Hulde aan @MaximeVerhagen. Held van de dag!

Kent u het programma “Editie NL”? Kijk ik normaal dus nooit naar. Ik weet nu ook waarom. Zo was er vandaag een item “Wilders moet meeregereren“. Hoe zat dat item in elkaar? Welnu, enquete bij Hart van Nederland met 800 respondenten waarvan 61% vindt dat Wilders in de regering moet. Straatinterviewtje met 4 personen die vinden dat Wilders in de regering moet. En dan nog een enquete van Maurice de Hond waaruit zou blijken dat iedereen vindt dat Wilders in de regering moet. Maar Wilders wil niet met VVD onderhandelen zolang CDA niet meedoet.

Tot zover “het nieuws” volgens Editie NL.

Wat was er aan de hand?

Nou in dit Telegraafartikeltje wat ook over “het nieuws van vandaag” zou moeten gaan, “Wilders sluit uitnodiging af” hebben ze ook niet echt de essentie te pakken van wat er vandaag aan de hand was.

Wat horkentaal van Wilders over dat Pechtold maar een stripboekje moet gaan lezen. 😆

Tot zover “het nieuws” bij de Telegraaf.

Maar wat was vandaag Het Grote Nieuws? Waarom wil het CDA niet met de PVV onderhandelen?

Ik heb even moeten zoeken maar ik heb het voor u gevonden:

CDA'er Maxime Verhagen, Held van de Dag
CDA'er Maxime Verhagen, Held van de Dag

CDA onderhandelt niet met PVV omdat deze rechtsstaat bedreigt.
Het CDA wil niet onderhandelen met VVD en PVV over een rechts kabinet omdat de democratische rechtsstaat dan in het geding dreigt te komen.

Zo lang de PVV de koran wil verbieden, een hoofddoekjesbelasting wil invoeren en de strijd tegen de islam als inzet van het buitenlands beleid wil, gaat het CDA niet met deze partij aan tafel. Dit zei CDA-leider Maxime Verhagen dinsdag tijdens het Kamerdebat over de gang van zaken rond de informatie tot dusverre. (En lees verder bij FD.nl)

Dat was er vandaag aan de hand.

En zoals een reageerder onder het FD artikel terecht aangeeft: dat is al meer moed dan Balkenende in de afgelopen 8 jaar heeft laten zien.

En dat maakt Maxime Verhagen tot held van de dag. Ok een late held (voor de verkiezingen was iets heldhaftiger geweest), maar toch.

Ik ga er overigens geen gewoonte van maken om CDA’ers tot Helden van de Dag te verklaren.

Ik stop wel met mijn “Vragen aan @MaximeVerhagenberichten, wat voor de vaste bezoekers op deze site ongetwijfeld een grote opluchting zal zijn.

Rutte, nog niet bepaald de Held van de Dag.
Rutte, nog niet bepaald de Held van de Dag.
Ik ga nu beginnen aan de serie: Vragen aan dhr Rutte.

P.S. wat ook leuk grappig nieuws was, was hoe dhr Wilders zich gedroeg als een verwende kleuter die zijn zin niet kreeg. Haalt ook niet echt de pers. Maar ik hoop nog veel van dit debatje van vanmiddag op Youtube te zien verschijnen.

23 gedachten over “Hulde aan @MaximeVerhagen. Held van de dag!”

 1. Ja ik heb maar een half uurtje gekeken maar het was echt een mooi helder duidelijk debatje.

 2. Terechte held van de dag. Ik zou ook graag een hart van Nederland enquete zien nav de 10 vragen. Maar dat zal weer linkse kliek zijn. Langzamerhand zie je dat de media bang is om voor links uitgemaakt te worden. De vorm regeert boven de rede.

 3. Nooit zal ik hulde roepen aan een hypocriete wezel als Verhagen. Hij is alleen tegen de PVV omdat hij bang is voor zijn eigen christelijke vrijheden. Verder is hij net zo’n fascist als Wilders. Dat geldt ook voor CU en SGP. Louter eigenbelang.

 4. “Volgens Verhagen vallen dit soort wezenlijke zaken buiten een normaal onderhandelingsproces, waarbij zaken worden uitgeruild als de verhoging van de AOW-leeftijd. Verhagen wilde daarom dat VVD en PVV eerst met elkaar overeenstemming bereikten over deze sociaal-culturele onderwerpen. Pas als de partijen daar uit waren, wilde Verhagen beoordelen of hij ging onderhandelen over de andere, financiële en sociaal-economische onderwerpen, of dat hij die combinatie zou gedogen of er oppositie tegen zou gaan voeren.

