Boze VVD-stemmers zijn complot om PvdA te beduvelen

Hoe fantastisch hilarisch dat woeste gekrijs van de VVD’ers ook is, iedereen weet natuurlijk dat ze de boel opnieuw lopen te bedonderen. We hebben hier immers te maken met de Firma List & Bedrog. Er komt die hoek al jaren niets meer dat lijkt op iets dat in de buurt komt van iets geloofwaardigs. Achter al het geschreeuw, gejank en getier zit dus, zoals gewoonlijk, een boosaardig masterplan. In dit geval is het dus de bedoeling van de VVD-penose dat zaterdag a.s. een euforisch PvdA-congres al namaak-Internationale zingend, instemt met het akkoord. We zullen zaterdag zien of, en hoe, de PvdA zich laat inpakken door dit propaganda offensief. Of misschien zijn ze wel slimmer dan ik dacht. Kan ook.

18 gedachten over “Boze VVD-stemmers zijn complot om PvdA te beduvelen”

 1. Sterker nog, ik denk dat dit niet alleen een ‘opzetje’ van de VVD’ers is.

  Dit lijkt duidelijk georkestreerd om de PvdA-congresgangers het akkoord te laten goedkeuren.

  Bovendien leidt het aardig de aandacht af van zaken als WW-slachting, AWBZ, Jeugdzorg, etc.

  Ik vermoed dus dat VVD en PvdA dit samen zo bedacht hebben.

 2. Maar als het PvdA-congres zich niet laat inpakken, wat dan? Een “Belgische” formatie? Of we daar nou zo bijster veel aan hebben, waag ik, alle terechte kritiek op dit regeerakkoord ten spijt, dan toch ook te betwijfelen.

 3. @2: “Maar als het PvdA-congres zich niet laat inpakken, wat dan?”
  Waarde Henri, met alle respect, maar die optie valt praktisch in dezelfde categorie als ‘wat als de hemel naar beneden valt?’.

 4. @3 Ben het helemaal met je eens, ik refereerde dan ook naar een formulering uit het bovenstaande artikeltje.
  😉

 5. Helder. Maar nu een nieuw akkoord proberen af te dwingen, terwijl de VVD intern een rolberoerte lijkt te hebben, lijkt me een heel riskant spel voor de PvdA.

 6. @7:

  Ja, gewoon de hysterische inslag van die lui. Gaat wel over, zo niet dan gaan ze maar een kalmerend pilletje halen.

 7. Psies, of even joggen, dat doen ze 3 uur per dag als ik hun twitterberichten mag geloven.

 8. @10: Bakra:

  Precies, laat ze het daar dan maar halen. Geld genoeg. Kopen ze maar een paar chique onderbroekjes minder.

 9. @7 – Nee, daar was ik misschien niet helder. Een VVD, dat een rolberoerte “lijkt” te hebben, kan volgens mij met twee volstrekt verschillende gezichten eventueel nieuwe onderhandelingen ingaan, de “publieke persona”, die in crisis lijkt te verkeren en de “verborgen persona”, die wel degelijk heel goed weet wat ze wil. En het is nu juist mijn vrees, dat een onderhandeling met een dergelijk twee-koppig monster heel erg riskant voor de PvdA kan zijn, juist omdat niet alle kaarten van de VVD vooraf duidelijk op tafel liggen. In zo’n situatie vrees ik, dat de VVD geslepener is dan de PvdA in dit soort dingen…

 10. En dan zijn we, via mijn excursie, natuurlijk gewoon weer terug bij het oorspronkelijke complot, dat je aansnijdt.
  😉

 11. En om mijn verwrongen standpunt dan nog één laatste verheldering te gunnen (sorry): maar dat is nou juist, waarom de PvdA akkoord “moet” gaan met de plannen, omdat de kans te groot is, dat de VVD juist op heronderhandeling rekent met alle kwalijke gevolgen van @12

 12. De VVD’ers kunnen wel voor reuring zorgen, dat moet ik toegeven. Een staking krijgt in het algemeen heel wat minder aandacht.

  En ja, het is duidelijk truc, hun gebruikelijke manier van strijden door te sjoemelen en te manipuleren.

 13. @15 Maar geldt dat nou niet jammer genoeg omgekeerd ook: zonder de VVD is de PvdA in het licht van die vermaledijde verkiezingsuitslag toch eigenlijk ook nergens? Zinvol’/haalbaar formeren over links of over rechts lijkt me nagenoeg onmogelijk en op een snelle herverkiezing zal geen van de beide partijen het gezien de strategische spijtoptanten aan laten komen, lijkt me…

 14. Allemaal spielerij voor de bühne … De baantjes zijn verdeeld , en voor vier jaar word er VVD beleid gevoerd , met af en toe een “compromis “wat niets voorsteld maar er leuk uit ziet voor de PvdA achterban .. nog steeds inleveren, maar OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH wat een PvdA Succes een ietsjepietsje minder ….

Reacties zijn gesloten.