Tweederangs studenten

Misschien dat je het al gelezen hebt, maar in de volkskrant van afgelopen zaterdag stond een bericht over gesjoemel met diploma’s op een hbo-instelling. Nu heeft een pvv-kamerlid daar kamervragen over gesteld. Dat is natuurlijk zijn goed recht, en gesjoemel met diploma’s moet aan de kaak worden gesteld. Echter, het laatste element uit zijn vraag luidt als volgt:

Om te kunnen controleren of er een categorie studenten is die afstudeert met een tweederangs hbo-diploma is het van belang dat u inzichtelijk maakt hoeveel van de betrokken 250 studenten van autochtone afkomst zijn en hoeveel studenten een allochtone of biculturele achtergrond hebben. Kunt u ons deze gegevens verstrekken? Zo neen, waarom niet?

Daar hebben we hem weer. Ook dit voorval wordt weer naar de allochtonen-vs- autochtonen hoek gesleept. Kennelijk zijn ze er bij de pvv er al lang van overtuigd dat het vooral de allochtone of “bi-culturele” studenten zijn die worden voorgetrokken. Vooral die eerste zin schiet in mijn verkeerde keelgat: Kennelijk is er meteen een gehele categorie studenten die standaard een tweederangs diploma krijgt. Hier gaat het naartoe, dames en heren: als het aan de pvv ligt, nemen wij straks van die hele “categorie” aan dat hun diploma met gesjoemel verkregen is. Nou, zo kan ik het ook. Als ik dit en dit mag geloven, zwendelen pvv-ers ook om de haverklap met hun diploma’s.

14 gedachten over “Tweederangs studenten”

 1. Heel goed dat je er iets over geschreven hebt. Ik heb wel even naar die shitvragen zitten staren maar er kwam even niks bij me op.

 2. Ik heb vandaag al weer een leuke suggestie voor een “format” van PVV-kamervragen: ALTIJD vragen, hoeveel niet-autochtonen betrokken zijn. Of het relevant is of niet!

 3. Zo zou Graus kunnen vragen, of, in verband met de Q-Koorts, die immers uitsluitend via “intiem contact” (bron RIZIV) van dier (geit) op mens kan worden overgedragen, onder de besmette bevolking “een significant hoger percentage geschachtsrijpe Marokkanen” werd aangetroffen. “Zo neen, waarom niet?”
  Ik bedoel maar, Wilders heeft dat stelletje nitwits en fanaten in zijn fractie helemaal niet nodig. Hij moet gewoon dagelijks Krapuul lezen!

 4. Ik heb op die school gezeten, en ik zeg uit ervaring dat het bagger is. Slecht onderwijs, slechte administratie. Ooit waren ze vergeten mijn aanmeldingsformulier te verwerken, waardoor ik bijna niet kon beginnen aan het schooljaar. De PVV zou relevante kamervragen moeten stellen, zoals het sluiten van zulke onderwijsinstellingen en niet gelijk moeten beginnen over allochtonen.

 5. Het heeft z’n voordelen, zo,n school. Geen begeleiding, dus ook geen irritante leerkrachten + je wordt zelfstandig. Leuk zou zijn als uit een onderzoek zou blijken dat vooral de autochtonen bevooroordeeld werden/worden. Wat dan? :mrgreen:

 6. Je zal maar onder het mes moeten bij zo’n allochtone chirurg die zijn diploma gratis bij een pak melk heeft verkregen. 😆

 7. @ jojo

  Heeft helemaal geen voordelen, ik betaal geen onderwijsgeld om slecht onderwijs te krijgen. Overigens ben ik na het behalen van mn P weggegaan. InHolland staat slecht op je cv, of je nu autochtoon of of nieuwe NL er bent. Uiteindelijk val je door de mand als je echt moet gaan werken. HER,HHS,HSL staat toch echt beter op je cv. Uit ervaring weet ik wel dat het overgrote deel van de studenten op InHolland uit nieuwe Nlser bestaat. Dit is dus puur buitenlandertje pesten van de PVV.

 8. @ Westland

  Wellicht draaft u nu door. Het is en blijft een slechte schoro, maar het is niet zo dat je zomaar je diploma meekrijgt als je geen NLs en Engs praat. Ik heb daar een studie gedaan en het was zo, als je meer dan tdrie tiepvouten had op 1 pagina kreeg je een 1 veur den moeite. Wellicht is de studente waar jij het over hebt door het systeem geglipt omdat je op InHolland wel met zn anderen verantwoordelijk ben voor het eindproduct. De mensen die prima in staat zijn Hollands te spreken dekken de luie en domme studenten anders krijg je met zn allen een onvoldoende bij projecten. Zo heb ik af en toe ook mijn jaar op InHolland beleefd. Ik wilde op zich wel werken, maar ik leerde er niet, incompetente leraren en mensen die geen reet deden, maar wel meeliftten op de studenten die wel op de ruggen van studenten die wel wat wilden leren en serieus waren. Toen ik erachter kwam dat er ook profiteurs waren werd ik minder serieus, als ik profiterend mijn P kon halen so be it. Maar ik weigerde voor anderen hard te werken, terwijl zij profiteerden van wat ik deed.

 9. Maar het is ook zwaar kut, dat systeem om in groepen te werken aan projecten etc. en daarvoor 1 cijfer te halen. En het is ook balen als jij je uit de naad werkt en de ander doet niets. Dit komt bijna op alle opleidingen voor in het kader van het leren samenwerken. Het uiteindelijke resultaat is niet dus, integendeel.

 10. @Sjef
  We zijn al een tijdje verder en weten inmiddels dat het om pretstudies ging die niets inhielden, maar die er nu eenmaal bijhoren tegenwoordig. (ook aan de universiteit: je kunt daadwerkelijk beurskoerskunde studeren).

  Ik heb zelf bij INHolland gewerkt, bij bijna alle vestigingen, en met de allochtoonsheid valt het wel mee, of tegen. Waarmee ik niet af wil dingen op de kwade bedoelingen van de PVV-querulant die op onze kosten weer eens een potje zeurt.

 11. Inderdaad jojo, die terreur van in groepjes werken, wat vooral op landerig samen lurken aan flesjes zoete drank neerkomt (en de flesjes laten rondslingeren, Nolly ruimt wel op).

Reacties zijn gesloten.