SGP wil Joden positief discrimineren in het kader van de discriminatiebestrijding

Had ik hier vanochtend al vastgesteld dat we moeten stoppen met lullen en dat we gewoon wat moeten gaan DOEN, ik dacht dat ik duidelijk was geweest, blijkt de antidiscriminatie wederom een weerbarstige slangenkuil dankzij de SGP; de SGP gaat de minister vragen om Joden voorrang te geven:

We horen dat synagoges besmeurd worden, dat joodse medeburgers niet meer veilig over straat kunnen en dat scholen beveiliging nodig hebben. Dat is volstrekt onaanvaardbaar en er moet veel meer prioriteit aan de bestrijding van het antisemitisme worden gegeven. We zijn er bang voor dat dat verwatert in de bredere aanpak van de discriminatiebestrijding”, aldus Van der Staaij. (Telegraaf)

Over incidentjes bij moskeeën met varkenshoofden, bloed en ingewanden, opgehangen schapen, hakenkruizen, leuzen met lang leve Geert Wilders en noem maar op, daar hebben we de SGP nog nooit over gehoord. Ik praat hier overigens over vele tientallen van dit soort “incidentjes” per jaar.

Maar ja dat is gericht tegen moslims en dat vinden ze bij de SGP kennelijk wel best zo, verklaar anders maar even dat zonderlinge voorstel wat zij hierboven doen, voordat je gaat piepen.

16 gedachten over “SGP wil Joden positief discrimineren in het kader van de discriminatiebestrijding”

 1. Ik ben hier eigenlijk wel voor… ik vind dat ik ook minder belasting zou moeten betalen… als lid van twee joodse gemeenten zijnde… en altijd voorrang op de fiets… en korting bij de Albert Heijn… en niet langer in de rij bij de paspoortcontrole op Schiphol 😕

  geintje…

  De ouders van de rotjochies die die flauwekul uithalen moeten trouwens wel eens een heel goed gesprek met hun kinderen hebben hierover. Ik vind dat we wel allemaal in alle rust over straat moeten kunnen. Hetzelfde geldt overigens geheel en al voor de ouders van de rotjochies die moskeeen aanvallen en besmeuren, en moslims belagen.
  Ik geloof dat je niets moet overdrijven, en vergeleken met het antisemitisme in bijvoorbeeld de Oekraine is Nederland een aards paradijs om te wonen. Maar dat neemt niet weg dat een discussie over de antisemitische propaganda die dagelijks via de schotels in menig allochtoon huisgezin de huiskamer binnen komt, misschien niet zo’n heel slecht idee is. Je kunt een enorm scherpe criticus zijn van de situatie in het Midden-Oosten, maar joden in Amsterdam-West lastig vallen brengt voor de Palestijnse bevolking het einde van hun lijden echt niet dichterbij.

 2. Daar ben ik het helemaal mee eens dat Joden rustig over straat moeten kunnen lopen. En ik ben het er ook mee eens dat Joden in NL niet moeten worden lastig gevallen met de situatie in het Midden-Oosten.

  Laat daar geen misverstand over bestaan.

 3. Net als dat moslims niet moeten worden lastig gevallen over situaties in Saoedi-Arabië of wat voor geopolitieke situaties dan ook.

 4. Wat mij betreft biedt de antidiscriminatie wetgeving genoeg middelen om op te treden, en die is alomvattend.
  Het is echter niet aan de politie en de burgemeester om te beslissen waar de prioriteiten naar uitgaan. Die opdrachten komen van het rijk.( Minister van Justitie) Wat mij betreft is dat een volstrekt verkeerde benadering van het bestrijden van criminaliteit. Geef de wijkagenten meer vrijheid, want zij weten wat er gebeurt in de wijk. Zodat ze kunnen zeggen jij rotjoch, of je nu blank, donker, Aziaat bent of wat dan ook, ik weet dat je voor overlast zorgt in deze wijk en ik ga je hinderlijk volgen en een dossier opbouwen. Werkt makkelijker omdat de agenten om de wijkagent daarop kunnen anticiperen. Dan hoef je ook niet vanuit de politiek te zeggen dat de politie zich specifiek in moet gaan zetten voor een bepaalde bevolkingsgroep. De wet is toereikend genoeg.

