Hoeveel natuur gaat PvdA redden uit de klauwen van de VVD?

De VVD vindt een koe in de wei ook natuur en de berm naast de snelweg voor 130 km is ook natuur. In natuurgebieden kunnen best wat woningen gebouwd worden en een restaurant hoort ook in een natuurgebied, want anders moet je zelf je drinken en eten meesjouwen, ook weer zo onhandig. Vroeger kon je daar een lijfeigene voor meenemen, maar tegenwoordig moet je dat zelf dragen, vreselijke tijden!

De PvdA heeft tot nog toe iets anders gezegd. De PvdA wil graag wat bescherming voor de natuur in Nederlanden zegt ook dat daarvoor betaald moet worden, ook de EHS moet doorgang vinden. Zo te zien staan ze nog al ver van elkaar.

Ik ben erg benieuwd wat de PvdA uit de grijpgrage, vernielzuchtige klauwen van de VVD gaat redden. Of ze wat kunnen redden. Of dat ze voor de lieve vrede en voor allerlei andere zoethoudertjes toch maar gewoon toegeven, voor het ‘grotere’ goed. Wat dat dan ook mag zijn, anders dan de macht om mee te regeren.

2 gedachten over “Hoeveel natuur gaat PvdA redden uit de klauwen van de VVD?”

  1. Er komt een nieuwe Wet Mooi Nederland (initiatief van PvdA, D66 en GL) die zowel natuurgebieden beschermt als planten en diersoorten.

    Dus het gezwets over “dit prachtige land” heeft deze partijen intussen ook bereikt.
    Heimwee naar Polak en zijn kleine land met zijn groote schoonheid.

  2. “De VVD vindt een koe in de wei ook natuur”
    Nou, dat hangt er een beetje vanaf, ik denk dat een weidevogel dat weiland zou verkiezen boven een recreatiegebied. Want mocht die landbouwgrond worden omgeturnd tot ‘hoogwaardige natuur’, dan betekent dat meestal ook de komst van luxe voorzieningen voor de natuurconsument.

Reacties zijn gesloten.