Wilders houdt ons allemaal voor gekke Henkie en malle Ingrid…

Huibneus…. en Nu.nl neemt zonder commentaar Wilders’ persbericht van vanmiddag over:

Wilders vraagt CDA om hulp tegen Paars-plus

Uitgegeven: 3 juli 2010 15:38
Laatst gewijzigd: 3 juli 2010 15:38

DEN HAAG – Voor PVV-leider Geert Wilders komt ”een nachtmerrie” uit als er onderhandelingen beginnen over een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.

© ANP

Wilders riep zaterdag CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen op met hem en VVD-leider Mark Rutte te onderhandelen om Paars-plus te voorkomen.

”Ik hoop dat Verhagen zich in het landsbelang bedenkt en alsnog met de drie partijen VVD, PVV en CDA tegelijk om de tafel wil. Ik ben er klaar voor”, aldus Wilders.

(enz.)

Het is natuurlijk weekend, en warm. Maar dat is toch geen excuus voor een journalist, om zich niet eens even af te vragen, wat Maxime Verhagen namens het CDA afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer tegen Wilders gezegd heeft?

Verhagen heeft tot twee maal toe aangegeven, dat -onder andere- de PVV-programmapunten over:

voor het CDA onaanvaardbaar zijn.

Die moeten dus van tafel zijn, voordat met het CDA over een regeringsprogramma kan worden onderhandeld. Dat is toch duidelijke taal? Wilders weet dus precies wat hij moet doen, om de “nachtmerrie” van paars-plus te voorkomen: Die belachelijke en schandelijke programmapunten laten vallen, net zo gemakkelijk als hij de AOW met 65 jaar heeft laten vallen.

Maar hij doet net of we allemaal gekke Henkie en malle Ingrid zijn. Hij herhaalt gewoon z’n calimero-verhaal, alsof er niets gebeurd is! En het luie journalistendom drukt Wilders’ leugenachtige kreten zonder commentaar af.

Zoals een trouwe Wilders-aanhanger het in de Telegraaf zei:

“Wilders – petje af. Maar hoofddoekje mag”

Die 1,5 miljoen stemmers zullen Wilders’ Jisraël-Beteinu hobbies een zorg zijn. Ze hebben op hem gestemd, omdat hij beloofde alles bij het oude te laten en zelfs terug te keren naar de mythologische tijd, toen “geluk nog gewoon” was. De PVV-stemmers willen, dat Wilders z’n hobbies laat varen en meedoet aan een rechtse regering.

Het Wilders-persbericht hierboven, is bedoeld, om Henk en Ingrid om de tuin te leiden en net te doen of er een “links complot” bestaat tegen hen. Als er werkelijk straks een “paars-plus” regering komt, zit ook het CDA in de oppositie. Die kunnen dat beter dan Wilders’ domme verzameling PVV-kamerleden. Het CDA wordt dan Wilders’ grote concurrent. Daarom probeert W. nu alvast de CDA-leider verdacht te maken.

Met leugens.

Het zal mij benieuwen, wat de rest van de pers ervan gaat maken.

28 gedachten over “Wilders houdt ons allemaal voor gekke Henkie en malle Ingrid…”

 1. Let op we moeten die 1,5 miljoen gekke Henkie’s en malle Ingrids wel serieus blijven nemen he. 😆

 2. Tuurlijk , alleen de Gekke Henkies en Malle Ingrids krijgen hun zin in Geertenland , da’s toch Dee-Mo-kratties ???

 3. wilders moet een keerje duidelijk aan geven wat hij wil en niet steeds het zelfde roepen.ik geloof dat cda duidelijk aangegeven heeft wat zij willen,en dan tocht zo koppig door gaan

 4. @Annamarie:
  Heel nederland (kuch, op 1,5 miljoen na denk ik) was tegen die wet. Ik ken geen bedrijf die zich eraan gehouden heeft. Die wet is dus een stille dood gestorven neem ik aan.

  Neemt niet weg dat de intenties goed waren. Ik het geval van geert is het domweg een extra manier van buitenlandertje pesten.

 5. @Annamarie Verhagen was toch duidelijk? Of niet soms? Hij wil het niet.

 6. De NLse democratie is ernstig in gevaar door de incapabele media/het slecht geïnformeerde publiek.

 7. @ jos

  Ik neem het publiek, het volk niks kwalijk. Dat heeft met capaciteiten te maken waarover je wel of niet beschikt. Maar het is zorgelijk idd dat de media alles klakkeloos overneemt en niet echt meer doet aan research.

