Ook bij nieuwe plannen Bruin 2 lopen koopkrachtdalingen op tot 16 procent

Markio Ruttio moet nog heel wat tochtjes door het land maken om “sorry” te zeggen want het is weer fraai wat het Nibud voor ‘m heeft uitgerekend:

Bij de eerste versie van het regeerakkoord gingen consumenten er ook tot 16 procent op achteruit. Het kabinet besloot na onvrede bij kiezers het regeerakkoord te wijzigen. De inkomensafhankelijke zorgpremie is bijvoorbeeld uit het regeerakkoord geschrapt. De uiterste koopkrachtwijzigingen verschillen op het eerste gezicht nauwelijks (Telegraf).

Dat is slecht nieuws voor de partij van de Hardliegende Nederlanders, aangezien hun “volksopstand” met name gevoed werd door de koopkrachtplaatjes. Weliswaar bleken er ook valide redenen te zijn om geen inkomenspolitiek met ziektekosten te bedrijven, maar de outrage was vanwege de koopkracht. De schuimbekkende, dreinende, jengelende en jankende VVD-proleten kwamen “in opstand” vanwege de poen. Ben benieuwd wat Markio hiervan gaat zeggen. Iets met “sorry”, waarschijnlijk. Telegraaf krijgt het ook weer druk.

8 gedachten over “Ook bij nieuwe plannen Bruin 2 lopen koopkrachtdalingen op tot 16 procent”

  1. No no, de outrage was vanwege de nivellering. Zolang het alleen de koopkracht van de lagere inkomens is die daalt, zoals het de afgelopen 10 jaar is gegaan, vinden ze het best.

  2. [ Bij de eerste versie van het regeerakkoord gingen consumenten er ook tot 16 procent op achteruit. ]

    Mensen bestaan niet meer, het gaat over consumenten.

  3. @2: ja, de nivellering dus. Erg groot woord inderdaad, maar zo noemden ze die minuscule verkleining van de enorme inkomensverschillen nou eenmaal. ‘Koopkracht’ heeft er niks mee te maken, als je een paar maanden geleden over koopkracht begon kreeg je als reactie dat dat ‘zoooo negentienzoveel’ was. Zomaar een term die het ineens goed doet, al naar gelang over wiens koopkracht het gaat. Ze praten nog steeds alleen in termen van gemiddelden.

  4. @5 het ging gewoon puur om de centen en ze hebben de ideologische en wetenschappelijke bezwaren er later bij verzonnen.

  5. @6: Now you’re talking! (Ja ik ben daar een beetje allergisch voor, omdat je telkens aan PvdA-ers moet uitleggen dat het niet klopt dat ‘we’ er toch maar mooi allemaal voordeel van gehad hebben, van ‘de Euro’.)

Reacties zijn gesloten.