Top Amarantis was bende corrupte zelfverrijkende rovers

De Volkskrant is in het bezit van een concept onderzoeksrapport over de ondergang van scholenkoepel Amarantis, die vlak voor dat deze in elkaar donderde nog het gore lef had om 132 miljoen euro steun te vragen aan de overheid. Het rapport leest als een aanklacht tegen (financieel) wanbeleid en nepotisme van de bestuurders van Amarantis, en hun adviseurs. Citaatje:

Bij de onderzoekers, die in opdracht van het ministerie van Onderwijs optraden, zijn ‘signalen’ binnengekomen dat de directieleden en adviseurs van Amarantis per persoon twee lease-auto’s van de zaak hadden, naast hun vaste ov-kaart en taxivergoedingen. Het hoofd huisvesting zou verder zijn woning in Oost-Nederland hebben laten opknappen door aannemers die ook voor Amarantis werkten (VK).

Et cetera.

Nog een citaatje:

Ten slotte signaleert de commissie vriendjespolitiek en belangenverstrengeling. Er zou een omvangrijke opdracht voor het leveren van kunstvoorwerpen ‘onder gunstige voorwaarden’ zijn gegund aan een zakenpartner en er zouden opvallend nauwe banden bestaan tussen de top van Amarantis, een Amsterdams adviesbureau en woningcorporatie De Key(VK).

Nauwe banden met woningcorporatie De Key? De Key De Key De Key? Oh ja: De Key.

6 gedachten over “Top Amarantis was bende corrupte zelfverrijkende rovers”

 1. Wat is het toch heerlijk als je zo gebruik kan maken van het gebodene .Dat er totaal niet enige controle uitgeoeffend word op je doen en laten .Dat al de genen die op je moeten letten vaak ook hun zakken vullen ,en het daar natuurlijk te druk mee hebben zodat jij ook lekker je gang kan gaan .En mocht het dan alsnog fout gaan ,hoef je niet druk te maken ,ben je mal ,er volgt over het algemeen geen sanctie of erger ,terugbetaalen uit den boze .Mischien voor de goede vrede ontslag met een gouden handdruk ,en op naar de volgende graaipartij .

 2. Pecunia non olet is het devies. Geld stinkt niet.

  Geld misschien niet, maar hebzucht wel.

  Het verspreidt een afschuwwekkende stank.

  (강남 스타일)

 3. in Tilburg is aan het ROC een NCVB verbonden onder leiding van de familie van Hoof, ook een club gerict op zelfverrijking

 4. #4 @hansen
  Je bedoeld VVD-er Henk van Hoof? De zelfde die als staatssecretaris doodsbedreigingen uitte naar klokkenluider Fred Spijkers?
  Verbaast me niets.

 5. @5 Nee dat is Coen van Hoof

  Momenteel is Henk van Hoof (ook VVD) voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).
  De stichting vormt het dagelijks bestuur van 17 scholen met in totaal zo’n 30.000 leerlingen en 3400 medewerkers

  Vergelijkbaar met Amarantis? Dat zou zo maar eens kunnen

Reacties zijn gesloten.