 8. Inderdaad je kan het het publiek nauwelijks kwalijk nemen. Zo erg zijn de media.

 9. Nederland registreert al etniciteit vanaf de eerste gastarbeiders. Middels bestandskoppelingen (bijv. CWI met CBS) kan men met cijfers over allochtonen en hun specifieke herkomst komen. Wilders wilde echter een voorm van registratie zoals de nazi’s met de joden deden, staatsregistratie. Dat is heel andere koek.

 10. O ik snap al wat je bedoelt. Jij bent geen geregistreerde gebruiker he. Dat vroeg ik me net al af. Shoutbox is alleen voor geregistreerde gebruikers tegenwoordig.

 11. Je bent trouwens wel geregistreerd maar met een andere naam. Als je inlogt kan je even je naam veranderen en shouten.

 12. @Annamarie – “zucht” – Anonieme vaststelling van de herkomstlanden van bij voorbeeld werknemers of stadsdeelbewoners voor STATISTISCHE doeleinden bestaat al tientallen jaren. Een poging, om dit meer te detailleren (proefproject Rotterdam) ten behoeve van gerichte werktoeleiding, is na twee jaar afgeblazen wegens een negatief advies van de Raad Van State.
  Zoals hierboven al opgemerkt: De PVV wil (zie hun verkiezingsprogram) iets HEEL ANDERS. Ze willen van iedereen de etnische herkomst (hun “wortels”) vastleggen in het persoonsbewijs en de bevolkingsadministratie.
  Alsof we 1940 vergeten zijn!

 13. Zoiets als een JUDE stempel in je paspoort, toch?

  Even on-leuk: het idee heeft Wilders neem ik aan van Israël, die scheidt met de paspoorten (en in zo’n 30 wetten) de joden van de Arabieren.

 14. Tenminste, Israël noemt ze “Arabieren”, maar het zijn natuurlijk Israëli’s, van Palestijnse afkomst.

 15. Dit registratie-programmapunt legt het racisme van Wilders bloot. Immers, als je niets zegt te hebben tegen mensen op grond van hun etnische afkomst (ook wel “ras” genoemd), maar ALLEEN iets tegen de “gewelddadige”, “fascistische”, “ideologie van de Islam”, wat heeft etnische registratie daar dan mee te maken? Bij mijn weten, kun je aan iemand’s nationaliteit of die van een van zijn ouders niet aflezen, welke “ideologie” die persoon aanhangt.

  Krapuul schreef daarover naar aanleiding van het grondwetswijzgingsvoorstel van de PVV (art.1), waarbij onderscheid zou moeten worden gemaakt naar “wortels” tussen Nederlandse ingezetenen.
  (Lust je nog peentjes? Het giftig wortelextract in Wilders’ grondwetswijziging. http://www.krapuul.nl/columns/8067/lust-je-nog-peentjes-het-giftig-wortelextract-in-wilders-grondwetswijziging/) :mrgreen:

 16. Ja, nemen we het geval van de niet-joodse burgers (althans, volgens de definities van het Opperrabinaat) van Israël.
  Genetische onderzoekingen hebben uitgewezen, dat de Palestijnen in het algemeen nauwer verwant zijn aan de Joodse bevolking van het gebied ten tijde van de Romeinse overheersing, dan bij voorbeeld de vele joods-russische immigranten van na 1990. Dat komt onder andere, omdat er veel meer Joden in het land zijn blijven wonen na de verwoesting van de tempel rond het jaar 70, dan tot nu toe werd aangenomen. Deze mensen hebben zich massaal, eerst tot het door de Byzantijnen ingevoerde Christendom- en vervolgens even talrijk tot allerlei vormen van de Islam bekeerd. Maar er zijn uitzonderingen. In Galilea vind je bij voorbeeld het stadje Sfad, waar sprake is van een ononderbroken Joodse aanwezigheid van oudsher. Vele families hebben er hun eigen, piepkleine, synagoge.
  We hebben dus christelijke-, joodse- en islamitische Palestijnen (en nog veel meer: nakomelingen van de Samaritanen, bij voorbeeld), waarvan er ruim 1 miljoen Israëlische staatsburgers zijn.
  Wilders beweert, dat het hem alleen om de Islam gaat. Maar als hij het over de Palestijnen heeft, maakt hij nooit onderscheid tussen moslims en anderen. Toch waren vele Palestijnen al joods-christelijk, toen men in Venlo nog aan Wodan en Freija geloofde.
  Je zou je vrolijk kunnen maken over het absurde gekke-Henkie (en Ingrid) gehalte van de PVV-“ideologie”, als het hier niet om stiekem racisme zou gaan.

 17. @12 en @13

  Die slash in nr. 11 was misplaatst. Ik bedoelde eigenlijk dat het laatste het vanzelfsprekende gevolg is van het eerste. Eens met jullie.

Reacties zijn gesloten.