 5. In Amsterdam-West is in de afgelopen jaren trouwens al heel veel gebeurd aan projecten om joodse jongens en islamitische (met name Marokkaanse-Nederlandse) jongens samen te brengen. Samen te laten voetballen en zo. Dat is in de berichtgeving over dit onderwerp tot dus ver onderbelicht gebleven.

 6. Excellentie Zwembad Schreef:

  Net als dat moslims niet moeten worden lastig gevallen over situaties in Saoedi-Arabië of wat voor geopolitieke situaties dan ook.

  Ik ben Shia en Soefie , dus ongeveer het tegenovergestelde van de Sauds maar ik krijg er bijna dagelijks gemekker over te horen …

 7. Net wat ik ook wou zeggen.
  Het wordt hoog tijd, om SGPers en Limburgers duidelijk te lmaken dat ze het hebben over zaken ver van hun bed en waarvoor oplossingen bestaan. Niet makkelijk niet snel. Maar vaak effectief.
  Daphne Schreef:

  In Amsterdam-West is in de afgelopen jaren trouwens al heel veel gebeurd aan projecten om joodse jongens en islamitische (met name Marokkaanse-Nederlandse) jongens samen te brengen. Samen te laten voetballen en zo. Dat is in de berichtgeving over dit onderwerp tot dus ver onderbelicht gebleven.

  Zwembad en ik gaan toch maar gauw eens naar Groningen, nietwaar?

 8. Net als de holocaust is het antisemitisme een politiek wapen geworden in handen van mensen die blind de zionistische terreur en extremisme rechtvaardigen.

  Voorvallen van antisemitisch geweld in Nederland volgens de Racisme Monitor van de Anne Frank Stichting:
  2005: 41
  2006: 35
  2007: 21
  2008: 14

  2006: “Bij het antisemitische geweld vonden wij in 4 van de 35 voorvallen een allochtoon daderschap.”

  2008: “Omdat antisemitisch geweld in de publieke opinie vaak wordt toegerekend aan allochtone daders is het ook interessant om te weten dat wij voor 2008 slechts twee gevallen aantroffen waarbij sprake was van allochtoon daderschap.”

 9. 9 waaruit de PVV-ers dan weer concluderen dat er procentueel een sprake is van een forse toename van allochtoon geweld tegen joodse Nederlanders
  😎

 10. Het is toch niet zo moeilijk te begrijpen, dat het A.Semitisme groeit-daar zorgt de Zionistische kliek in Israel wel voor- van wege hun wanbeleid jegens de palestijnen!

 11. Sonja Schreef:

  Net als de holocaust is het antisemitisme een politiek wapen geworden in handen van mensen die blind de zionistische terreur en extremisme rechtvaardigen.
  Voorvallen van antisemitisch geweld in Nederland volgens de Racisme Monitor van de Anne Frank Stichting:
  2005: 41
  2006: 35
  2007: 21
  2008: 14
  2006: “Bij het antisemitische geweld vonden wij in 4 van de 35 voorvallen een allochtoon daderschap.”
  2008: “Omdat antisemitisch geweld in de publieke opinie vaak wordt toegerekend aan allochtone daders is het ook interessant om te weten dat wij voor 2008 slechts twee gevallen aantroffen waarbij sprake was van allochtoon daderschap.”

  goed gezegd, en waarom neemt de SGP dan geen stelling in als er de pvv wilde verhalen verteld over de Marokkanen en moslims

 12. Er zijn ook andere cijfers. Het CIDI rapporteert dat er in januari 2009 evenveel meldingen waren als in heel 2008. Als daar iets van klopt, en waarom niet, dan is er een klein groepje actief vervelend gaan doen eind 2008, begin 2009. Dat had dan allang aangepakt en opgelost kunnen zijn en was alle commotie in de pers en de politiek absoluut onnodig geweest.

  Don’t shoot the messenger.

 13. Op 27 december 2008 nam Operatie Cast Lead een aanvang dus kon je imho er vergif opnemen dat onze joodse landgenoten en hun instellingen virtueel onder tegenvuur kwamen te liggen. Dat noemen we “in een onmiddellijk en oorzakelijk verband”.

 14. Sorry, beetje laat, maar hopelijk nog wel te lezen.

  @14 Het CIDI registreert alleen meldingen aan hen gedaan (waar of niet), de Racisme Monitor registreert (waar gebeurde) incidenten.

Reacties zijn gesloten.