  Diverse fractievoorzitters nodigden vervolgens PVV-leider Geert Wilders uit die waarborgen voor de democratische rechtsstaat staande het debat te geven, maar hij reageerde niet en maakte ook geen gebruik van zijn spreektijd in de tweede termijn.”

  Verhagen blijft een rat, maar was vandaag wel een leuke rat. En zette Wilders schaakmat.

 5. Mooi debat idd, al was het maar om te zien dat Wilders zich niet kon meten met de grote jongens en zich daarna in een hoekje verscholen hield toen hij was klemgezet door Rutte. Daarna werd Verhagen klemgezet door Halsema en kwam hij met bovenstaande verklaring.

 6. Laat mij die man nou ook eens huldigen voor de verandering. Hij is vandaag echt door een hel gegaan.

 7. Ik weet het, ik ben een party pooper 😀

  Maar dus niet het type van de vijand van onze vijand is onze vriend.

 8. Ik zeg toch niet dat hij mijn vriend is. 😥

  Ik huldig hem voor het noemen van de K-woorden.

 9. Eindelijk gezien bij Polak, nog sterker dan ik dacht. Want eigenlijk was de boodschap – toen Halsema hem klem had: “ik ga toch niet aan tafel zitten om te praten over principes waarover niet te onderhandelen valt”. Mij uit het hart gegrepen, en Femke waarschijnlijk ook. Had-ie alleen véééél eerder kunnen en moeten zeggen.

  Trouwens heel opvallend hoeveel tijd ze aan het gehuil van Wilders besteden in het journaal, en hoe weinig de anderen in beeld komen.

 10. Voelt Wilders zich nu buitengesloten? Wat vervelend voor hem. Ik heb wel een goed advies voor hem: hij moet de helft uit zijn verkiezingsprogramma scheuren en weggooien. Misschien is er dan nog hoop voor hem. Op integratie.

 11. Ja journalisten doen niet meer waar ze voor opgeleid zijn lijkt het wel. Dat kwam pijnlijk naar voren dankzij Humberto.

 12. Ik heb de shoutbox even eraf geknikkerd wegens zeiktroll die ik verschrikkelijk beu ben. Ik zal morgen of zo wel een betere shoutbox implementeren.

 13. Verhagen is echt geen held van de dag, als het CDA met de PVV in zee gaat ontstaat een scheuring binnen het CDA. De grootste afd. binnen het CDA heeft dit naar buiten gebracht omdat ze deze Rattus Catholicus niet vertrouwen.

 14. Het is de grootste flapdrol van de dag!
  Dat zullen we wel merken bij de nieuwe verkiezingen,waar de PVV de grootste zal worden!
  Geert: KLASSE!!!

 15. @ Hans Jansen en depke

  Verhagen zat in een spagaat. Het CDA is duidelijk verdeeld. Maar gisteren heeft Verhagen duidelijk voor de gematigde “wing” van het CDA gekozen. En hij heeft genoemd waarom hij niet in zee wil gaan met de PVV. Het siert hem dat hij minder opportunistisch is dan Balkellende. Kortom terecht held van de dag!

 16. Is dit debat nog ergens terug te zien? Erg jammer dat het niet het nieuws heeft gehaald inderdaad.

 17. Het hele debat denk ik niet, maar op Nova van die avond is een aardig stukje te zien.

 18. Twee maanden later: Dit was voor Verhagen hèt moment geweest om zich te profileren als CDA-leider. Ongetwijfeld had hij de leden, ook de rechtse, kunnen overtuigen dat het in zee gaan met (of zelfs:gedoogsteun van) een partij die de Koran wil verbieden, de strijd tegen de islam als inzet wil van buitenlands beleid en die een hoofddoekjesbelasting wil invoeren niet in het belang zou zijn van het land en het CDA. Nu zijn de PVV-idealen ‘ook een mening’ geworden, die bovendien te respecteren is, Verhagen heeft zich daar compleet mee geconformeerd en Wilders blijft roepen: wen er maar aan.
  Op 30 juli constateerde historicus Jan Dirk Snel bij Joop o.m. ‘De huidige politieke leiders (van CDA en VVD) zullen tot aftreden gedwongen moeten worden en de fracties tot inkeer’: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/zwarte_vrijdag/. Het laatste zit er, wat betreft het CDA, aan te komen. Verhagen wacht hoogstens nog een Phyrrus-overwinning.

Reacties zijn gesloten.