Hilversum: door VVD weggepeste VVD-wethouder v. Osch treedt af

De Hilversumse wethouder Financiën Frans van Osch (VVD) heeft een motie van wantrouwen van zijn eigen VVD niet overleefd. Waarom is niet geheel duidelijk want de VVD’ers waren de enige voorstemmers.

Gooi en Eemlander schrijft:

Duidelijk werd wel, dat de VVD geen politiek-inhoudelijke problemen met Van Osch had. Het probleem zat in de ’stijl van werken’ en het functioneren van Van Osch en de interactie met de fractie. SP-raadslid Joep Meddens wees erop, dat een wisseling van wethouders de gemeente minimaal een ton aan wachtgeld kost. ,,De VVD gaat scheiden van meneer Van Osch en de buurman moet de alimentatie betalen.”

Je zou verwachten dat de VVD/D66/PvdA coalitie het wel zou zien zitten om het met een wethoudertje minder te doen, aangezien de raad sowieso voornemens is om het in toekomstige colleges met 4 wethouders te doen in plaats van 5. Logisch dat je er dan aan denkt om daar dan maar meteen mee te beginnen.

Maar daar heeft de VVD dan ook weer geen zin in. De CU wilde een motie in stemming brengen om met 4 wethouders verder te gaan. Maar dat gaat de coalitiepartijen voorlopig te ver. Die willen daar pas in januari over beslissen. In bijgaande video zie je de reactie van de VVD op deze motie: dom gegiechel. Ja het is een stel grappenmakers bij elkaar.

6 gedachten over “Hilversum: door VVD weggepeste VVD-wethouder v. Osch treedt af”

  1. Mw. Sazias is van de Democratisch Liberale Partij Hilversum/Hart voor Hilversum, u weet wel, dus niet van de PvdD

  2. Haselager heeft wel heel veel respect zeg, moest bijna beetje huilen.

    Wat is dat toch met die sociaal-democraten?

Reacties zijn gesloten.