van alles – soms zelfs zonder te weten wat hard werken is – en kijken vervolgens op deze mensen neer.

We gaan zo weer terug naar de tijd dat cultuur en ontspanning voor de happy few is en de arme sloeber zich alleen maar dood mag werken. Uiteraard komt de opbrengst van het werk ten goede aan de happy few. Want die verdienen het ten slotte, die hebben geld en invloed.

10 gedachten over “Demissionaire kabinet wil armen per se in sociaal isolement hebben”

 1. Maar natuurlijk is dat de bedoeling .. SBS voor het gepeupel en de cultuur voor de Hoge kastes

 2. Nu maar eens kijken wat die o zo “sociale” PvdA er aan gaat doen. Ik vrees helemaal niets! Hoorde ooit Jetta Kleinsma antwoorden op de vraag bij DWDD, “waarom zijn er in Nederland voedselbanken”, het veelzeggende PvdA antwoord “omdat er vraag is”.
  Zo denken onze neo- liberale socialisten mensen!

 3. Ik sport maar moet het ook zelf bekostigen.Mensen in de bijstand hebben al genoeg bijstand en kortingen etc.

 4. Ik sport maar moet het ook zelf bekostigen.Mensen in de bijstand hebben al genoeg bijstand en kortingen etc.

 5. Beste Saskia,
  Een alleenstaande in de bijstand moet rondkomen van 890 euro.
  En al die kortingen etc?? Ik weet niet welke broodje aap verhalen je gelezen hebt maar er IS niets meer.
  In de stad waar ik woon heb je ook een kortingspas die vaak niet eens aangevraagd wordt omdat zelfs MET korting je niet genoeg inkomen hebt om aan sport etc te doen.
  Lekker hoor, je opmerking, alsof het je eigen schuld is. Wel al eens gehoord van 520.000 werklozen. Daarbij gaat hiet hier niet om mensen in de bijstand als je goed zou kunnen lezen maar om mensen die WERKEN en net boven bijstand zitten. Vooral werkende armen dus….

 6. @5 Tja, over mensen als Saskia heb ik het hier dus. ‘Ik moet toch alles zelf betalen?’

  En als ze willen werken, is best wel werk. Succes is een keuze en armoede/ziekte ook. Ik ben nooit ziek en moet wel voor al die zieken en gehandicapten betalen. En wat krijg ik? En werklozen zijn allemaal profiteurs. Zomaar wat uitlatingen van mensen die niet nadenken en niks om anderen geven. Saskia kan er vast nog wel wat aanvulling op geven.

  Dat soort verziekte denken heeft gezorgd voor de asociale samenleving waar we met zijn allen in zitten. Ikke, ikke, ikke.
  Ik word er kotsmisselijk van.

 7. Je zou die Saskia een bijstandsuitkering gunnen voor de komende vijf jaar of zo. Kijken of ze dan nog piept dat die uitkeringstrekkers toch al zoveel voordeeltjes krijgen.

 8. Ik vind dat zulke paupers die mensen die altijd jammeren over voordeeltjes die andere mensen zouden hebben. “Die asielzoekerskindertjes krijgen gratis fietsjes” oh boehoehoehoehoehoe.

 9. Saskia, jij betaalt voor je sporten? Natuurlijk betaal je een bijdrage, als je naar het sportveld gaat, het theater, museum enz. , maar heb je je ook afgevraagd hoeveel subsidie op dit soort activiteiten zit. En als je een koophuis hebt, pak je toch de hypotheekaftrek. Wie betaalt dat? Meisje, ga eens in een bejaardenhuis vragen hoe bijten op een houtje is of draai eens een poosje mee in een gezin dat afhankelijk is van een bijstandsuitkering.

Reacties zijn gesloten.