Migranten blijven tweederangs burger, wens VVD’er Azmani

Afkomst is dus belangrijker dan je bijdrage of toekomst, verkiezingspraatjes zijn allemaal leugens en politici zijn niet te vertrouwen. Leve de VVD- en PvdA-stemmer! Die Azmani durft wel, hij is binnen, letterlijk en figuurlijk. Waarom verbaast het mij helemaal niets dat ook dit een oud-IND’er is?

Het is opmerkelijk dat Rutte II de hard-harder-hardst-koers van het vorige kabinet onverstoorbaar voortzet, schrijft Tweede Kamerlid voor GroenLinks Linda Voortman. ‘Eén van de meest in het oog springende wijzigingen is het plan om het stemrecht van migranten in te perken.

‘Niet je afkomst telt, maar je toekomst’. Deze leus is gemeengoed geworden in Nederland. In verkiezingstijd vatten politici van PvdA- en VVD-huize hiermee hun integratiestandpunt bondig samen. Een mooi uitgangspunt voor de coalitie-onderhandelingen, zou je denken. Toch is daar maar weinig van terug te lezen in het regeerakkoord met de titel ‘Bruggen slaan’. Dit kabinet haalt juist van alles uit de kast om de kloof met migranten te verbreden (Volkskrant).

4 gedachten over “Migranten blijven tweederangs burger, wens VVD’er Azmani”

  1. Azmani zegt in de VK:
    Azmani legde uit dat ‘mensen hun sporen moeten verdienen in deze samenleving. Pas dan ga je tot naturalisatie over of krijg je stemrecht. “Je moet eerst laten zien dat je daadwerkelijk bijdraagt aan deze samenleving.”

    Als hij dat meent zou hij zijn stemrecht inleveren of niet gebruiken.

  2. De “bijdrage” van Azmani aan deze samenleving is kleuterstijl Archie Bunker gewauwel. Meer heeft dit sujet ons niet te bieden.

Reacties zijn gesloten.