Washington schrapt softdrugszaken

Het heeft geen zin om mensen te vervolgen die toch niks fout doen:

In twee regio’s van de Amerikaanse staat Washington stopt justitie met het vervolgen van bezitters van marihuana. 6 november hebben inwoners van de staat in een referendum ingestemd met legalisering van softdrugs. Het is daarom vanaf 6 december niet meer verboden voor inwoners vanaf 21 jaar om marihuana te produceren, te bezitten of te verkopen (crimesite).

Dit zou in Nederland ook kunnen. Goh wat zou de politie ineens veel tijd over hebben om moorden, kinderverkrachting, berovingen en woninginbraken te onderzoeken zeg. Maar ja, Nederlanders stemmen massaal op “liberalen” he.

5 gedachten over “Washington schrapt softdrugszaken”

  1. Als de Nederlandse koffieshops hun softdrugs kopen in de USA is de aanvoer aan de achterdeur gelegaliseerd. Kunnen ze aan de voordeur de joints verkopen aan amerikaanse toeristen.

  2. Dit speelt al een tijdje in veel staten ,men is er eindelijk achter dat het oude beleid van repressie ondoenlijk is .Het heeft jaren lang te veel geld gekost ,de gevangenissen vol met gebruikers,en zonder enig resultaat .Wat begonnen is met het medicinale gebruik gaat langzamerhand over op een gelijk beleid zoals hier .een leuke leerstof voor opstelten

  3. ” Maar ja, Nederlanders stemmen massaal op “liberalen ” he ”

    En ik ken veel van die stemmers die nog steeds geloven dat softdrugs ook intraveneus toegediend worden.

  4. “Maar ja, Nederlanders stemmen massaal op “liberalen” he”

    En liberalen moeten niets van een referendum hebben.
    Misschien te democratisch?

Reacties zijn gesloten.