Samsom grijpt VVD-achterban KEIHARD bij de ballen

Geen zorgpremie-shit. Gewoon keihard inkomstenbelasting en betalen. Eens kijken hoe de VVD-achterban zich hieruit jankt. Zo blijkt opnieuw: nivelleren kun je leren. Halbe Zijlstra is in ieder geval inmiddels een volleerd sociaal-democraat. Roemer is er niks bij. 😀

Goed nieuws: er hoeft in ieder geval geen nieuw PvdA-congres te komen. 😉

14 gedachten over “Samsom grijpt VVD-achterban KEIHARD bij de ballen”

 1. Ik heb de indruk dat ze elkaar bij de ballen grijpen. De voorgestelde WW-wetgeving is vrij desastreus voor de inkomenszekerheid.

 2. weer worden de middeninkomens het meest gepakt helaas – topinkomens komen er weer goed vanaf ;o((

 3. Bestaan er eigenlijk nog uitkeringstrekkers?
  Daar hoor ik die Samsom helemaal niet over, het lijkt wel een vies besmet soort volk waar men niet meer over dient te spreken.

  Was ooit de groep waar de PvdA zich voor inspande, ik heb ze al jaren het woord niet meer horen gebruiken.

 4. @8 Al dat gedoe rond de ziektekosten leid lekker af van het feit dat de lagere inkomens écht genaaid worden … De PvdA verschild maar héél weinig van de VVD , maar dragen een maskertje waar toch een groot deel van de Nederlanders weer intrapt …

 5. Met mijn IOAW, een uitkering op bijstandsniveau, mij toegekend na 40 jaar hard werken, komt er niemand voor mij op.
  Je zou dus denken dat ik bij een vergeten groep hoor, maar helaas, bij elke bezuinigingsronde denken ze weer aan mij.
  De regeling met de ziektekostenpremie had voor mensen met een uitkering ook effect gehad, helaas is dat door hard graaiende Nederlanders de nek om gedraaid.

 6. Precies!
  Hoe verder met de ziektekostenpremie voor de lage en laagste inkomens?
  Daar wordt nu weer (bewust?) van afgeleid.

 7. @11
  Het inkomensafhankelijke eigen risico blijft wel in het akkoord staan (lage inkomens betalen 180 euro per jaar, hoge inkomens 595 euro).
  – de nominale zorgpremie (wat mensen betalen aan de basisverzekering) blijft zoals die nu is. Iedereen betaalt in 2014 zo’n 1.269 euro per jaar en de zorgtoeslag blijft gehandhaafd.

 8. mogelijk gevolg:
  hogere inkomens gaan meer zorg vragen/eisen omdat ze er ook meer voor betalen.

  Hoewel in diverse onderzoeken wordt gewezen op de trend dat hogere inkomens minder gezondheidsklachten hebben doordat ze gezonder leven en gezonder eten kan de zeer menselijke eigenschap: ik betaal dus ik wil er iets voor terug de vraag naar zorg bij hogere inkomens toenemen.

 9. @13, “….hogere inkomens gaan meer zorg vragen/eisen omdat ze er ook meer voor betalen.”

  De zorgvraag van de hogere inkomens is veelal esthetisch gericht en niet dus overwegend noodgedwongen wat vooral bij de lagere inkomens het zo nijpend maakt.

  Dits is ook de ruggengraat van de door de rijke VVD-ers bedacht ZorgMarkt. Van mensen die noodzakelijke behandelingen nodig hebben kun je geen gouden blaadjes van de rug eraf halen. Daar maken dus de Rijke Verzekeraars geen vet van.

  Zulke mensen in de gedachte van de ZorgMarkt moet je beter eraf stoten en zo mijn mogelijk noodzakelijk zorg aan verlenen zodat je enig kans op winst kan maken.

  De winst van de Rijke verzekeraars komt van de overwegend esthetisch, plastisch gedeelte van de MarktZorg.

  Daar is de hele “Reforme” op toe gespitst.

  @7 en @9, hebben beide en punt – de hoogste inkomens zijn gespaard. Je leest het goed – de meest rijke mensen worden bespaard ten koste van de middeninkomens.

  De enige mogelijke conclusie is dat de achterbaan van VVD beter wet zijn zin te bereiken dan de achterbaan van PvdA, nietwaar?

Reacties zijn gesloten.